Originally Posted by
yarasa
Özelleştirme idaresi, milletin 3-5 dediği piyasada üstelik yabancı paralarında artık değer kaybettiği bir ülkede benim malım 0,75 diyorsa kusura bakmayın ama o malı biz alamayız.
23.09.2021 Tarihinde ihale olmuş
09.11.2021 Rekabet kurumu onaylamış
19.01.2022 Cumhurbaşkanlığı iptal etmiş
Son derece sorunlu bir yer olarak görülüyor. İptal edilecekse niye rekabet kurumu onayladı,yada ihale edildi. Madem ihale edildi niye iptal edildi.. Alan firma mı beğenilmedi. Fiyat mı düşük bulundu. 2011 de 4 milyara mal edilmişse niye 10 yıl sonra fiyatı 600 mn. a düştü. Bir sürü soru işareti.
2011 de 4 milyara mal olduğu söylenen santral 10 yılda 1,8 mly kwh elektrik üretmiş 1,35 mly gelir elde etmiş. Net gelir değildir ama öyle kabul edelim .10 Yılda yatırımın 3 te 1 ini ancak almış .Uzmanı daha iyi bilir ama santral verimsiz görünüyor. İhale iptal olmasaydı belki daha iyi olur santral düzene girerdi. Burası bu fiyata al git dendiğine göre en az fiyatın 2 katı bir yatırım daha gerekebilir.
Devletle iş yapmak zor, görüldüğü gibi cazip bir yer değil. Öyle olsaydı zaten şimdiye bize kalmazdı.
Siz bana tavsiye ettiniz ama ben kimseye tavsiye edemem. Bizden başka akıllımı kalmadı .Bu piyasanın hatırlısı var, paralısı var, kurdu var gitsin onlar alsında bir görelim .Kısaca bu santral bize yaramaz. Emsalde olmaz.