-
https://i.hizliresim.com/3e33wq4.jpg
xu030 ve xu100 ikiisi birlikte,..
sarı ve mavilerden oluşan aşağıda daha bir sürü trend çizgisi var elbette, ancak daha önceki mesajlarımda belirrtiğim üzere,
benim referans larım, 11494.xx-11327.xx-11160.xx ten oluşan üçlü rakam seti ve k pembelerle 19 ağustosta işaeretlediğim yelpaze bütünü,
bu durumda boğa piyasa şüphesiz 11494.xx üstünde ve artık epeyce uzakta kaldı,..
bu üçlü değerler altında kalış hep belirttik yelpaze analizm gereği short piyasadır,..
-
bu hafta Ağustos vade kapatılacak, bu böyle bir zamnda elbette önceki mesajlarda değindik baskı altında olacak, argumanlar buna zemin oluşturuyor
Ağustos vade bitimi ertesinde henüz çok yakında olmasda FOMC ve FED beklentisi devreye girecek, burada acaba iktidarın ve
şimşeğin içeriden bir türlü çözümünü başaramadığı, üstüne üstlük tam da şu sıralar inceldiği yerden kopsuna dönen enflasyon ve faiz sarmalı,
acaba FED üzerinden FED faizlerinin aşağı gelmesi ile, bu defa dışarıdan kısmi bir çözüme evrilirmi,..buna bakılacak,
ilaveten benim 9L de grafiğe bakınca şu anda haliylen epey zor durumda,..üçlü rakam altında hep yazdık bu zaten böyle, bizim burada aradığımız ise 3 lü rakamlara doğru bunu yenebilmekti, 9L nin denklemi zaten en başında 12 ağustostan beri zaten bu,
dur barış gelsın, dur vade kapansın, şimdi dur FOMC var,..
ancak piyasanın argumanı sanki artık Tr erken seçim atmosferine girmiş gibi, çünkü ümitsizlik kitlesel bir hal almaya başlamış durumda,..ve çözüm şüphesiz erken seçim,..benim burada düşüncem malumunuz ABD seçimleri sonrası idi, buna şurada ne kaldı,...
-
öyleyse sonuç.
Üçlü rakam altında short piyasa devam ediyor,
Short piyasa, ayı piyasasının eşiğinde,..
bunun karşısında duruan tek arguman zaman analizm olan 9L en başından beri,
şimdi buna eklemlenen ise FOMC ve FED den bir faiz indirimi ihtimali,..tabi piysa bunu satın alırsa,
Vade kapanışı sonrası piyasa FOMC a döndü, döndü, dönmedi yandı keten helva, böyele bir durum var,
Tr de artık bir erken seçim atmosferi sezinliyorum ve muhtemelen ABD seçimleri sonrası bu gündeme gelecek,..
Aksi sıkıntıların çok daha katlanarak büyümesi demek,..
Erken seçim hatta seçimin ''s'' si, ve özellikle siyasi tercihin artık değişmesi piyasaların önünü açacaktır,..tersi bir o kadar sıkıntının devamı
-
https://r.resimlink.com/JkZEROtWY.jpg
5 lik trend ve alanlarda ise turuncu alanda baskıda kapattık,..
açılışta turuncuyu takip ederse biraz daha olumlu, direk kırmızıya giderse bu haliylen daha olumsuz,
yani açılışa durum,
kötü veya kötünün iyisi,
sarı alan her durumda ümit vaad eder
-
-
-
-
Alıntı:
Originally Posted by
indregandi
turuncu alandan devam,
5 lik te turuncu alan devam ediyor,..mesaj 3735
günlükte desteğe tutunma gayreti devam ediyor, mesaj 3734
5 lik te en az sarı alana çıkmalıyız ki toparlayalım, günlük te bir nebze rahatlamış olsun