Originally Posted by
Nabız
Halka açıklık oranı %65 olmuş zaten son 3 gündür hisseyi 0.61-0.63 bandına sıkıştırıyor yukarı çekemiyor 0.70-1 TL arası maliyetlenen yatırımcı çok fazla şimdi ekonomist olmaya gerektirmiyor ülkemizde mevcut ekonomik durum hepimiz yaşıyoruz koca imkb bir kişinin yaptığı hareketle anılıyor kur yukarı gitmiş bana göre gitmeye devam edecek anacak 4 USD. Merkez müdahalesi gelir merkez flaş artırmıyor anacak kurun yukarı gitmesi hem inşaat maliyetleri yukarı çekiyor hemde ucuz arsa bulma proje yapma zorlaştırıyor aynı Zaman'da bankalarda konut faiz oranları düşmüyor 2018 ve 2019 işsizlik artış yaşanacağını düşünüyorum şimdi benim gibi maaşlı çalışan insanlar kredi çekip uzun vadeli konut kredisi kullanmayı düşünmüyor aynı Zaman'da proje kredilerinden ev alan yatırımcılar çayma haklarını kullanarak vazgeçiyor bankacı olmam sebebiyle son bir senedir maalesef üzülerek yaşıyorum .şimdi yeşil mevcut projelerinde satış oranlarına bakmak lazım.aynı Zaman'da tamamlanma oranlarını d incelemek lazım bilanço iyi analiz eden üstadlar yorum yaparsa ky açısından faydalı olur.yalnız Engin yapmış olduğu son hisse satışı şirketin nakit darboğaz içinde olduğunun bir işareti olarak görüyorum ancak burdan alacağı 50.000.000 TL fazladan yazdım devam eden projeleri ne Kadarlık sürede finansman sağlayacak soru işareti belki Engin şirketi başka grup şirketleri ile birleştirebilir daha çok b g ruhu hisse satarak ve hisseyi aşağıya baskı yaparak değersizleştirme yolu ucuz izleyebilir mi örnek anel Telekom ,ışıllar enerji holding,Memsa v.s gibi şirketlerin izlediği yolu takip eder mi Engin hisseyi baskılması bu sebeple olabilir mi ayrıca daha çok b grubu satacak sa 0.50 değil belki 0.20 ortalamaya razı olma ihtimali yüksek diye düşünüyorum.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değil hayal ürünüdür