tebrikler, maşallah.
Tıp okumak gerçekten çok zordur, büyük bir meslek aşkı olması lazım. Yoksa en kısa zamanda mesleki yorgunluk olur, ayrıca yurt dışına 6 yıl sonra da bu kadar gidilebilir mi bilemiyoruz.
Printable View
çocukları daha 18 yaşında yurt dışı diye şartlandırmayın bence.
ondan sonra Amsterdam'da 40 yaşında kutu gibi evde 4bin avroyu kabul ediyorlar.
Malta temelli ölüjü. 3 bin avro veriyor.
Bir de bu kira olayı oralarda da coştu. Şu an Hollanda'nın nerdeyse her yerinde kiralık sıkıntısı var.
Berlin keza. ve kiralar pahalı artık...
ev de pahalı.
ee gidiyorsun çalılıyon çalışıyon dikili taşın bile yok ben anlamıyorum bu işi.
Letonya da arkadaşım var. Türkiyede kalsa şu an zengindi.
orda iyi bi arabaya biniyor sadece.
ben fırsatım olsa gidecem amk. çok para değil iyi yaşam istiyorum. para yetsin yeter.
Şartlandırma değil hocam. Alternatifi olsun.
Kararı mesleki sosyal siyasal şartlara göre kendi verir..
Tebrikler şimdiden sayın Türkoğlu…
Böyle hayatın dönüm noktası konularında fikir söylemek çok risklidir gençler için ama şahsen başka bir bölüm tercih etmesi çok daha iyi olabilir bence…
Kendim moleküler genetik/biyoteknoloji sektöründe olduğumdan dolayı şöyle bir yorum yapabilirim…
Bitirince eğer gerçekten yurt dışı düşünmüyorsa burada normal bir biyologtan çok ta farklı iş alanı bulamayacak…
Biyoteknoloji/moleküler biyoloji-genetik geleceği en parlak iş alanı ama bu iş için Ar-Ge yapan yerler için geçerli bu…
Boğaziçi/ODTÜ/Bilkent ten çok tanıdığım beraber çalıştığım arkadaşım oldu, açıkçası aldıkları puan ve kapasitelerine yaptıkları işi yakıştıramadım maalesef…
Hakkında hayırlısı olsun, tekrar tebrikler…
2632 den tüm jetonları atmıştık eğer sistemlerim ONAY verirse, buradan piramit yapmaya başlarım.. Günlük kapanışı bekliyorum
Moleküler biyoloji İTÜ yü bitiren bir arkadaşım belediyede çöp toplamadan sorumlu müdür oldu 15 senedir o iş yapıyor mesleğini yapamadı hemen hemen hiç
Türkiye'de kalacaksa maalesef öyle. Ama okulu iyi bir derece ile bitirirse yurtdışı önü açık. İşyerinden bir tanıdığın kızı şu anda amerika'da gayet iyi bir pozisyonda.
Görüşümü söyliyeyim, teknik bir üniversitede iktisadi idari okumuş biri olarak mühendislik okusaydım dediğim çoktur. Mühendisliğin çok önemli evrensel bir nosyon olduğunu anlayacak kadar olgu gördüm, insanla tanıştım, çevrem vs oldu. Endüstri elektrik makina inşaat ne güzel formasyonlar. Biyoloji çok spesifik bir alan, ancak sevilirse..