https://i.hizliresim.com/hvlxw4l.png
Printable View
Hayırlısı..tek sıkıntı halka açıklığın ,çok yüksek olması..
İmas halkaarz izahnamesi iması ta yayinlanmis yutupta söylenene göre 7 milyon lot 15 telden verilecekmiş arastirin
1 hissenin pay degeri 1.91 şuan işlem gordugu yer 0.71 yakındır meyve verir
İmaş 30m sermaye; bunun yaklaşık 5.2m u adese gerisi ittifak holding payı. Taslak izahnameye göre toplam 14m lot arz; 7m lot sermaye artırımı + 7m ittifak holding pay satışı, sermaye 37m olacak. Arzda adese payları yok.
14m lotun; 4.2m bireysele, 7m yurtiçi kurumsal ve 2.8m yurtdışı kurumsal.. Bu oranlara göre kendilerine veya belirli bir gruba arz edecekler gibi duruyor..
Geldik, gidiyoruz..
İmaş mimaş etkisi olmaz..en büyük etki hisse alımı olması lazım ..çok yüksek halka açıklığı var..
Gecmıs zamanda yanlış hatırlamıyorsam 2017 de yesıl vardı 0.70 kuruş 2021 de 250 bin oldu Buda olurmu 😳
sektörünün en ucuz 3-4 şirketinden birisi bu....
büyük potansiyel barındırıyor....
Kira gelirleri yanına gayrımenkul satış gelirlerini de ekler inşaAllah...
Arz gerçekleşirse, izahnameye göre 1 yıl bistte satamaz(1 yıl halka açıklık artamaz, bedelli yapamaz).. Ama daha önce de belirttim adamlardaki niyet önemli; o payları diğer iştiraklere veya başkasına bist dışı devrediverirler.. Belkide imaş ı grubun temettü şirketi yaparlar diye düşünüyorum hatta :) Bence imaş yakın vadede daha çok ittfh için malzeme olmaya müsait, adese için yan mevzu.. Zermeram da çalışmaların başlamasını ve o işi kotarıp kotaramayacaklarını daha fazla önemsiyorum..
Geldik, gidiyoruz..
Sn. Sonli
İmaş hisselerinin nakite dönmesi adesenin kasasını kuvvetlendirir. Borsada satmasa da bir şekilde bu payları devredebilir.
Zermeram projesi bir şekilde başlanacaktır
Bu ADESE den bir bok olmaz,
artık seve seve öğrettiler
amk ben bu kağıdın
Mi Note 10 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İsteyene mal veriyorlar :)
malesef ,bedelli sonrası çok az alıp 1 06 maliyetle ucuz zannederek kenarda dursun demiştim ,aylardır her ay aynı miktarda alıp alıp
atıyorum kenara maliyet düşürmek için ,maliyetim herhalde kafa kafaya olmuştur,yada bir yüzde 10 zarar ama zaman zararı ve spek
olan gıcıklığımdan istediğim zaman vereceğim malı ,hiç vazgeçmem ,batarsak ta beraber ama elbombası gibi duruyor hisselerim ,saygılar
Yanlış görmediysem Borsa da FK sı en düşük(1,86) olan şirketler arasında görüyorum. Patronlara olan güvensizlikten mi buralarda geziniyor fiyatı anlamak zor.
sayın cennet ,çok cüzi bir rakamla bedelli sonrası 1 altı olmaz olsada denerir düşüncesi ile almıştım ,bir hissenin ucuz pahalı oldugunu soylemek güç ,sektör değiştirdi ,fiyatı buralara geriledi ,alımlar karşılanmassa 1 üstü olmaması için sebep yok ama ısrarla hala satış yapılıyor ,şu an ki küresel ekonomide en önemli meta bence mal tabiri caizse yani bina malzeme hammadde ürün ,bedelli yapmış fiyatı buraya gelmiş ,üstelik karşılığı bina olacak ve kasasında para olan borcu olmayan bir firmanın halen bu fiyatlardan isteyene mal vermesi, çok araştırmadan cuzi miktarda almış ve zararda olan benim gibi küçük birinide merak ettiriyor ,normalde yazmam gözükmem çünkü çok ufak biriyim ama isteyene mal veriyorlar tabiri yazmama sebep oldu ,ytd,, saygılar
Sn. Rehab
Adamlar 1 yıldır insanların psikolojisine oynuyor
İstedikleri zamanda bu hisseyi yürütebilirler
bknz. bedelli sürecinde hisse ve rüçhan fiyatına yaptıklarına...
forumu biraz okuyunca, sizin hisseyle ilgili eski olduğunuzu ve çok yazınız emeğiniz geçmiş olduğunu gördüm ,sebep sonuç olarak isteyene değil, istemeyene dağıtım olmuş,ben borsayı her ay memur maaştan ufak bir kalan olursa alıp zaman içinde yükselirse satıp yükselmemiş olan diğer hisselere koyan biriyim amacım kar değil paramı zamanla biriktirip değerlemek ,kendime göre 3 4 hisse belirleyip çevirme yaparım ,ama sıkıntı diğerleri kazandırdı bir bu çuvalladı bunu fiyat düşüncesiyle almıştım ,dediğinize göre birilerinin keyfine kalmış gibi durum ,o zaman yazmaya da gerek yok ,tanışmış olduk saygılar ytd,,
Sn. Rehab
Geçen sene alınan bu gayrimenkullerin güncel fiyatı nedir?
Adesenin duran varlıklarının defter değeri piyasa değerine uygun mu?
üstat olumlu tarafları çok fazla hissenin aslına bakarsak ,ama şelale yaşanmış güven zedelenmiş,ford zannedersem dediği gibi kalite yani güveni paraya tercih ederim ,onun için hızla 1 üstünü geçip güven vermeli ,dediğim gibi paranın çokluğundan olan bir küresel ekonomide para para etmiyorsa, mantık meta der ,ama asıl önemlisi tahta sahibi ,gerisi teferruat ,ytd..elimde de yaklaşık 15000 hisse var o kadar da ufak biriyim samimiyetimle saygılar ,
Nereye gitsen tahta sahibine toslayacaksın
Çünkü piyasa fordun dediği gibi çalışmıyor
Spekülasyon,manipülasyon
İster coin al, ister ise emtia
benim hırsım yok fazla ,her ay atarım üstüne 2000 4000 ,düştükçe daha ucuz oluyor tabiki, kimsenin spekülasyonu maipülasyonuda ilgilendirmez çünkü hırs yapmam ,kendi planım bu şekilde ,hissenin elbet bir zamanı olacağı,olumlu işaretlerde çok daha fazla giderek zamanı yaklaşıyor gibi ,geçen tost kaşarı lazımdı evde bitmiş indirime girmiş içimden 3 4 tane 1 kiloluk alayım dedim sonra düşündüm başkası ihtiyacı olana da kalsın 1 tane aldım ,onun için Allah hep verir bana hep kazanırım ,niyet iyiyse son iyidir ,kısmetimde var ise aklımla gücümle güzel niyetimle kazanırım hep böyle oldu olmassa da şikayet etmem canım sağolsun ,muhabbet güzeldi moral ve şans yanında olsun kardeşim ,ytd...
Ben teşekkür ederim. Yatırım yapınca kısmet derim...
Pramit Menkul raporundan alıntı
Spek efendiye -nasıl olsa forumu okuyordur diye- buradan bir önerim var. Bu hissede maliyeti 1.5 tl ve üzeri ve belki de totalde milyonlarca lotu olan çok sayıda yatırımcı var. Satan zaten sattı , bizim gibi bu paraya ihtiyacı olmayanlar ve zararına hisse satmak istemeyenler ise ise zaten ölümüne bekleyecektir. Bu nedenle buralarda kıvırmaktansa gel en iyisi hisseyi en azından olması gereken 2 TL'li seviyelere getir ki satan buralardan da satsın ve sen de hiç olmazsa dolar bazında kaybettiğin paraları geri alasın, yoksa yıllarca bekleyeceksin haberin olsun......
$ bazında diplerde
0,69 almadım elim varmadı sonra 0.71 oldu bu sefer 0,69'a düşsün alayım istedim ama yanılmışım çünkü hava basılmış balon iyice şişirilmiş sıkıştırılmış balan hacminin neredeyse dışına çıkılmış kapasitesi zorlanıyordu ya havası alınacak gümleyecek boşalacak yada balon serbest bırakılıp uçacaktı nitekim öyle oldu olmasına da küçük yatırımcı psikolojisi işte 0,69-0,71 krş'a nazlandık gittik 0.80 krş'a aldık dibine kadar şuan şemsiye açık durumda doğum sancısı hafif kalır yanında :kahkah: ama şunu söyleyeyim ADESE gibi şirketiniz ve hisseniz olsun korkmayın bu gün olmazsa yarın olur..Öyle zalim,acımasız şirket patronları ve hisseleri varki paranı kaybedersin birde hastalık sahibi olursun (mücahit Ören ve borsadaki cüzzamlı hisseleri gibi)o yüzden halimize şükür olsun deyip bekleyeceğiz olsun şemsiyeyide zamanla sindirir hazmederiz :oleyo: Asla al yada sat tavsiyesi olarak kabul etmeyin lütfen :yes:
Sayın Buğrahan, bu paraya ihtiyacın yoksa sonuna kadar, istediğin karı alana kadar beklemeni öneririm. Bizde 3-5 krş luk varsa spek efendide bunun milyonlarca fazlası var. Her geçen gün onun kaybı çok daha fazla, buralardan alınan hissenin uzun dönemde faiz veya dolardan daha çok kazandıracağını düşünüyorum....(ytd)