Ostim sirketi kendi mal satıyor.bu adamların maliyet sıfır.onlar bile bu hisseden umidini kesmişler devamı gelirse 1 tl kadar düşer bu
Printable View
Ostim sirketi kendi mal satıyor.bu adamların maliyet sıfır.onlar bile bu hisseden umidini kesmişler devamı gelirse 1 tl kadar düşer bu
29.03.2018 Tarihinde, Ostim Endüstriyel Yatırımlar ve Isletme A.S.'ndeki 2.500.000,00 TL nominal degerli
(B) grubu imtiyazsız paylarımızı 1,42.- TL fiyattan Özel Emir Yöntemiyle satısını yapmıs bulunmaktayız.
Tüm kamuoyunun bilgilerine sunarız.
Saygılarımızla.
BILGILERE ILISKIN ÖZEL DURUM AÇIKLAMASI
Yapılan Açıklama
Düzeltme mi :
Açıklama
Ad Soyad / Ticaret Ünvanı : OSTIM PROJE GELISIM EGITIM VE DANISMANLIK HIZ.A.S.
Hayır
Görev :
Varsa Birlikte Hareket Eden
Diger Gerçek-Tüzel Kisiler :
Yönetim Kurulu Baskanı
29.03.2018 Tarihinde, Ostim Endüstriyel Yatırımlar ve Isletme A.S.'ndeki 2.500.000,00 TL nominal degerli
(B) grubu imtiyazsız paylarımızı 1,42.- TL fiyattan Özel Emir Yöntemiyle satısını yapmıs bulunmaktayız.
Tüm kamuoyunun bilgilerine sunarız.
Saygılarımızla.
Büyük ihtimalle borçların yeniden yapılandırılmasında kullanılacak .
Hissenin önünü açacak bir satış.beklenen mal bu gün sahibini buldu
1.42 satan belli ama alan kim?
Muhtemelen bizi diskoya götürecek olan zat.. Ytd
TURKCELL T70 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Adamlarda zerre beyin yok.
Madem mal satacaksınız bu hisseyi birine devir edin onda 5 mly lot sartlı verin adam alsın hisseyi 3 tane haberle bu hisse 4 tl olur.ama adamlar hem basiretsiz ham salak
ADAM TUM PİYASAYA MAL SATTI NE DİSKOSU:rtfm:
Özel emirle mal satılıyor.. Alan hayrına almamıştır diye düşünüyorum..
TURKCELL T70 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ek 17563 trend desteğinin altına sarkması pek hoş olmadı inşallah ustunde kapatır
Yok kardeş basiretsiz değiller hele salak hiç değiller.Rahatlıkla daha yüksek fiyattan satacağınız bir malı en dip rakama satıyorsanız bunun karşılığında bir şey elde ediyorsunuzdur biz buna halk arasında ne diyoruz ?Babasının alınterimi değil, o zaman verir…YTD
evdeki hesap çarşıya uymadı...ostimprestij satışları beklentiyi karşılamadı Bedelliyi %100 yerine %150 yapsalardı..bunların hiçbiri yaşanmayacaktı.bunlar bir adım ileriyi göremeyece kadsr basiretsiz. Buradaki ky Allah kolaylık versin...
Satan tek kurum denız alan 25 kurum o alanlarda 1.41-1.40 a dokulur yıne bıze aylarca beklemek duser..
mart sonu ilk çeyrek bilançonun hesap kesim tarihi.bu tarihten önce borçların yapılandırılması düşünülmüş olabilir. bu satışıda böyle düşünüyorum...
yada borç ödemesinde sıkıştı faizle borç bulmadan iyidir.kendiniz gibi düşünün 1..50 den aldığımı sıkıştığımda 1.42 den bende veririm.
28 nisanda yapılacak olan genel kurula inşallah katılmaya çalışacağım....
Katılmak isteyenleride orada beklerim.
a1 kapitale helal olsun. Adam 2,5 milyon lotu küçük yatırımcıya 1,466 ortalamayla sürdü ya. 1,42 alış. 1.466 satış. 100 Bin kısa günün karı. Demekki adamlar çok sıkıştı. Borç yapılandırması mı yoksa başka bir ödeme mi. Yarın kokusu çıkar.
2.5 M mali ky ye 2 saatte yediremezsin arkadaşlar hele ki elindeki 6 yildir yerinde sayan, dönem zararı 18M olan küçük bir firmaya. Bu durumda satışı karşılayanlar birşeyler düşünüyor...
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ya da ortada birbiriyle çatışan birden fazla büyük var
%1 düştü 2.5 M lotla. Bu sence karşılamak değil mi. Gün içindeki kademeler bak bakalım 2.5 M le kaç tanesini ard arda çökertebilirdin. Sonuçta kapanista o kadar mal yedirin dedi de düşerek mi kapattı, yo satış sonrası olan en yüksek seviyeden kapadi. Ama israrla ky ye verdi diyorsan senin fikrimdir ne diyim daha
bedellidenden 15 milyon ostim prestijin satışlarından kasasında 47 milyon tl varken neden hisse satışına gerek duyuldu...
yoksa sayın hisseseverin dediği gibi ortaklara sus payı ucuzdan malmı verildi...yarın yada önümüzdeki hafta yukarı hareket olursa
bu satışla bağlantısı olabilir mi... ayrıca hisse günü en az zararla kapadı...kokusu yakında çıkar..
Arkadaşlar acaba Bunların vakfı satış yapmış olabilirmi. Satış bildiriminde Yönetim Kurulu Başkanı adı altında Sıtkı Öztuna ismi geçiyor.
Ostimim Yönetim Kurulu Orhan Özaydın değilmiydi. Sıtkı Öztüna Vakfın başında diye biliyorum. Şirketden bağımsız olarak Ostim Vakfı satış yapmış olabilir. Ya paraya çok sıkıştılar. Yada Bizim ucuz diye gördüğümüz hisse yi buralar bile çok iyi fiyat diye verdiler. Ayrıca şirket Tek kalemde 2.5 milyon lot alacak adamı nereden buldu. 2,5 milyonu alan şahıs borsayı bilen bir kişi ki aldığı malları seans içinde çok güzel dağıtdı. Uzun vadeli şirkete güvenen bir Yatırımcı olsa 2,5 milyon lotu alır beklerdi. işin içinde iş var. Demekki şirket veya vakıf isteyince alıcı bulabiliyor.
sevgılı emektar okadar olumlu bır ınsansın oncelıkle sızı kutlarım titanik filmindeki orkestra sefı gıbısın gemı batıyor adam okadar kendını kaptırmıskı muzıge gemının battıgını bıle goremıyor.çok olumlusun
ama yaşadıgım bıseyı anlatıyım 13 tl den yazıcı aldım almamla patron basladı satmaya 12 tl kadar sattı korkudan bende satcaktım patron satarken ben nıye satmamayım dıye brokerım sagolsun sattırmadı bana ınancından odun verme dedı ve 6 ay bıle olmadan 22 tl ye sattık bence burda da aynısı olacak gibi olmasada burdan cok da daha kayıp olmaz 1.30 olur enfazla 1.50 den 187 gıderken ıyıydı de 1.50 den 1.25 gıtse aynısey degılmı hep alısmısız galıp gelmeye bazen malup olmayıda kabullenmelıyız
Aranıza katıldım fakat haberi sonradan okudum
Erken okusaydım belliden korkudan almazdım
Fakat hisse satıldıysa bir sebebi vardır ama bu geliri nerede niçin kullanacaklarını açıklamadılar
A1 dağıtıcı 59 milyon lot işlem yaptığı günde aynı işi üstlenmişti...
Yut dışı yeşillenmiş dolarda gevşeme var..yarın alıcılı bir gün bekliyorum.
1.42 dip fiyat sayılabilir... En azından bu gün alanlar için...bu malı aktiften satsa piyasa yapıcıların anında haberi olur.o yüzden aktife satış emri girmeden dışardan satıyor. Burada hoşa gitmeyen keşke satış emrini 1.42 yerine mevcut fiyattan yapsaydı.
Ostim Endüstriyel hissesinde özel emirle imtiyazsız paylar satıldı
Ostim Endüstriyel hissesinin büyük ortağı olan Ostim Proje Gelişim Eğitim pay satışında bulundu. Şirket 6.574.150 adet payının 2.5 milyon adedini özel emirle 1.42 liradan sattı. Toplam saıtş tutarı 3.5 milyon lira oldu.
Şirketten KAP'a şu açıklama yapıldı:
29.03.2018 Tarihinde, Ostim Endüstriyel Yatırımlar ve İşletme A.Ş.'ndeki 2.500.000,00 TL nominal değerli (B) grubu imtiyazsız paylarımızı 1,42.- TL fiyattan Özel Emir Yöntemiyle satışını yapmış bulunmaktayız.
OSTİM PROJE GELİŞİM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZ.A.Ş.
burda asıl soru imtiyazsız pay ne demek ? ben teknikçiyim temelden anlamam ayrıca kalan 4m malınıda satacakmı bu eğitim
B gurubu hisse demek.... yani bizim elimizdeki hisseler gibi....A gurubu imtiyazlı hisselerdir. 1 e 15 oy farkı var...
2.5 milyon lotu satan vakıftır...şirketle hiç ilgisi yoktur. ne amaçla sattığını bilmem...belki ünüversite hazırlığıdır...
yani şirketin özkaynaklarını gelirini giderini hiç etkilemeyen bir durum....siz hisse sattığınızda şirketin öz kaynakları ,karı-zararı etkileniyor mu..?
28 nisandan önce borçların yapılandırması haberi gelebilir...herkesin beklediği haber bu...bu haberi ve bilançoyu görene kadar beklemeye devam edeceğim....
dünkü satışların alıcısı varsa beklenti var demektir...
Dünden beri sesli olarak düşünüyorum. Adam 3,550 TL lik alım yaptı. Aldığı malları 2 saat içinde dağıttı. Peki Şirketin paraya ihtiyacı vardı bu parayı da hisse senetlerini satarak tedarik etmeye çalıştı. Hiç bir beklentisi olmadığını, insanları beklemekten usandıran bu ostim e alan adam nasıl 3,550 TL riske atıp aldı. Hadi Fantazi yaptı diyelim. 2,5 Milyon malı küçük yatırımcıya satarımın hesabını nasıl yaptı. Normal şartlarda hisse senedi zaten hareketsiz. Bu alıcıyı şirketmi buldu. Yoksa alıcı şirkete gidip bunlarla pazarlığa oturup %6 aşağıdan mal verin, bende bu malları enaz 10 15 hesaba dağıtıp kimsenin gözüne çarpmadan yukarı doğru götürmenin hesaplarımı yapıldı.
Başka bir alıcıda çıkarsa şirket yine böyle satış yaparmı. Şirket her isteyene verecek ise işimiz var.:):)Şirkete güvenmeyen biri 3,5 Milyonu riske atarmı. Şahsen bana 100000 lot alım yap deseler Ostim için oturup düşünürüm. Peki yarın bu adamların eline para geçerse %19 luk payı %25 çıkarmak için bu malları dönüp 2 ve üstünde almaya çalışacakmı. Yada hakikaten şirket veya şirkete bağlı vakfın durumu zannettiğimizden de kötü yapacak birşeyi yok mecburen başka iskontolu mal isteyenlerede verecek.
Şahsi fikrim işin içinde iş var. Bizler çözümlemeye çalışıyoruz. Ama hikaye. Şirketden bir allahın kuluda çıkıp biz şu sebebden dolayı sattık. Halada satmaya niyetliyiz yada artık bitti demiyor. Bu fiyatlarda yine iyi duruyor.:Sad::Sad:
Şirket vakfın hisse satacağını bilemez. Keşke hepsini satsada kurtulsak.iskan haberi geldiğinde hisse tvan olmuştu.demekki o gün paraya ihtiyaçları yokmuş.
Bu hisse patron hissesi değil.çoğunluğu halka açık bir şirket.patronu küçük yatırımcı.günü geldiğinde flap gibi olur.vakıf hisse sattıkca tahta sahibinin eli güçlenir.
Mynet de bi yorumda kayyum atanacağı söyleniyor. Keşke öyle olsa
aynı haberleri zamanında comdo da da yaptılar batıyorlar diye hisse 3 liradan 12 liraya gitti...
SM-A310F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.