Borsada birilerine iyi mal yediriyorlar.. akşama doğru eksi kapatırsak şaşırmam.. rüzgara karşı işenmez 🙂
Printable View
Borsada birilerine iyi mal yediriyorlar.. akşama doğru eksi kapatırsak şaşırmam.. rüzgara karşı işenmez 🙂
Gund...
Yukarıda malum şahsın yazısında verilen bilgi matematik olarak doğru görülse bile muhasebesel olarak hatalıdır.
Döviz kredisinin ne amaçla alındığı bu temelde önemlidir.
Bu tür montanlı krediler genellikle yatırım amaçlı alınır.
İşletme sermayesi olarak değil.
Eğer öyleyse, VUK na göre bu kredilerin alımında kullanılan kredilerin ana paraları amortismana tabidir.
Krediye ait fazi ve kur farkından, amortismana tabi iktisadi kıymetin aktifleştirildiği dönemin sonuna kadar maliyete eklenmesi zorunludur.
Sonraki dönemlerde ise mükellefin doğrudan gider yazma, ya da aktif kımetin üzerine ekleyerek, bakiye amortisman süresinde amortismana tabi tutma seçimliliği vardır.
Demem o ki, bu şirketlerin, doğan faiz ve kur farkını amortisman süresi kadar bir süreye yaymak olanağı vardır...
Gund;
sebebi hepimiz merak ediyoruz.
üç beş yıl sonra öğreniriz.
yine sürtünmesiz alana geçti usd
İşte budur..ne desin, ne yapsın garibim..dağa oduna mı gitsin..kur hedef olamazmış..:bravo:Alıntı:
Ertem: Bağımsız para politikasının uygulandığı ekonomiyi inşa ediyoruz, kur hedef olamaz
Bir diğeride piyaslarla kavga etmeyeceğiz demişti..hakikaten kavga etmiyor, sadece seyrediyor..:bravo:
Düzeltmeye gelmişti ama bu müdürde düzeliyor..:)
Kur hedef olamaz...
Bunu Erdoğan'a akıl veren bir adam söylüyor.
Ya politikacı söylemi.
Ya da durumu hafife almakta.
Sen kuru dikkate alma istersen o senin ekonomini oyuyor.
Hayat pahalılığını ve halkın dirliğini,etkiliyor.
Gırtlağına kadar borçlusun, borcunu katlıyor.
Baya ümitsiz durumdayız.
BORA ağabey
100 dolar borcum var bunu dolar olarak aldım TL ye çevirdim yatırım yaptım..
Dolar fırladı
Yaptığım yatırımlardan beklenen dönüşler olmadı..tl olarak olacak idi..(dolar olarak elir elde edeceksem haydi bi derece)
2 taraftdan birden gerilmez mi ip..??
Gund;
Sorunu doğrusu anlayamadım ama...
Yaptığın yatırımdan dolar veya TL gelir elde etmen başka bir husus.
Ben sadece şu anda döviz borcu olan şirketlerin durumunu muhasebesel anlamda açıkladım.
Yani bu yıl o şirketlerin tablolarında kur farkı kadar zarar etkisi görmezsek şaşmayalım.
Yıllara yayılmakta (çok şükür) zarar etkisi...
Belki şöyle düşünülmek zorunda, bilemiyorum..doların bu seviyelerinde (faiz ısrarı bir yana) faiz arttırsan son kurşunun/kurşunların etkili olmama ihtimali yüksek olabilir..diğer taraftan malum dövizin yok müdahele edemiyorsun..
O zaman ancak doları daha yukarılardan faizle karşılayabilirsin belki..kırılan kırılır/kırılacak, öyle yada böyle..belki daha yukarılarda bir şans daha olabilir mi ki?