traktör iyi bir hissedir düştüğü yerden kalkacaktır iç piyasa olmassa dış piyasanın da şampiyonudur,
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
traktör iyi bir hissedir düştüğü yerden kalkacaktır iç piyasa olmassa dış piyasanın da şampiyonudur,
netekim 34 oldu
Traktör 85 liralarda gezip brüt 5 lira üzerinde temettü verirken Tüpraş 55 liraydı.Şimdi Tüpraş fiyatı 140 lira, Traktörün 4 katı fiyatta ve 15.15 lira brüt temettü veriyor.Gelde kızma.
koşullar aleyhimize gelişti, 30.civarı biriktirmeye devam.kendi adıma
sn sea, siz erbos ta da varsınız değil mi
,...,...............
Gözler 12 martta bakarsınız içerde biriken ve bu senenin karı olan parayı ödenmiş sermayeye ekler %800 bedelsiz verir
SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tacirler 25 Şubat 2019 raporu
Hedef fiyat 52
Yükseliş potansiyeli %52
Net kar beklentileri
2019 247
2020 411
2021 500
http://www.tacirler.com.tr/Pdfs/Aras...Subat_2019.pdf
Türk Traktör
Hacimlerdeki daralmaya rağmen şirketin
değerlemesi caziptir.
Türk Traktörâ€â•ün hisse performansı son bir yılda otomotiv sektöründeki
diğer şirketlerin gerisinde kaldı. 2018â€â•de pazar daralmasının üzerinde
görülen hacim daralması ve işletme sermayesindeki önemli artış zayıf
hisse performansında etkili oldu. Türk Traktörâ€â•ün 1Ç19â€â•da da pazar
daralmasından olumsuz etkileneceğini ancak yılın geri kalanında pazar
payı kazanımı ve stok erimesi beklentisiyle karlılılığında iyileşme
görüleceğini düşünüyoruz. Türk Traktör için “AL†tavsiyemizi 52 TL
hedef fiyatla sürdürüyoruz. Türk Traktör 2019T 7,4 F/K ile on yıllık
ortalamasına %28 iskontolu işlem görmektedir. Bilindiği üzere Türk
Traktörâ€â•ün yönetimi 2019â€â•da temettü dağıtmama kararı almıştır.
Zayıf traktör talebi 2019â€â•da da devam edecek - Artan girdi maliyetleriyle
çiftçinin alım gücünün azalması, rekoltedeki zayıflık ve makro görünümdeki
bozulma Türkiye traktör pazarında 2018â€â•de %34 daralmanın ana
nedenleriydi. Aynı dönemde Türk Traktörâ€â•ün fiyat artışları sonrası pazar payı
kayıpları yurtiçi hacimlerinde %53 gerilemeye neden oldu. 1Ç19â€â•da traktör
pazarında yüksek baz etkisi ve tarım sektöründeki olabilecek daralmanın
etkisiyle traktör satışlarında zayıflığın devam edeceğini düşünüyoruz.
2019â€â•da traktör pazarının %27 daralmasını ve 35 bin adet seviyesinde
gerçekleşmesini bekliyoruz. Türk Traktörâ€â•ün 2Ç19â€â•dan itibaren bayi ağında
yeniden stok seviyelerinde yükseliş ve pazar payı artışının katkılarıyla 2018
yurtiçi hacimlerinde sadece %9 daralma öngörüyoruz.
İhracatın ciro payındaki artış marjları 2019â€â•da baskılayacak – 2018â€â•de
marjı yurtiçine göre nispeten daha düşük ihracat gelirlerinin ciro payının 22
puan artışla %48â€â•e ulaşmasının etkisiyle FAVÖK marjında gerileme
beklemiştik. Ancak TLâ€â•de görülen sert değer kaybı ile beraber TL bazında
ihracat fiyatlaması ve marjda geçici iyileşme görüldü. 2019â€â•da kur etkisini
arındırırak ihracat ciro payının %50 seviyesinde oluşacağını varsayarak brüt
marjda gerileme öngörüyoruz. Faaliyet gideri/satış rasyosundaki artışı da göz
önüne alarak FAVÖK marjında 2018â€â•de 240 baz puan daralma bekliyoruz.
İşletme sermaye ihtiyacındaki azalma finansal gider yükünü hafifletecek
– Operasyonel karlılıkta beklediğimiz daralmaya rağmen 2019â€â•da net
karlılıkta iyileşme öngörüyoruz. İşletme sermayesi/satış rasyosunda
envanterde beklediğimiz azalma ile 650 baz puan %22,6 seviyesine ve net
borç/FAVÖK rasyosunda 2,7â€â•den 2,3â€â•e gerileme öngörmekteyiz. Borçluluk ve
işletme sermayesi ihtiyacında beklediğimiz azalmayla finansal gider yükünün
gerileyeceğini düşünüyoruz. Bilindiği üzere Türk Traktörâ€â•ün yönetimi 2019â€â•da
temettü dağıtmama kararı almıştır.
Biriktirdiği parayı ne yapacak hocam şirket eninde sonunda sermaye artıracak ihracat oranı bu kadar artarken 2019 yurtiçi pazar seviyesi de eski haline geldiği zaman mecbur sermaye artıracak
SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yüksek döviz borçları nedeniyle yeni bir kur atağında ciddi kur farkı zararlarına maruz kalabilir.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Döviz açık pozisyonu sadece 117 milyon tl, yani önemsiz :)
Satışlarının yarısı döviz bazlı , kur artışı bilançoyu olumsuz değil olumlu etkiler.
Önemli olan sert kur hareketlerinin faizleri yükseltici bir etki yaparak iç piyasayı daraltmaması.
2018 bilançosu yüksek kurla yapılan ihracat sayesinde iyileşti.
Koc grubu hisselerinin hemen hemen hepsini takip ederim, bana göre Türkiye'nin en iyi yönetilen şirketleri, her krizden daha da güçlenerek çıkıyorlar. 2018 krizine baktığımda Koç grubu şirketlerinin hepsinin dip seviyelerinden en az %30 yükseldiğini görüyorum.
Arcelik 11.85'te dip yaptı şu an 21.
Kchol: 12.35'te dip yaptı şu an 18.60
Ykbnk: 1.52'de dip yaptı şu an 2.10.
Toaso: 15.35'te dip yaptı şu an 21.20
Tuprs: 95'te dip yaptı şu an 145.
Otkar: 61'de dip yaptı şu an 120.
Froto neredeyse hiç düşmedi, geriye kaldı tatgd, aygaz ve ttrak.
Türk Traktör için daha kötü ne olabilir ki? 2018 satışların dip yaptığı yıl , en fazla bir yıl daha sürer(ki ben beklemiyorum). Çok fazla kötümserlik var, 2019 ikinci yarısı ya da 2020 yılında muhakkak operasyonlar normale dönecek ve tekrar büyümeye başlayacak. Hisseleri bu fiyatlar da kalır mı zannediyorsunuz, emin olun bunu önceden fiyatlayacaktır. 350 milyon usd piyasa değeri emin olun dip artık. Sırası geliyor az kaldı. 33-35 arası portföyüme katmış bulunmaktayım.
https://resmim.net/f/OsLxdN.gif
Ttrak için en önemli beklenti...tarım da içinde bulunduğumuz berbat durumdur...çiftçinin zor durumda olmasıdır...günlük yama tedbirleri bir tarafa bırakalım...yapılacak tek şey üretimin artmasıdır...bunun için de çiftçiye daha çok destek olunacak...başka çaresi yok, makro temeller enflasyon düşmeden düzelmez...enflasyonun düşmesi için en önemli adım da gıda fiyatlarının düşmesi,
Seçimin hemen öncesi ya da hemen sonrası tarımda üretimi desteklemek için traktör alımlarında ciddi bir teşvik bekliyorum...üstüne mazot gübre gibi en temel girdilerde de destekler açıklanacak...daha doğrusu açıklanmak zorunda, başka yolu yok.
Bu durumdan en çok ttrak olumlu etkilenir...ciddi bir hurda teşvik desteği de gelebilir mesela...ya da devlet faizi ben üstleniyorum diyebilir....şu an mali disiplin bozuluyor yaygarasına engel olmak için açıklanmıyor bence...seçime 1 hafta kala, son anketlerin durumuna göre teşvik paketi bekliyorum, olmadı seçimden hemen sonra.
Haaa, açıklanmazsa ne olacak...ben hükümetin bu kadar akılsız olduğunu düşünmesem de, ölmüş eşek zaten kurttan korkmaz...en fazla buralarda bir kaç ay daha fazladan takılırız.
" ölmüş eşek zaten kurttan korkmaz"
Türk Traktör'ün şu anki durumunu anlatan en güzel söz...
:)
Merhaba arkadaşlar...
tarımın ne halde olduğu tarım ürünleri fiyatlarından belli zaten....
tarım makineleri için ötv ve kdv muafiyeti şarttır...
traktör lüks bir araç değil bir gereçtir.
gerekliliktir...
eğer tarım sektörünün sorunlarının çözülmesi ve ithalatı azaltmamız gerekiyorsa;
bu sektörün ihtiyacı şunlardır..:
1-tarım araç ve ekipmanlarına vergi muafiyeti
2-ucuz yakıt ya da yakıt desteği
3-Düşük faizli çiftçi kredisi....
bunlar sağlanırsa üretim artar ve tarım ürünlerinin fiyatı düşer...
dolayısı ile enflasyon düşer ve cari açık düşer...
bunlar olmadan hiç bir şey düzelmez bu saatten sonra...
Yeni hafta yeni umutlar
31 Mart Yerel Seçim anketimize bakmadan ve katılmadan geçmeyin derim...
Çok ilginç sonuçlar var....
http://www.hisse.net/topluluk/showth...46#post3222246
saygılar/başarılar
iş makinesi satışı ile ilgili bilgi var mı?
ne alemde acaba orası?
traktör satışları illa ki açılacaktır....
30 dolardan 6 dolarlara gelmiş kağıt...
10 dolardan aşağı fiyatlanması çok tuhaf...
city satıyor ama alan ky mi?
TTRAK tarihi diplerde, TOBO var, RSI PU var, DÜŞENİ DE KIRMAK üzere tam helvalık olmuş..
https://i.hizliresim.com/Rr4bLn.png
Türk Traktör'ün toplam satışları Şubat'ta yıllık %45,8 azaldı
Türk Traktör'ün Şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre toplam satışları yüzde 45,8 azaldı.
Türk Traktör'ün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, yerel satışlar 668 adet, yurt dışı satışlar bin 73 adet olmak üzere toplam satışlar bin 741 oldu. Geçen yıl aynı ayda yerel satışlar 2 bin 294 adet, yurt dışı satışlar 917 adet olmak üzere toplam satışlar 3 bin 211 adet seviyesindeydi.
Aynı ayda üretim adedi bin 513 adet oldu.
http://www.turktraktor.com.tr/pdf/97...TIM_SATIS_.pdf
arçelik karşıt yatırıma uygundu kaçırdım
tofaş karşıt yatırıma uygundu kaçırdım
seni de kaçırmayayım diye azar azar toplamaya başladım. düş bakalım düşebildiğin kadar. eninde sonunda ederini bulur derler kıymetli şirketler için...
HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-Ata Yatırım, Türk Traktör için tavsiyesini 41,70 TL ile 'TUT' olarak korudu
Ata Yatırım, Türk Traktör için tavsiyesini 41,70 TL ile 'TUT' olarak korudu.
Ata Yatırım'ın ( http://www.ataonline.com.tr/ ) konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:
"Türk Traktör <TTRAK TI> toplam satışları Şubat ayında yıllık bazda %46 daraldı. <Olumsuz>
Segmental bazda, yurt içi satış hacmi Şubat ayında yıllık bazda %71 daralırken aynı dönemde ihracat satış hacmi yıllık bazda %17 artış gösterdi. ? Yılın ilk 2 ayındaki toplam daralma %43 olurken yurt içi satış hacmi %71 daraldı. Son 12 aydaki toplam daralma yıllık bazda %39’a yükseldi (Ocak’19: y/y %37 daralma). Yurt içi talep daralması yıllık bazda 60’a ulaşırken ihracat aynı dönemde yıllık bazda %25 arttı. 2019 yılında da yurt içi talebin zayıf seyredeceğini ve yıllık bazda %5 daralmasını bekliyoruz. 2019’da ihracat hacminin ise yıllık bazda yatay seyretmesini bekliyoruz. Hacim daralmaları bu seviyelerde devam etmesi satış hacmi beklentilerimize aşağı yönlü risk oluşturmaktadır. ? Hisse için önerimizi 12 aylık hedef fiyatımız 41.70 TL ile “TUT” olarak korumaktayız."
Türk Traktör (TTRAK, Nötr): Şirketin Şubat ayında yurtiçi satışları 2018'in aynı ayına göre %70,9 oranında azalarak 668 adet oldu. Yurtdışı satışlar ise geçen seneye göre %17 artarak 1.073 adeti gösterdi. Üretim ise %62,8 düşüşle 1.513 adet oldu. 2019 yılı ilk 2 aylık dönemde yurt içi satışlar %75,1 gerilemeyle 1.073 adet, yurtdışı satışlar ise %24,9 artışla 2.145 adet seviyesinde gerçekleşti. 2A2019 üretimi %69 gerilmeyle 2.521 adeti gösterdi.
25i net gösteriyor arkadaşlar, hisse özelinde gelen verilerde iç açıcı değil. Endeks salmaz, elinde tutanlar vermemekte kararlıysa buralarda kör topal tutunur. Sektör özelinde teşvik destek benzeri bişey gelirse gerçek anlamda kımıldar. Girdik 35 lerden her 5 aşağıda takviye yapacağım. Yukarı, piyasa sebebiyle giderse ekleme yapmayacağım ancak özelinde bir haber gelişme olursa ekleme yapacağım.
Kağıt sağlam duruyor... teşvik beklentileri artmış olmalı!!!
Yoksa son satış rakamları özellikle iç pazarda çok kötü,,,
Portföyün %5 kadar al bekle ve acele etme modundayım
SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yüzde 30 alırım umuduya buraya geldim 35,01 maliyet
tarih 06.03.2019 notumuzu atalım
Kafa kaldırdı, bakalım devamı gelir inşallah.
Alımlar parçalı ve küçük küçük...büyük ihtimalle birileri bir yerden bir şeyler duydu...bu deli dana hareketlerinin başka izahı yok bence.
daha önce de yazmıştım koc grubu şirketleri içinde tat ve traktor geri kalmıştı, sıra traktöre geldi artık, arclk 11.85 ten dönüp iki aşamalı bir yukselişle 20 lira da soluğu aldı, traktor de 33 lira seviyelerini dip yaptı artık 50 liraya kadar gitmesi gerek.
şu ana kadar gerçekleşen işlemler ile 37.50 değerini gördük. endeksteki değişimlere paralel olarak fiyatlarda dalgalanmalar olacaktır. şu anki endekse (103.500) göre hedeflerim.
1.37.50
2.41.80
3.48.70
Eğitim çalışmadır...
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR...
BLA-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu tür günlük filmleri Traktör yıllardır , yapar asla güvenilmez , biliyorsunuz Traktörde hisse fiyatını belirleyen baş fino ve yardımcıları kıdemlidir ,,, lakabınıda hatırlıyorsunuz demi :ok:.. Traktör ara gaz , yarım , tam gazdan etkilenmez hele içi boş yatırım şirketleri uzun yıllardır sürekli fiyat verir ,
hissenin kap sayfasına bi bakın herkes sallar , kafasına göre fiyat verir ,,,, iş yatırım , vb zart zurt yatırım şirketlerin alayı ,,, tırttır aklınızdan çıkarmayın ,,, kelin ilacı olsa kendine sürer ,,,,buraya suni haberleri >>> bu yatırım şirketlerini kullanan 3-5 lot sayısı fazla olan kişi kişiler , verirler ( kap'a ) amaç ellerindeki lotları hareketlendirmek ,,,,
soğukkanlı olunmalı , erkenden sevinmeden , dereyi görmeden paçayı sıvarsak olmaz , bakın geçtiğimiz son 4 ayda noldu tam 3 kez 33 - 40 arasında gidip gidip geldiler ve elde var sıfır ,, adamlar sebebsiz 82 den 31'e çakmış , unutmayalım !!!
önce bi istikrarlı hareketler sergilesin , makul düzeylere gelsin , elle tutulur haberler oluşsun o zaman belki deriz , :ss: kıpıdanılır ,,
yine kendi bilir 2019 - 2020 - 2021 - 2022 - 2023 yılları var , çabuk geçiyor...
Tarım'a ağırlık verilmeye başlandı ve arkası gelicektir ,,, hemen dünkü bir haber var sıcak sıcak >>> Erdoğan: Martta çiftçilere toplam 3 milyar 716 milyon TL'lik destekleme ödemesi yapılacak
https://i.hizliresim.com/XMj3go.jpg
https://i.hizliresim.com/QL0znA.jpg
"2019 yılı destekleme ödemelerini hızla gerçekleştiriyoruz. Yılın ilk iki ayında 5 milyar liralık destekleme ödemesini yaptık. Mart ayında yapılacak desteklerin de müjdesini paylaşmak istiyorum. Mart ayı içinde alan bazlı desteklerde 2 milyar lira, buzağı desteklerinde 730 milyon lira, diğer hayvancılık desteklerinde 198 milyon lira, yem bitki desteklerinde 98 milyon lira, sulama desteğinde de 148 milyon lira olmak üzere 3 milyar 716 milyon liralık destekleme ödemesi yapacağız. böylece yılın ilk 3 ayında üreticilerimize 8 milyar 770 milyon liralık desteği sağlamış olacağız.
ikinci hedefe doğru yol alıyor.
Bu kadar iyi bir kalkış beklemiyordum, şansıma. %10 böyle puslu havalarda iyidir.