Çok teşekkür ediyorum Sayın Alp; sabır ediyorum elimden geldiğince.Evet en nihayetinde Anayasa Mahkemesi sürecide bitti.Kaldık 2.temyizle başbaşa:))) .Gerçekten çok zor ve baskılı bir hisse..Sağolasın, YTD
Printable View
Sayın Browjn seni kırmak istemem. Ama bu topicte bazıları iyi niyetli değil o kesin bazıları da bilmeden onlara destek oldu. Gerisi arşiv orada herkesin anladığı kadar.
Sayın Olimpik;her haber kaynağını okudum..AA haberini de attım;burada da diyor aynı konuyu..
(New York'taki istinaf mahkemesinden Halk Bankası'nın itirazını teamül hukukuna göre yeniden gözden geçirmesini istedi.)
KARARINI YENİDEN GÖZDEN GEÇİR DİYOR:))) Burada çoğunluğumuz bugün bu konuda hem fikir sanırım.
Bir diğer konuda Anayasa mahkemesi süreci bitti ve 2.temyiz mahkemesi ile dediğim gibi başbaşayız.Yani Anayasa mahkemesinin kararını gözden geçir demesi iyi olsa gerek:))) Durum bu..YTD
Üzgünüm arkadaşlar!.
Bana göre:
Sonuç olarak; bu günkü kararla, dünden daha kötü bir duruma düşürülmüş durumdayız.
Dün hiç değilse, yüksek mahkemeden bir gün talebimizin olumlu karşılanma ihtimali vardı.
Bu gün maalesef o noktada değiliz.
NOT; işletme 1.sınıfta “ Hukuka Giriş” diye bir ders gördüm ama, yetersiz elbette🤔
Ama bu kararı anlamak için hukukçu olmaya gerek de yok, yeteri düzeyde İngilizce yeterlidir.
Al-sat tut değildir.
Koskoca bankanın İran anlaşması hükümlerini hiçe sayarak bankada tutulması gereken petro dolarları suç şebekesiyle siyasi onayla İran’a yollamasındaki etik ötesi ayıbı kimse konuşmuyor ama maşallah abd yargı sürecinde tonla para zaman ve siyasi iktidar propagandası da yapılarak üstü örtülü şekilde Türkiye’ye gerçekte ise iktidara haksızlık yapıldı deniyor .
Siyasiler dahil kimse anımsamıyor galiba İran petrolü satışından gelen paralar Halkbank’ta ne arıyordu ? ne için kullanılacaktı ? Gıda ve acil İran halkı ihtiyaçları kapsamı vardı , ihaleler yönlendirilecektir ! O İş ve çalışmalar , nasıl sulandırıldı ? kim nasıl neden kaçırdı o paraları kimse umursamıyor ..
Bir davadır da davadır diye boş muhabbetler gidiyor bir biz harika bir ülkeyiz hep masumuz süperiz ama kötü olan 7 düvel +++ Arap diktatörler ++ batılılar ++ komunist ve Ruslar + Sünni olmayanlar + Çinliler + İran kötü Abd kötüdür propagandasıdır gidiyor …
Tek asil millet Türk milleti diğerleri kese kağıdından karton adam sanki bu davalarındaki taraflı yaklaşım Türk medyası için düşündürücüdür ! Bir şirketi veya devlet itibarını korumak adına hukuku kendimize yontmak da boş bir uğraştır .
Ceza davasını Türk mahkemeleri açmalıydı ( hayaldir derseniz haklısınız bu anti - demokratik ortamda ) arkadaşlar Abd mahkemeleri değil Türk mahkemeleri , başka lafım yok
Evet ben safım arkadaşlar , Türk yargısı özgür olmalı inancına teoride bağlıyım o kadar ,
Daha önceden bu konular çeşiti yönleri ile tartışılmıştı,bilmeyenler için tekrar yazıyorum.
A) YEREL MAHKEME HAKİMİ HALKBANK YARGILAYACAKTI TEMYİZE GİTTİK.YEREL MAHKEME HAKİMİ OLAN BERMAN ŞİDDETLE CEZA KESECEM DİYORDU..
B) 1.TEMYİZ MAHKEMESİNDEN OLUMSUZ CEVAP GELDİ HALKBANKASI 2.TEMYİZE GİTTİ.
C) 2.TEMYİZ MAHKEMESİNDEN DE OLUMSUZ CEVAP GELDİ HALKBANKASI ANAYASA MAHKEMESİNE GİTTİ
D) ANAYASA MAHKEMESİ 2 KARAR ALABİLİRDİ..DÜN YANİ 19 NİSAN 2023 TARİHİNDE KARAR ALDI.YATIRIMCI AÇISINDAN
BAKIN TEKRAR YAZIYORUM YATIRIMCI AÇISINDAN 2 KARAR DA OLUMLUDUR.
ŞÖYLE Kİ;
1-KARAR ANAYASA MAHKEMESİNDEN OLUMLU GELİRSE DAVA DÜŞMÜŞTÜR.
2-DAVA ANAYASA MAHKEMESİNDEN OLUMSUZ GELİRSE( DÜNDEN BERİ OLUMSUZ DİYENLER ÇOĞUNLUKTA) YATIRIMCI AÇISINDAN YİNE OLUMLUDUR(TARTIŞTIK GEÇMİŞTE) .
OLUMLU TARAFI ŞÖYLE Kİ; HALKBANKASI TÜM HUKUK YOLLARINI TÜKETMİŞ OLDU YANİ YARGININ EN ÜSTÜ OLAN ANAYASA MAHKEMESİ KARARINI DA GÖRMÜŞ OLDU.
1-HALKBANKASI BUNDAN SONRA YA ALT MAHKEMECE YARGILANMAYI KABUL EDECEK VE VERİLECEK CEZAYA RAZI OLACAK. ( YARGILANMAYI KABUL EDERSE TÜM DOSYALAR AÇILIYOR VE HERKES JÜRİ ÖNÜNDE DOSYALARI-SUÇLAMALARI GÖRÜYORMUŞ). BÖYLE BİR DURUM HALKBANKASI AÇISINDAN ZOR KONU,
2-YA DA; GEÇMİŞTE CEZA VERİLEN TÜM DİĞER BANKALAR GİBİ ANLAŞMA YOLUNA GİDİLEREK SÜRECİ SONLANDIRMAYI TERCİH EDECEKTİR.
SONUÇ:
YATIRIMCI AÇISINDAN GİDİLEBİLECEK EN ÜST YARGI ORGANI OLAN ANAYASA MAHKEMESİ YARGILAMASI SÜRECİ 19 NİSAN 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ SONA ERMİŞTİR.GİDİLEBİLECEK EN ÜST YARGININ KARARI SONA ERMİŞTİR.
BUNDAN SONRA 2 ŞIK KALIYOR.YA YARGILANMAYA DEVAM EDİLİP VERİLECEK CEZAYA RAZI OLUNACAK YA DA ANLAŞMA YOLU TERCİH EDİLECEKTİR.
NOT:
YUKARDAKİ BAKIŞ AÇISINA GÖRE DÜN ANAYASA MAHKEMESİNİN ALMIŞ OLDUĞU KARAR ;DAVA DÜŞMEDİ 2.TEMYİZDE DEVAM EDİYOR AMA HALKBANKASININ DAHA ÖNCE DAVANIN DÜŞMESİ İÇİN 2.TEMYİZ MAHKEMESİNE YAPTIĞI BAŞVURUYU TEKRAR GÖZDEN ( EK İNCELEME) GEÇİRMESİNİ İSTEMİŞ.
BU NOKTA OLUMLUDUR.GİDİN ANLAŞIN DER GİBİ,
YATIRIMCI AÇISINDAN ; YARGININ EN ÜSTÜ OLAN ANAYASA MAHKEMESİ KARARINI VEREREK BİR SÜREÇ DAHA SONUCA VARDI.
KAYNAK:
https://tr.euronews.com/2023/04/19/a...igina-hukmetti
ALINTI: Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Mahkemesi, Halkbank'ın ABD'de yargı muafiyetinin olmadığına karar verdi, bankanın davanın düşürülmesi için sunduğu argümanları da reddetti.
Bununla birlikte İstinaf Mahkemesinden, Halkbank'ın daha önce davanın düşmesi için yaptığı başvuruyu tekrar gözden (ek inceleme) geçirmesini istedi.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.YATIRIM TAVSİYESİ KESİNLİKLE DEĞİLDİR.YTD
Bu davanın siyasi bir dava olduğunu ABD/ULUSLARARASI hukuk normlarıyla değerlendirmenin yanlış olabileceğini geçmişte mütakip defalar yazdık çizdik
''Donald Trump'un atadığı yargıç Brett Kavanaugh kovuşturmanın engellenmesinin ABD başkanının ulusal güvenlik kararları verme gücünü törpüleyebileceğini savundu. Kavanaugh ayrıca Bu, ABD ve Türkiye arasında en üst düzeyde yürütülen bir müzakere. Bu dava bu müzakerenin bir parçası gibi gözüküyor. '' (yani adam davanın Türkiye'ye karşı sopa olarak kullanıldığını itiraf ediyor )
Yüksek mahkeme NY istinaf mahkemesine ''Halk Bankası'nın itirazını teamül hukukuna göre yeniden gözden geçirmesini istedi ''
Yani kısaca ABD hukukuna göre HALKBANK'IN yargılanamayacağına ama teamüllere ,emsallere bakarak yeniden değerlendirmesini talep ediyor.NY İstinaf mahkemesine topu atıyor..(topu biraz daha evir çevir zamana oyna diyor işte )
piyasa bunu olumlu olarak algıladı doğal olarak .ama tabii topun daha ne kadar süre çevrileceği davanın süresinin ,sonucunun ne olacağı halen muğlak.