-
merkez bankasının bağımsızlığı demek merkez bankasının bağımsızlığı demektir..
oligarşi ile alakası yok..
borcun olmaz, dunyada ticaret yapmıyor olursun.. fanusta yaşarsın.. o zaman zaten bapımsız olup olmamanda önemli değil.. kendi yağınla kavrulup gidersin..
500 milyar dolar borç alan bir ülke finansörler yabancı olduğuna göre borcu ödeyebilme yeteneği ve gerçekçi datalara (yalan olmayan enflasyon verisi mesela) göre ekonomiyi yöneteceği imajını vermelidir.. siyasilerin populist kararlarının ekonomiye en az zarar vermesini sağlamalıdır.. ülkeyi ekonomik olarak sürdürülebilir kılmalıdır..
hayal aleminde gezmeye gerek yok.. bugun borç ödeme kapasitesinde sorun çıksın, yabancı sermaye gelmesin, ülke ekonomik olarak 15-20 yıl daha geriye gider.. kimse bu borcu zorla vermedi bize..ödeyebileceğini göstermek için finans sistemi içinde makul hareket etmek zorundasın.
-
Piyasa yamulmuş
Ekonomi bakanı Ortada yok
SP konuşuyor
Berat Yok
Çık bir şeyler de be adam
Yok
Ne diyecek mi
Ben damat mı
-
bakmayın yukarı hareketlere seans bitimine iki buçuk saat olduğu için direkt basmıyorlar. ama seriye düşürdüler. kapanış a doğru dumanı tepelerden çıkarabilirler. ne bakanlar kuruluymuş be:)
-
afrikada ortadoğuda arabistanda, dünyanın her yerinde bööle bu iş, damatlar maamatlar..
kime güvenecen başka. nası yapacan..
beğenmiyonuz herşeye mualifsiniz çünkü
chp zihniyeti işte.
daha osmanlıyı bizansı geri getirecez..
(Trol kafasına ulaşmaya çalıştım..)
-
Simdi de THYOA basiyorlar.
-
Yeni masal
bu masal iki kısımdan oluşuyor
1) MADRABAZ İLE TEFECİ RİSK PRİMİ MACERALARİNDA ve
2) SAF İLE TEFECİ RİSK PRİMİ MACERALARİNDA
MADRABAZ :. Abüüüüüü
TEFECİ : Efendim
MADRABAZ: Bana borç versene
TEFECİ : Vermem
MADRABAZ: Abü biliyorum risk primim çok yüksek ama ne verirsen yüzde elli fazlasını vereceğim
TEFECİ: HAYİR
MADRABAZ : iki mislini veririm
TEFECİ : hayır
MADRABAZ : üç mislini vereceğim
TEFECİ : Bir kaç adam yollayayım bakalım , kelek yaparsan el koyabilecek bir şeyin var mı
Bir de bizim dış politika uzmanlarına bir danisayim bazı noktalarda bizim işimizi kolaylaştırabilir misiniz
MADRABAZ : bir şeyimiz yok abü
TEFECİ : Defol
MASAL BİTTİİİİ. :)
Masal 2
SAF: Bize borc lazım
TEFECİ : iyi de bana ne
SAF: Yani paraya ihtiyaç var
TEFECİ :du bakiyim su dosyaya
Olmaz senin risk primin yüksek
SAF: Ben ne zaman aldığım borcu odemedim neden riskli imiş
TEFECİ : Öyle işte , bi kerem sen dis politikada kafana göre iş yapiyon önce bu noktada bizi bir dinlemeniz lazım
Artı
SAF: Artı ????
TEFECİ: yüzde 30 dan aşağısı kurtarmaz, işine gelirse
SAF : Yuh ohaaaa
TEFECİ : valla öyle
SAF: Peki sen madrabaza hiç para vermemistin riski yüksek diye bana neden veriyorsun
TEFECİ: Eeeeeeeee senin riskin kontrol edilebilir durumda yani seni kontrol edebilirsek öhöö öhöö
Neyse fazla uzatmaya gerek yok , ver faizi al parayı
Anderson dan masallar :)
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-
Pala trollere terligi birakti kürekle daldi resmen :evil:
-
hahaha, bu zihniyette kafa bu..
evet faizini vermezsen borç alamazsın..
bu kadar basit..
mesela faizsiz bana 100 bin tl ver desem verecekmisin ?
kendine sor ..eğer borç veririm diyorsan alırım sıfır faizle senden..
dinciler ve yandaşlar kendilerini akıllı sanıyorlar. sanıyorlar ki dunyada herkes onlara BORÇ vermek için yaşıyor.. zavallılık.. yıllardır bu masallara inanmaya doymadılar..