Nesi kötüymüş yeni yasanın... Teröristlere sıkıyönetim niye rahatsız ediyor...
Printable View
Usd/try 4,8075 +0,0125 +0,26%
gau/try 189,107 -0,070 -0,04%
usd/zar 13,2816 +0,0127 +0,10%
eur/try 5,6016 +0,0182 +0,33%
eur/usd 1,1638 -0,0001 -0,01%
gbp/try 6,2802 +0,0046 +0,07%
http://m.finansgundem.com/amp/haber/...mpression=true
Ticaret savaşından etkilenecek para birimleri.. ilginç bir araştırma olmuş TL ve USD en altlarda
Artık siyasi tartışmaları bırakalım arkadaşlar yanlış anlaşılan bir cümle insanı aylarca uğraştırabilir.Baksanıza karikatür dolayısıyla tazminat davası kazanılmış, milletvekilleri tazminat ödeyecekmiş.Onlar tazminat öderse biz evi barkı satsak altından kalkamayız.O yüzden dolar konuşalım daha iyi.Ekonomik politikaları eleştirmek ilerde sakıncalı hale gelir mi onu cidden şimdiden tahmin edemiyorum.Burda 2 tane trol gelir insanı provake eder ,e onun işi mesleği bu zaten ,insan 2 laf eder sonra başı belaya girer.Şu son mesajlara istinaden yazmadım ,o tartışmayı yapan arkadaşlar alınmasın ve cevap vermesin.Demokratik fikir özgürlüğü anlamında ülke düzeyimiz açısından beyin fırtınası diye düşünülsün yazdıklarım:))))))))))
Aynen sn. Hakem hocam be sadece ohalin kalkmasınin dolara pek etkisi olmadığı söyledim.hemen cvp vermiş hemde nerden tutturmuşsa kendi anladığı yerden cvp yazmış. Neyse konumuz dolar artık ağustosta 5 leri konuşalım ıstiyorum 😊
https://i.hizliresim.com/7DNvvP.jpg
Neler olacağını benim umrumda değil...Resimdekilerle boğazda yalıdakiler düşünsün....
Ons altın niye bu kadar düştü ticaret savaşlarınin bir etkisi var mıdır?
Erdil Yaşaroğlu :
90ların sonunda TRTde siyasi mizah programı yapıp, bütün iktidarla dalga geçerdik. 2000lerin başında çizdiğimiz karikatürlere davalar açılmaya başladı. 2020lere girerken de çizgilerimizi taşıyan öğrenciler tutuklanıyor. Harika gidiyoruz
Yukarıdaki tweet'in yanlış olduğunu düşünen var mı ?
Ülkede her şey kötüye gidiyor.
Ortam berbat. Yobazlar, malı götürenler ve ortamdan nemalananlar dışında herkes karamsar.
OHAL yerine getirilmesi düşünülen yasalar, bizi iyice dibe vurduracak.
MHP, mafyaya af için harekete geçmek üzere.
Asker kaçakları ve kaçak bina sahiplerinden gelecek paralar anca ağrı kesici vazifesi görür.
Dolar, euro, altının düşerek alım fırsatı vereceği yok.
Alım için sıkı takibe devam.
Başlığa yazı yazmamın sebebidir bu yazdıklarınız. Ekonomi kötü kriz var daha kötü olacak dediğiniz hatta bu görüşünüzü verilerlele haberlerle desteklediğiniz negatif ekonomik beklentiniz ile bu ortamda bazıları için vatan haini fetöcü bilmem neci olabilirsiniz. Ülke maalesef bu ortama geldi getirildi.
bugün eregl ye verebilirler
dünde aynı idi altın ve parite nanaydı dolar tüm paralar karşısında değer kazanıyordu ve biz dolarda eksi kapatmıştık bakalım çekirge 2. kez aynısını yapacak mı
4,63 a falan inecektii USD, yanlış düğmeye bastı galiba.
Borsadan zarar çıktı. Şimdi gümüşe gireceğim. Haftalıkta al vermek üzere. Dolar bazında en azından.
Ya ersoy deltanın topiği var ,2020 global kriz falan diye.Ben de o tarihlerde kriz beklediğimden çok merakımı çekti okudum adam sağolsun çok bilgili.1929 krizinde ve 1970 krizinde ne artmış diye yıllardır merak ederdim, grafiklerle o zamanlarda onsun uçtuğunu yazmış ,baktım 100 yıllık ons grafiklere cidden doğru ons o yıllarda uçmuş.Bakıyorum millet gelip gelip adamı aşağılıyor,sen milleti dolara yönlendiriyorsun şu bu, vatana zarar veriyorsun mealinden laflar.Kardeşim bu forumlar ekonomi forumları dolar ,gram altın falan uçarsa benim zararım ne olacak dedim cevap gelmedi.Cidden garip garip yazılar var bu forumlarda ,trol falan olur da bu ekonomik öngörüleri vatan sevgisi şu bu ile kıyaslamak cidden absurd.Herkes ev geçindiriyor parası erimesin artsın istiyor.Ne artacaksa parası orda olsun istiyor.İktisadi laflara cevap da iktisadi olmalı.Başka mecralara konuların çekilmesi bu düzeylerde insanların yazdığı forumlarda komik oluyor.Düşünce özgürlüğü açısından da artık sıkıntılı durumlarda olduğumuz kesin.
Bizim çok süper ekonomistimiz çıktı ben dedi toplam portföyümün %60'ıyla bist aldım, sunucun gözleri yerinden çıktı bu lafı duyunca dili tutuldu resmen, ardından yav yabancı satışı genelde yok sadece banakcılıkta var, ereğliyi kardemiri thy'yi aselsan'ı alıyorlar dedi.
ABD li fon çıkıyor işte bankacılıktan sorun bu yahu dedi, bu aynı adam bist 120bin iken borsadan başka yatırım yeri yok diyordu. 9,40tan garan aldım alınmalı diyordu. Eğer dediklerini kendi yapmış olsaydı şu anda işsiz olmalıydı. Demekki işin içinde iş var.
Yada elinde hisse olanlar için popülizm yapıyor.
Neyse bizim için esas soru şu:
Şimdi bana birisi açıklasın en son mart2018 den itibaren neden isim isim banka sermaye yeterlik rasyoları açıklanmadı bana bunun hesabını versinler. Sonrada paranızı niye bankadan çektiniz diye sorsunlar.
Burda bir iki tane denyo çıkıp bizim yazdıklarımıza atıf yaparak vatan haini vesaire demeye getirmiyor mu deli oluyorum. Yüz yüze olsak altına dolduracak ibnotorlar sanaldan atıp tutmumutorlar mı hasta oluyorum. En iyisi bu ülke için hizmet etmiş onurla mücadele vermiş biri olarak çekileyim kenara dedim. Sevmiyorum siyaseti ve tarafta değilim. Mustafa Kemal gibi bir adam gelmeden de taraf olmam gibi görünüyor.
Siz yazın ben severek okuyorum.
oha haziranda 120.000 konut satılmış ama buna rağmen ilk 6 ayda satışlar %1 civarında düşmüş
temmuzda göçer
USD için bence faiz artmayacağı veya düşük artış fiyatlandı. Eğer süpriz bir artış olursa 4.68 - 4.72 bandına çekilebilir. Eğer artmaz ise anlık tepki ile yukarı artar ama bu seviyelere döner şeklinde bir tahminim var.
Haziran 2018 konut satışları :
Yabancılara yapılan konut satışları 2 bin 60 oldu.
Haziran ayında Irak vatandaşları Türkiye'den 315 konut satın aldı. Irak'ı sırasıyla, 228 konut ile İran, 169 konut ile Rusya Federasyonu, 139 konut ile Afganistan ve 110 konut ile Suudi Arabistan izledi.
Haziran 2018
Toplam satış 119.413
Yabancı 2.060 % 1,80
Cumhuriyet gazetesinde Ayşe Yıldırım :
http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyaz...iskanirdi.html
Devlet Denetleme Kurulu, 12 Eylül'ün ardından 1981'de kurulmuştu. Evren'in idare üzerindeki etki ve kontrolünü sürdürebilmesini sağlıyordu. Ancak soruşturma ve görevden alma yetkileri yoktu.
Erdoğan, Evren'i de aştı. DDK'yi olağanüstü yetkilerle donatırken aslında kendisini olağanüstü yetkilerle donattı.
faizi arttırmamaları veya gereğinden az arttırmaları dolar tutanların avantajına..ki ben bu avantajın oluşağına inanarak poz alıyorum..
şu aşamada gizli bir fiyat baskılama var temel gıdada.. en son mevzu süt fiyatının belirlenmesi..
çiğ sütün fiyatını makul (ve daha yukarı) seviyelere çekmek yerine çok düşük bir artış öngörüyormuş bu fiyatı düzenleyen kurul.. elbette hukumet telkinli bir mevzu bu.. üreticiyi ezip enflasyonu düşük gösterme derdindeler.. tıpkı domates fiyatlarını dillerine bir zamanlar doladıkları gibi..
ancak kaçınılmaz bir şey süt fiyatlarının ve beraberinde yogurt, peynir dondurma gibi tüm ürünlerin artması..kısaca söylemek gerekirse enflasyonun daha da artmasını sağlayacak dinamikler hemen köşebaşından belirmek üzere..
bence ya burda son kez sağlam şekilde faizi arttıracaklar ve artık elini ayağını faizden çekip toparlayabilmek için çalışacaklar ya da yapmayarak/az yaparak 5'in üzerine doğru kendi elleriyle uğurlayarak raydan çıkaracaklar.
bu biraz ilk yaptıkları hatanın 500baz geri dönüşüyle bile toparlanamamasına benzeyecek.
İlk dondurulan insan 50. yılına girdi
Dünyanın dondurulan ilk insanı James Bedford tam 50 yıldır cryo tüpü içinde donmuş halde beklemeye devam ediyor. Peki geçmişte dondurulmuş insanları yeniden hayata döndürmek mümkün mü?
James Bedford isimli ABD vatandaşı, 12 Ocak 1967'de 73 yaşındayken cryo tüpüne girerek kendini donduran ilk insan olmuştu.
O günden bu yana ise tam 50 yıl geçti. Böbrek kanseri olduğu ve tedaviye cevap vermediği için ölümü beklenen ne Dr. James Bedford, ileride hastalığa bir çözüm bulunacağı ve dondurulmuş insanları geri döndürmenin bir yolunun keşfedileceği umuduyla, kendi isteği ile cryo tüpüne girmişti.
James Bedford o günden beri resmen ölü kabul ediliyor ancak tıbben tam anlamıyla ölü olmadığı biliniyor. Organları bozulmadan 50 yıldır cryo tüpünde buz kesmiş halde bekleyen Bedford, donmuş insanları organlara hasar vermeden geri çözmenin bir yolu bulunduğunda, tekrar hayata döndürülecek.
Bilim, insanları dondurup tekrar çözmeyi başarabilirse gelecekte bu yöntemle uzak yıldızlara yüzlerce yıl sürecek yolculuklar düzenleyecek uzay kaşiflerinin ortaya çıkması da bekleniyor...