:) :) :)
MHT damardan girmiş.
Bildiğim bir konu olsaydı açıklardım. Neden bilmiyorum.? Çünki ilgimi çekmiyor. Neden ilgimi çekmiyor.? Çünki para piyasalarını direkt etkileyen bir sebep değil.
MB nin elinde 500 milyar USD de olsa son yıllarda yaşadıklarımızı yaşayacaktık.
Zaten yazılana göre 200 küsür milyar doları MB ve devlet bankaları eli ile heba etmişiz. Yinede dovizi tutamamışız.
Ne zaman tutmuşuz.? Ülkeyi sömüren güç odaklarına istediklerini verdiğimiz zaman. Önce fetöcüleri geri aldık, sonra suriye ve libyada abd ye boyun eğdik, sonra siyonist bankaların istediği piyasa düzenlemelerini yaptık vb.
Onlar istediğini alınca, içerideki ortakları dovizi yükseltmeyi bıraktılar.
Sorun doviz stokunda değil. ülkenin kafa yapısında. Doviz stokunu gündeme getirenlerde mahfi eğilmez gibi direkt olarak dış güçlere hizmet edenler, yada ebleh chp ekonomistleri. Sırf başa geçeceğiz diye saldırıp duruyorlar. lang önce chp deki hırsızları temizle. Sonra gel ben sana ülkeyi kalkındıracak projeleri detayları ile açıklayayım. Sonra akp ye saldırmak aklından bile geçmez, oyların katlanır gider kıt kafalılar sürüsü.
Bizim para piyasalarını direkt etkileyen sebepler hakkında yeterince bilgiliyim, onlarıda anlatıyorum zaten.
---
xbank yine başrolde, satıyorlarda satıyorlar.
Bankaları alanlar kazançlı çünki yaz ayları ve sonrası enflasyon düşmeye başladığında faizler düşmeye başlayacak. Şu an bankaları satanlar, ikinci yarı ve yıl sonuna doğru geri BIST e dönmek isteyecekler ve bankaları 2 kat fiyata geri alacaklar. faizden kazandıklarını verecekler.
Tabi bu ideal senaryo. Arada çok olay olur ve işler değişir.
Yeni dedikoduya göre, savunma bakanı abd ye yaranmak için "S-400 leri depoya kaldırabiliriz" demiş.
İşte bu tür şeyler MB nin kasasındaki dovizden çok daha etkili oluyor. Batıya tam teslim olacaksın, kasan tam takır olsada olur, yağdırırlar dovizi ama yedi sülaleninde nikâhını alırlar. Şu ana kadar 5 sülale gitti, 2 kaldı.
---
Bugün koç grubu yardımsever pozisyonunda. koç holding ve froto ile endeksi tutmaya çalışıyorlar. Neredeyse başaracaklarda, diğer büyük şirketlerden destek alamıyorlar.
xbank satışta çok ısrarcı. Şu ana kadar xbank ı yüksek eksi kapatacaklar gibi görüntü verdiler.
Azcık daha hisse long aldım, bayağı stresteyim. :wu: