-
Gecen yil bu forumda 2023 yilindan ittibaren Aselsanin satis sozlesmelerin meblaglari yuzlerce milyon dolar bulabilecek bir doneme girecegimizi yazmistim.
52 milyarlik 2 sozlesme bu yeni donemin sadece ilk siftahidir....Esas para kazandiracak yuksek teknoloji urunu hava savunma sistemleri gibi pahali sistemler kalifikasyon ve test surecleri 2023 yilindan ittibaren sirasiyla bitirilip seri uretim asamasina gecilecek. ....Once TSK nin acil htiyaclari giderilecek ardindan ihracat sozlesmeleri gelecektir. ...Ornek; Bir batarya uzun menzili ve yuksek irtifa Siper hava savunma sisteminin tutari 1 milyar dolar den asagi degildir.
3-4 yil sonra yillik ihracatinin en kotu olasilikta bile 1 milyar dolari gececegini dusunuyorum....
Urun segmenti sadece IHA/SIHA olan Baykar bile yillik bir milyar dolar ihracat siniri asti. Elinde onlarca sistem ve yuzlerce parca uretebilen Aselsan in ihracat potansiyeli Bayka dan cok daha yuksektir.
Ote yandan savunma soktorunde yogun ARGE, Test ve uretim programindan dolayi sivil sektorundeki bazi degerli projeler gundemden dustu. Karsan ve Temsa ile birlikte yuruttukleri elektrikli motor ve guc aktarma projesinden cok guzel sonuclar elde edildi. Yenilebilir enerji sektorune yonelik konvertor gibi kritik parcalar, uladtirma sektorune yonelik sinyalizasyon sistemleri, yuksek irtifa uydu teknolojileri, saglik sektorune yonelik MR gibi goruntuleme projeleride iyi gidiyor.
Ancak gorebildigim kadari ile yogun is programindan dolayi elindeki insan kaynagi sinirli kaldigi icin onceligi savunma sektorundeki acil projelere vermektedir.
Aselsan ile ilgili 2030 beklentim;
-ihracat gelirinin yurt ici satislarinin %60 ustune cikmasi.
-Sivil teknolojik urunlerin savunma urunlerin satis oranina %40 civarina yaklasmasi.
.
-Borsada acik ara piyasa degeri en yuksek firma.
- 2030 li yillarda ise Turkiyenin Kapital 500 sirketi arasinda birinci olmadi.
En buyuk bas belamiz hepimizin bildigi gibi mide bulandiran tahtayi kontrol eden aktorlerdir.
-
Yukarı hareketi neye bağlamalıyız acaba?anlaşmayamı?bölünmenin yaklaşmasınamı?gerçi kanımca anlaşmaların hisseye pek bir etki etmediğini düşünürsek..
Ytd
-
ASELSAN yabancı oranı 12 Temmuz % 25,05. 13 Temmuz 2023 % 25,75.
Fark % 0,73. (Kaynak İş Yatırım).
Sabır acı kökleri, fakat çok tatlı meyveleri olan bir ağaçtır.
-
Tahtacı abi golden cross olmuş tahtayı 39 Tl ye basarken aklından geçenler neydi acaba sonra ne oldu? Hala 2,6 USD ye falan mal toplayabileceğini mi sanıyorsun. Bak bu kafayla devam edersen henüz farkına varamayanlarda çuvallayıverecek malı.
Açık açık benden uyarması. Bu sefer geçen seneden de fena çuvalladın. Gönder şimdi buraya adamlarını yok finansal sorunları var yok devletten alacağını alamıyor sıkıntı var falan fıstık karalayıversinler burada. Tabii bu saatten sonra yatırımcı yerse .......
-
-
haftalıkta 69.70 direnci mevcut..aylıktaki teknik görüntüsü ise oldukça güzel.... üstelik yine aylıktaki pozitif uyumsuzluğu, pasta üzerindeki çilek.. günlükte 64.54 ile 62.90 destekleri dikkat çekici..iyi çalışmalar..
-
ASELSAN yabancı oranı 14 Temmuz % 26,17. 13 Temmuz 2023 % 25,75.
Fark % 0,42. (Kaynak İş Yatırım).
Sabır acı kökleri, fakat çok tatlı meyveleri olan bir ağaçtır.
-
KAP: ASELS [ ] ASELSAN ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Yeni İş İlişkisi
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1172603
Dosyalar:
ASELSAN ile uluslararası bir müşterisi arasında savunma sistemleri
ihracatına yönelik 123.500.000,- ABD Doları tutarında bir yurt dışı satış
sözleşmesi imzalanmıştır.