-
deger artisi %5 I kastetmiyorum yanlis anlasilma oldu sanirim.. %5 getiriden bahsediyorum , evini kiraya verdin senede degerlemesinin %5 ini kira aliyorsun anlaminda..
temettu esittir kira geliri, miktarina gore vergisiz stoajsiz ayrica.. bugun 1mio lot 880k , bir daire parasi, 2019 martinda ki 9 aylik bir sure var,yillik dusunun, %7.5 temettu 75k trl odemesi anlamina gelir, bunu degerin %5 I olarak dusunursende 1.5 mio luk bi daireden alabilirsin bunu ancak,
tabii detayli degil bu bakis enflasyon var, sistematik riskler sistematik olmayan riskler, arz talep stoklar vs vs..
dolayisiyla ben 1.5 mioluk bir daireden alacagim brut kirayi 880binlik hisseden alacagim, ve olurda (degerlemelerin katkisi, defter degeri uzerinden) birde bu 880binlik hisseyi/daireyi birgun 1.5 mio na satabilirimde,hatta faizler %5-6 lara gelse belki 2 mio na..
% 5 den kastim buydu, aksine gyo deger artisi kastettiginiz %70 leri ifade eder, %5 hafif kalir...
umarim ifade edebilmisimdir..
not: bugun ist bazi semtlerinde usd 1 mio luk evlerden brut 2500 usd kira bile alinamiyor, amam malin degeri hala usd 1mio
%5 kira getirisi makuldur yada temettu
sevgiler tekrar
-
digger bakista su sevgili serkan74 un isaret ettigi uzere, fiyatlar sisik gozukuyor,ki bunu alinan kiralardanda gorebilirsiniz, ancak deger dususleri borsadaki gibi olmuyor, fiziksel ve zamansal bir surec var ev almada satmada,oysaki hisse likit istedigin al sat ve naktini t+2 de al .. bu da unutulmamali..
kira - fiyat dengesi altust oldu lakin bunun kiracilarininbuyuk kisminin isbank ve istirakleri oldugudu dusunulurse, bu iliskide olan mulklerde bir degerleme riski az olabilir,bubda bir nevi hedge ancak eldeki ortfoyde fazlasiyla kiraci bekleyen mulk var,bunlar sikintili, manzara ofis,isbank kule gibi, ankarakule nerdeyse 2 sene surundurdu biliyrosunuz..
yani ozetle spek , yonetim cok sizlanmayin, zor bir donemden geciliyor, umarimbir sarmala donusmez,tl degerlemekde bu acidan yaniltici. usd bazinda bakin o zaman olayin boyutu goruluyor...
-
-
Alıntı:
Originally Posted by
ismailharman78
Haingi şehir semt?
Kırşehir merkez
-
Alıntı:
Originally Posted by
boran
Kırşehir merkez
Anadolu farklı. Gel abi İstanbulu gör. Satmak için millet inim inim inliyor, tık yok
Eskiden miktir çeken dev markalı konut üreticilerine bi soru sor 40 gün peşinden düşmüyorlar
-
1,50'den 0,80'lere hep aynı şeklde geldi. Endeksle göçtü, endeksle yükselmedi, endeksle göçtü, endeksle yükselmedi. Batık fiyata geldi ama hala aynı davranışta. Senin allah belanı versin, o kadar yatırım raporu çıkıyo, yok arkadaş ******** peachler kağıdı baskılıyo
-
Borsanın en ucuz hissesi ne olduğu belirsiz umpas isminde bir şirket 0.2 defter değeri ile işlem görüyor biraz daha zorlasan koca isbank iştiraki hisseyi bukadar büyük sermaye yapısıyla ne olduğu belirsiz , gayrimeşru hisseler ligine sokacaksiniz Allah belanızı versin ne diyelim.
-
0,90'u geçemeyecek ve paldır küldür 0,70'lere yuvarlanacak gibi bir havada.
ytd.