Bundan sonra böyle olacak 2 ileri 3 geri.
Çaktırmadan düşecek.
Yabancı borsalardan uzun süre için ümidim yok artık.
Para geri çekiliyor, FED geriye emiyor parayı , o yüzden de ilk satılan şey borsa oluyor.
Printable View
Nasdag Ağustos 2020 seviyesine geri geldi.
Bu gece -4,73 yaptı.
Muhtemelen 9000'e kadar inecek.
Bıktırdılar artık her çıkışta elimdeki yabancı fonları yavaş yavaş satmaya başladım, yılın ikinci yarısı için biraz daha iyi olabilir diyorlar ama bakalım ne olacak, kkm veya ppf de kalsak çok daha iyiymiş, 4-5 aydır ettiğimiz zarar haddinden fazla maalesef.
Tabi sattıklarımı nereye aktarayım onu da bulamıyorum, dolar veya eurobond fonlarına geçsek ani bir faiz artışı veya superbono gelir mi endişesi var, emtialar desek bir ileri bir geri gidiyor, bist'in de daha fazla yukarı gidecek gücü yok, enflasyona karşı boş yere debelenip duruyoruz.
Merhabalar,
Bir konuda soru isaretim var, yardimci olursaniz cok sevinirim.
Yabanci fonlarda TMG gibi, bu tatil zamanlarında fiyatlama nasıl oluyor?
Yani yarın sabah göreceğim TMG fiyatı Çarşamba akşamki kapanışa göre fiyat mi olacak?
Eger öyleyse persembe günkü amerikadaki düşüş, fon fiyatına cuma günü de oluşacak hareketle beraber pazartesi mi yansımış olacak?
Kafalar karışık tabi :)
İş porrföy TMG, TDG ve IPV dışındaki diğer tüm yabanacı fonlarının yarın sabahki değerini açıklamış
Bunları Çarşamba günkü 15.30 MB kuru ile Çarşamba günkü Bloomberg veri dağıtım ekranlarından TSI 16.30-17.00 arasındaki fiyatların ortalaması ile hesaplamış.Yarın göreceğimiz fiyatları şu anda belli.
Bunlar için Çarşamba 17.00 değeri ile Cuma 17.00 değeri arasındaki fark ve tüm hareketler yarınki 15.30 kuru ile hesaplanıp Pazartesi fiyatına yansiyacak.
TMG'yi de aynı şekilde hesaplayacaktır herhalde.
CDS'lerimiz tarihi yüksek seviyede
Eğer bu CDS'ler düşüşe geçerse IPV ve benzeri fonlar çok güzel kar yazar.(Tabiki kurda gerçekleşebilecek düşüş etkisi göz ardı edilirse)
İstanbul Portföy Yöneticilerinden Tufan Deriner samimi değerlendirmeleri:
https://www.youtube.com/watch?v=hyeZQfysDXw