Geçen seneye göre katlanma cok olmayabilir ama sonuçta evde bulunulduğu sürece tüketim artacaktır diye düşünüyorum ben de zaten çok yok hayırlısı inşallah nasipleniriz ytd
Printable View
Bilançodan önce 26 direncini kırarsak süper olur.Bizim çılgın buna müsade edermi bilinmez.
Geçen seneki 7 liradan 32 liraya gidişteki tek etken kapanma değildi. Onun da etkisi vardı ama bunun yanında , Yaşar Holdingin 250 milyon dolarlık borcu ödemesi ve PETUN'un 50 milyon dolarlık kefaketinin sona ermesi ve çok iyi gelen bir 3 aylık bilançonun da etkisi oldu.
Yani bu 3 etkenle hisse 3-4 katına çıktı geçen sene 1 ay içinde ama o zaman bile ancak olması gereken değere ulaşmıştı. Çünkü 2018-2020 arası gerek borsanın kendi krizlerinden gerekse Yaşar Holdingin özel sorunlarından dolayı , Yaşar hisseleri olması gerekenin üçte bir fiyatlarına düşmüştü zaten.
Yani 3 katına çıkınca ancak ederine gelmişti geçen sene. Ama o zamanlar endeks 80 bin seviyesindeydi Petun 32 lirayı gördüğünde.
Oysa şu anda endeks neredeyse % 70 daha primli ama PETUN % 20-25 daha ucuz .
O yüzden kapanma olsa da olmasa da bu hisse ucuz zaten. Kapanma ile gıdalara alım gelir bundan faydalanırız. Ama tabii ki geçen seneki gibi 1 ayda 3 katına çıkma olmaz.
Ama bence hem yaklaşan temettü , hem yaklaşan iyi bir 3 aylık bilanço hem de kapanma etkisi ile TL bazında tarihi zirve olan 31-32 liralar görülebilir 1-2 hafta içinde.
Bu çarpanlarla bu endeksde zaten ucuz bir hissemiz var. O yüzden yükselmesi lazım 40 liralara kadar. Bu endeksde olması gereken yer 40 liralar ve hatta üstüdür. Ama maalesef tahtacı ne zaman isterse o zaman hareket edecek. Yada çok büyük yatırımcıların ya da fonların alıma geçmesi lazım.
Bakalım neler olacak görelim.
İnşallah Üstadım.