bir sonraki aşama efes antik kentine bir cami yapmak olabilir.. nasılsa oralar "pagan" ların (*) inşa ettiği ve osmanlılar fethedince kılıç hakkı olduğu iddia edilebilecek bir yer.. üstüne iki kubbe.. al sana yeni bir cami..
(*) pagan: çoktanrılı
Printable View
bir sonraki aşama efes antik kentine bir cami yapmak olabilir.. nasılsa oralar "pagan" ların (*) inşa ettiği ve osmanlılar fethedince kılıç hakkı olduğu iddia edilebilecek bir yer.. üstüne iki kubbe.. al sana yeni bir cami..
(*) pagan: çoktanrılı
bana göre borsa"da olay teknik analizle başlayıp teknik analizle bitiyor. habermiş dedikoduymuş oynuş buymuş sonu görünmeyen dipsiz bir kuyu.. ama teknik analiz öyle değil. iki kere ikinin dört ettiği matematik bu.. içinde ne bir öngörü var, nede bir tahmin, nede duygusallık... bana göre böyle işte.. size göre neyle onuda siz biliyosunuz:)
Hisselerim bunlarmış. 20 Mayıs 2019'da yazmışım.
https://i.hizliresim.com/SaoSbV.png
Birde VAKBN 3,6, YKB 1,94 varmış. Tabi bunları karlarla kapattım.
Bir ara NUHCM aldım 6,80-7.50 arasıydı galiba. Oda yok artık.
Son olarak bu pandemi sürecinde 15-25 mart arasıydı galiba.
Ben en son SODA (4,x), ETYAT (0,60-0,90), EUYO(0,60-0,90), PETKM, PGSUS (22-25), KOZAL (50-55), vb bir kaç hisse daha.
Hatta çok ucuz diye ISCTR aldım 4,8 di. O da yok artık. Elimde hiç hisse kalmadı. Fırsat doğarsa hisse alırım.
Şu an viob'a takılıyorum. Özellikle PGSUS ve Endeks vadeli.
Benim bu yıl için aylık hedefim 10k düzenli kar.
Geçen yıl ki hedefim 5k düzenli kar
Önceki yıl 3 k idi.
Şu ana kadar hedeflerimi tutturdum.
Asla tüm parayla girmem. Kredili hayatımda hiç hisse almadım. Aracı kurumu arıza yoksa aramam. Ekran izlemem. İşlemlerimin %99'unu telden yaparım.
Çok para kazanmıyorum. Ama düzenli kazanıyorum. 40 adedi geçmedim hiç. (Paranının %30)
Mesela 2 gün önce 27 lot 50,8 lerden PGSUS long açmıştım. kapattım 54.18 den döndü galiba.
Viopta ise stratejip basit 120 altında kademeli long, alsat yapa yapa kontrat biriktir. 140 üstü kademeli şort biriktir.
Son 2-3 senedir strateji bu.
Benim strateji. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Size uymaz.
Ama borsada kazancım altından ve dolardan daha fazladır. Dolar yerine altın almayı tercih ediyorum. Onlara zaten dokunmuyorum.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Karşılaştırabiliriz. Tabi. Hepsi kayıtlı ben kaydediyorum.
Aracı kurumu aramam dedim ama bir kere arıza vardı aradım. Telde soru sorarken dedim size bir sürü para kazandırıyorum. Komisyon vs. Önerdiğiniz hisse yok mu? Sizin bülten vs. diye.
EKGYO dedi 1,1 daha nereye düşecek dedi. İsterseniz 50 bin lot alalım atalım köşeye dedi. Biz 5k almıştık. Daha yeni diye hatırlıyorum. Sonra 1,62 falan satmıştım.
esasen borsada durumu doların akıbeti ve bankaların durumu belirleyecek..dolarda çok fazla baskı birikti.. ayrıca rezervler ciddi negatif seviyelere geldi.. bir çok diğer hisse zaten belki endeksin mevcut durumundan sanki 20-30 bin puan yukarıdaymış gibi fiyatlanıyor.. bazılarıda 20-30 bin puan aşağısından (bankalar)..
elbette bu tür korrelasyonlar duruma bağlıdır.. belki bimas ve mgros gerçekten bu fiyatları hakediyordur.. keza aynı şekilde enflasyon ve faiz belirsizlikleri ve ayrıca özel bankaların sürekli otoritelerden baskı yemesi ve kamu bankalarına göre fonlanma anlamında rekabet gücününü yitirmeye başlaması da bankacılık endeksinde ağırlığı olan özel bankalar aleyhine olan şeyler..
İyi de 1934 biz yapmışız müze. Yurt dışından bir baskı olmamış. Yine cami yaptık. Bardakçı güzel anlatmış hadiseyi.
Kurtuba Cami'ne gittim. 250 bin kişilik, kiliseye dönüştürülmüş.
https://www.youtube.com/watch?v=FZH4tdvHN6w
250 bin abartı bir rakama benziyor cami için.. 20-30 bin mantıklı bir rakam olabilir..
neticede herkes "kılıç hakkını" kullanıyor bir nevi..onlar camiyi kiliseye çevirmiş (kurtuba), sen kiliseyi camiye çevirmişsin (aya sofya).. bundan sonra da başkaları mesela bir camiyi tekrar kiliseye veya sinagoga çevirebilir.. veya tapınağa.. dunya böyle dönüyorsa böyle dönüyordur..