yahu arada bir de olsa siyasetin dışına çıkıp viop konuşulsa? acemi olduğu belli olanların sorularına yanıt verin hiç değilse tecrübeli olanlar. öteki türlü bu forumun bir anlamı kalmıyor.
Printable View
yahu arada bir de olsa siyasetin dışına çıkıp viop konuşulsa? acemi olduğu belli olanların sorularına yanıt verin hiç değilse tecrübeli olanlar. öteki türlü bu forumun bir anlamı kalmıyor.
Zamanında misafirlikte birisi ile tanıştım konu borsaya gelmişti.
Siz dedim nasıl zengin oldunuz. Olay çok eski tarihte olmuş. Bu tatilde bir aracı kurum temsilcisi ile tanışmış. Size demiş bir hesap açalım. Neyse İstanbul'a gelince bir hesap açmış, çok borsadan anlamıyor, ne alalım, şunu alalım hisseyi almış aradan zaman geçmiş aldıklarımızı satalım. Aradan zaman geçmiş şunu alalım, aradan zaman geçmiş bunları satalım. Bu şekilde kazanmış. Sonradan paralar gitmiş, o kısmını sormadım çünkü önceki kısım benim kafama yatmamıştı. Misafir oldğu için de detay sormadım.
Sonradan bir kaç kez daha karşılaştım, olayı anladım.
Eskiden bankalardan kredi almak, açığa işlem yapmak vs küçük ve orta aracı kurumlar için zordu. Muhtemelen aracı kurum kendi adına işlem yaparken para denk gelmeyince bu adama da hisse aldırıyordu, sattıkları hisseler yeterli gelmeyince müşteriye de sattırıyordu. Adam borsa cahili ama aracı kurumun desteği ile para kazanmış olabilir.
Şimdi kaldıraçlı işlemler, vadeli işlemler, kredi imkanları çoğaldı, o şekilde müşteriyi aramaya belki gerek kalmadı. Zamanında benden de ödünç hisse isterlerdi ama ben fiyatara bakardım sorun olmadığını görünce ödünç verirdim.
Ekonominin temeli güven değil midir. Şuana kadar vatandaş devletine güvenmiş olsa. Kendi parasına güvenmiş olsa bu dolarizasyon altına kaçış olurmuydu. Kaç takla atarsan at ne kadar fırıldak çevirirseniz çevirin benim güvenim o adam olduğu sürece yok. Bir kulağımın arkası kaldı onu elletmem. Eğer doların köpüğünü aldılarsa borsanın köpüğünü de alabilirler.
Niye her ciktigi yerde bizim imf ile isimiz yok diyip duruyor . Bence derin anlamı var . 9 senedir isimiz yok zaten ikide bir ayni seyi soyleyip duruyor . Imf yanassa heralde atlayacak agirdanmi aliyor isimiz yok diye
Burada para kazanan parmakla sayılır. Zarar eden batanın haddi hesabı yok. Kendi adıma ben gavurun mazotu olmam daha. Giderim Ayşe teyze gibi alırım onu al sat yaparım.
Abi işi olsa diyelim. IMF parayı güppedek al harca mi diyecek. RTE nin iliğine kadar bakar. İhaleler şaibeli işler açığa mi çıksın ister. Ha en son ki yol arkadaşlarını harcayacaksa o başka. Hukuki süreçte isterse yıllarca sürer bu dava. IMF ile işi bitince kapatır geçer. Tabi seçimi kazanırsa.