Şaap tss'ın kafasına demir yumruğunu indirdi.
Printable View
ben Kur'an a göre yaşıyom ben yaa... büyük söz ! hangi sahabe söyleyebilmiş bunu ... ben Kur'ana göre yaşamaya gayret ediyorum diyebilirsin onu da anca aynada kendine dersin ! .... dinden felsefeyi çekersen , fıkıhın inceliklerini de kavrayamazsın... ah ah dünya bu değildi yaşanılası .
Müslümanlığı kendi dikdörtgen çerçevesi içinde ele alırsak bu çerçevenin dışına çıkmadan buna bağlı kalarak , bir müslümanım diyenden beklenen en önemli üç kişilik özelliği 1 ) ahlaklı olacak 2) asla kesinlikle tartışmaya girmeyecek ikna yoluna gidecek işaret edecek 3 ) yumuşak huylu olacak ... sende ne var ? ne yaptın şimdiye dek ?
ahlak : insanlara lakap takmaktan tut da akşam kaldırımda yürürken karşı evin ışığı gözüne takılıp açık perdeden içeriye bakmana kadar geniş bir yelpaze
ben kendim şahsım ve özbenliğim ( üçlü salto ) İslam dinine mensup olarak , hala kendime evet ben müslümanım diyemiyorum. hatalarımla günahlarımla dolu hayatımda bunu kendime diyemem. Allah'ın takdiri.
birisi de salya sümük ağlar , sahteden ayılır bayılır yanakları pinokyo kırmızısı , vantilatör tutarlar , milletin önünde bir tür ruhi orgazm yaşar falan la bunun peşinde dindarlık için mi koşuyodunuz koşanların çoğu da çıkar peşinde olduğu için sakız gibi yapışıyorlardı buna .
daha önce de dediydik , insanın en büyük düşmanı çıkarcılıktır çünkü çıkarcılık bir zeka oyunudur ve eninde sonunda gelir seni vurur... burda toplumun bir kesimi olan o çıkarcı güruha o bumerang çarparken , dalgası gelip masumları da vuruyor.
Bu Finlandiya 'nın da sosyalleşme yeni insanlarla tanışma kültürü bi değişik. arkadaş , gece klübüne, bara gidersin, puba, discoya gidersin orada yeni insanlarla tanışırsın. Sosyalleşmek için dımdızlak kalmak ne ya ?
Patrick ? Moruktan duyduydum , 4 pazardır kiliseye gelmiyormuşsun , hayırdır ? kasabada laf söz oluyor , o çinli seyyah patricklerde misafir kalmaya başladığından beri tuhaflaştı diyorlar. Margaret halan yaban mersinli kek yaptı , akşamüstü çaya uğra o çinliyi de al gel...