Harika :) 0 kompleks
Printable View
O fikrin altında,aslında doğruluk içeren başka olgular var.O iktidar, bu iktidar farketmez, malumunuz ki iktidarlar genelde sermaye sahiplerini korumak için,sermaye sahiplerinin desteği ile iktidara gelip,suyun nereden nereye akacağını belirlerler.Bir iktidarın tutup da başkasının değirmenine su taşıyan birisine 1 bardak su verdiğinde,suyu taşıyan bir süreliğine,belli ki bu düzen değişecek zannetse bile sonrasında düzenin değişmediğini farkedecektir.
Burada asıl olan sermaye sahibinin acımasız,vahşi ve zalim olmasıdır.Mesela o kadar dolar borcunu yapan özel sektör,mesela Anadoluya benzin döküp yakarsan İstanbul'u sana vereceğim dense gözünü kırmadan kibrit çakacak patronlar.Şahsen ben mevcut tüccar,işadamı hatta kısmen esnaf profilinin namuslu,dürüst,insancıl,çalışkan insan profiliyle değişeceği bir kriz çıksın isterdim,elbette ütopik.
Krizin tanımına gelirsek,Bizim kriz dediğimiz şey aslında,sermaye sahabısı yedim içtim hesabı şu fakir ödesin dediğinde,buna itiraz edecek kimse çıkmaması için,çıngar çıkarmasıdır.Zaten 10 senede bir kriz çıkmasına rağmen değişen pek fazla birşey yoktur,çünkü su taşıyan,hep aynı şekilde su taşımaya devam etmektedir,bazen dinlenir bazen 1 kova fazladan taşımak zorunda kalır ama durumu değişmez.Gezin bakın en fazla tüccarlar ciyaklamaktadır kriz diye.Kimse patronunu değiştirmeyi aklına getiremeyeceği için taşeron iktidarı muhatap alır,ekonomik açıdan asıl mesele budur.
Daha da ilginç suallerim olacak içinde yaşadığımız ve bir bireyi olduğumuz halkımızla ilgili olarak:
- Böyle bir adam siyasete soyunsa ve de böyle bir videosu çıksa (hadi evinde yaşarken çekilmiş diyelim) kaç kişi oy verir?
- Böyle birine Karadenizde kız verirler mi?
- Böyle bir olay aile içinde geçse anneler bir erkek çocuğa izin verirler mi?
İki kız çocuğu babası olarak ve sosyolojik açıdan:
- Kızlar ve erkekler arasında iş dağılımı kim yaptı bu toplumda acaba?
Şu iktidar bu iktidar bilemem ama kefeni yanımızda taşıyoruz diye ahkam kesenlere gün geldiğinde taşıdığı kefenin hakkı hesap sorulmadığı sürece semer taşıyan çok olur
Ikisi bir arada olamazmi, kodumu osurtan fakat yeri geldiginde, yerleri paspaslayan?
Eğer bu seçimkerde iktidar değişikliği olmaz ise ohal kalkmaz ve yargı bağımsızlığı ve insanların demokratik özgürlük hakları bu şekilde devam edecekse biz dolar kaç oluru uzun yıllar konuşuruz.
Kan değişikliği olursa ve gelen şahıs bu konuları hallederse bu ülkeye yatırımcıda gelir turist de gelir dövizde gelir. Yine ızdırap çeklir bir kaç yıl ama insanlar bu aşkın ızdırabına katlanır bir şekilde.