adamalr 1 aya kadar çarşı pazar açıcak avm lerde açılıcakk bu hala yerindee sayıyorrrrr
Printable View
adamalr 1 aya kadar çarşı pazar açıcak avm lerde açılıcakk bu hala yerindee sayıyorrrrr
Senin gibi hissenin ben, ne diyeyim yahu. 4500 puan çıkan borsada ölü eşşek modunda yerinde saydı yahu. Bir daha girmem herhalde. Birkaç hisse belirlemiştim onlar %20 civarı gitti bu zamanda. Bu geri geri sardı. Kalın sağlıcakla ben gidiyorum. Başka hisselere yelken açarım artık dedim. Hisse çıkış mi yapıyor ne ??. Sanki beni beklemiş 🤨🤨
herkes terk etmişse kuluçkanın radarına girer.
2 .3 dan 2 34 e kadar bu 4 kademede günlük hacmini tamamaldı o...ccc tahtacı kademelri yığıyor hafif ten alıcı gelse hoş alıcıda satıcıda kendi ya endeks aşagı düzeltmede tekrar 2 leri test edicektirrr ytd
bu kadar işlem hacmini boşuna yapmazlar. sadece komisyonu bir dünya zarar. var bi düşündükleri,yaşayalım görelim.
komisyon devede kulak dostum bunlara 1000de 03 den ne olurkii dd değeri 0.27 en az 0.5 den işlem görmesi gerekiyor bunda nerrden baksan 4 lira lara takabül ediyorr asıl zaarar burada şirketin değeri yerlerde sürünüyor patronun umurunda değill değerinin 4 te birine işlem gördükmek daha bi faciaa ytd
yapı kredinin robot her tahtada tam bela.
endeks 100 puan aşagı düştüğünde otomatik 1 kademe aşagı basıyor robott çıkıştada tam tersi her 500 çıkışta 1 kademe çıkışş :vk:
kademelere bakılırsa bi tarafa fırtına kopacak. hayırlısı
endeks 1000 puanlık salınımda 2.30 aşagı bırakamdı tuttu spek demeki 2 3 üzeri kapanış yapıcakk endeks yeşilde kalırsa ytd
aslında endex düşerkende çıkablir,misal mtryo... 33-34 kapatırsa çok şık olur.
uzun vade yatırımım tavan oldu hadi be koçum sende harekete geç artık.
şimdide 2 31 e duvar ördüü adi resmen dalga geçiyor spekk
gyo ların hepsi kuş avlıyor bugun bundan çıkış beklemek saflık olur giden hisselerin ardına baka kaldıkkk tühhh
AGYO ufak ufak güzergah çizmeye başladı.
gidecekleri zaman bir anda 5-6 basamak çizerler,herkesin alışlarını aşağıda bırakırlar. bugün 29-31 e kilitledi gibi görünüyor. karanlık odada 32 yada 33 kapatabilir. temennim tabiiki... YTD.
Birkaç tane böyle hisse var endeks - 1 bunlar - 5 endeks +2 bunlar +0,2
Bunlardan biride bu dedesini sevdiğim torun. Defter değeri 8 mişmişte... Adam gibi kağıt olsa zaten defter değerinin çok çok çok çok altında işlem yapmaz
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Elestirileri anlayabiliyorum ama endeks 1- bu -5 , endeks +2 bunlar +0,2 yorumuna bir itirazim var
Hissenin grafigine bakarsaniz cikisi gorebilirsiniz, elbette ciddi dususun ardindan oldu bu cikis ama "hic cikmiyor.." gibisinden elestiriye katilamam ... su anda sabit yatay gibi gorunuyor ama hisse piyasa degeri dusuk diye surekli soluksuz yukari gitmesi de sart degil
Sent from my iPhone using hisse.net
Bu kağıdı izliyorum sürekli. Aslında şöyle söyleyim. Virüsten sonra hisseler en çok düştüğü rakamdan %50 prime döndü. Yuvarlama 1,80 e dülen torun teorik olarak 2,70 olması gerekirdi en az. Bu sana ufak cevabım tartışma değil.
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Islem hacmi yuksekken primlenmemesi iki sekilde yorumlanabilir
Bu tip bazi hisseler cok usul usul cikiyor, yani gunde 1-2% artiyor , ama ciddi sicramalar yapmiyor
Bazisi ise surekli bir geri bir ileri yapip sonra vakti gelince sert sert yukseliyor
Yabancılar bir ay içinde ciddi bir şekilde mal çıkmış nasıl gitsin bu kağıt.Bu mal çıkışını gören kağıda bulaşmıyor aksine bunu gören yerli yatırımcıda mal çıkıyor.
Kriz donemlerinde bu beklenen bir seydir. Yabanci ne var ne yok tum hisselerden kacar.
Zarar da eder ciddi sekilde, mantigi bizim gibi islemez. 50% zarar da yazsa cikar. Cunku onlarda robot mantigi ile objektif bakis acisi var
Haliyle buyuk sanayi sirketlerinden de, bankalardan da , girmis ise bu tip nispeten kucuk firmalardan da cikar
Ciktiginda geri donusu hem garanti olmayabilir, hem de ayni hisseye olmayabilir, su an "sanki" buyuk sanayi sirketlerinin toparlanma ivmesi daha guclu gibi, aselsandi pegasustu tuprasti gibi ... ama torunlarmis, metroymus, yok ray sigortaymis... bunlar zar gibi, denk gelip tavan tavan da gidebilir ama beklete de bilir
Fakat torunlarin bir cok rasyosu er gec pozitif ivmesi olacakmis gibi, fakat ne kadar bekletir bilemeyiz
en kötü tekrar 1.7 lere gelir geleceğini zannetmiyorum ama gelirse maliyet düşürürüzz tek sorun piyasanın gerisinden gelmesi çıkışlarda 2.3 dan ben de dahil çok kişi yeni giriş yaptı onları döker piyasada bu % 50 tepkiden sonra yeni girenlere geç kaldınız dedii biraz bekleyin bakim siz dedi ytd
ilk devre kesenlerden olmayı başardı.
Ayni torna makinesinden cikan yorumlar yapiyorsunuz, forumda dolasin her hissede ayni laflar . Endeks bugun dususle acildi, kademeleri arasindaki her bir cikis dususte ciddi % farki olusturan hisseler elbette anlik veride endekse gore (kiyasla) daha az ya da daha cok dusmus olabilir
Hissenin bir iki hafta once dip yaptigi yerden cikisi neden yazmiyorsunuz ?
Adil ve her yonden bakisli olan elestiri yoruma eyvallah ama aglama duvarina cevirmenin kime ne faydasi var
Onu soylemiyorum, sanirsin ki okuyunca tum hisseler endeks 2% dustugunde 5% dusmus .. boyle bir sey teknik olarak mumkun olabilir mi
Herkes kendi elindeki hissenin en kotu oldugunu, dusus esnasinda en cok dusup cikislarda ise kimildamadigini yaziyor
Sayisiz hissenin basligina giriyorum hepsi ayni
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
inş bugun taban kapatmaz yoksa yarın 2 altına düşer bu eşşşeekkk
onu bunu bilmem 2 haftada yaptıkları işlem hacmiyle iyi mal giydirdiler piyasaya,hemen bu hafta toparlanmazsa çok bekleriz malın toplanmasını.keza 500000 lot olan kademeleri 10000 lotlarla indirdiler.
Her ne kadar degerinden az islem goruyor da olsa yakin zamanda 1,50 fiyatindan 2,30 lara ciktigi ve bunun 50% den fazla prim oldugu da dusunulmeli
Evet uzun vadeciler, beklenticiler var. ama hisseyi konjonkturel olarak dusuk yerlerde yakalayip o 30-40% i alip gidenler de var su an oldugu gibi
Tamam cok kucuk bir azinlik 1,50-1,55 araligindan alip 2,30 lardan satmistir ama aradaki kucuk cikislardan kar edip baska seylere ziplayan tonla kisa vadeci var..
Adam 1,90 da goruyor aliyor, 2,15 oluyor satiyor .. simdi o adama sorsan "tuh 2,35 i gordu" der , ama 2,50 den alana sorsan "2,35 i gordu ama maliyetimi karsilamiyordu satmadim, keske satsaydim 2,10 lara geldi lanet olsun" der
Bu kadar düşmesi çok mu anlamlıydı? SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu hisse betasi yuksek hisselerden biri yani endekse tepki veren hisselerden. Bunun siddeti degisebilir ama endeks cikma egilimine girdiginde bu inatla dusmez fikrindeyim
Bir diger olumlu sey de bahsettiginiz islem hacmi , piyasa degeri ve kazanc fiyat orani
Ayrica eksi sermayede gibi bir durumu yok .. kisa vadeli borclarini ve doviz durumlarini bilemiyorum
Negatif olarak ise sektorel sebepler en onemli kalem
avm lerden aldıgı kiralar bile yeterli tek başna kur riski var ama her sene kiralara gelen zam bunu kapatıyorr 2023 te de tamamen bu borçlardan kurtulacagını söylüyor yönetim ama ben olsam oraya bırakmam 2 tane avm sat borçtan kurtull uzun vadede bi algyo olup hatta o fiyatı geçicek bi şirket ama işte zamanı bekelemyi kimse istemiyorr ytd
Hayır
ama düşüyor işte
ilk 3 ay ev satışları diğer sektörlere baktığımız zaman fena değil
gıda sektörünü abartıyorlar nillet iki misli yemiyor
dışarda karnını doyuruyordu
şimdi evde doyuruyor
değişen bir şeyin olmamasına rağmeen piyasa bunu kullanıp iiyi para kazandı
önümüzdeki dönemde de faizlerdeki düşüş ev satışlarını hızlandıracaktı
zaten hisse yok pahasında işlenm göyordu ve görüyor hala.
onca gayrimenkul yokmuş gibi
şöyle düşünün
bir ev var
4 yıllık kira gelirine mülkü satıyorlar.
oluyor işte.
tahtayı kaç gündür basılayan merry liç satışı durrdursa hisse gidicek ama satışta hepp
Bahsettiklerinizin hepsi dogru ama kisa vadeci yani kendimi de katiyorum, amator borsaci mantigi ile dogru
Su an eminim bu hisse 2.12 leri gormusken gun icinde ,tavan degeri olan 2,51 e ciksa ve sabit kalsa , olacaklar sunlar
2.12-2.15 araligindan yakalayanlar , oh 15% kar der cikar . Kizabilir misin ? Hayir
2.40 maliyette olanlar "tamam bunun inip ciktigi yok, bu firsat kacmaz , oo su marti otel de iyi cikmis / dusmus"
1.75 ten alan .. "Tamam 3 olacak dedik de 60% kardayiz yeter, bunun balini aldik, aselsan dun tavan kapatti biraz da buyuklere bakalim.."
Bu ornekleri cogaltabiliriz .. peki durum buyken, daha kompetan, isin daha profesyonel kurtlari nasil para kazanacak, tabi ki psikoloji ile oynayarak, yani sizin bizim bu saydigim orneklerden farkli etki yaratacak seyleri deneyerek
Soz gelimi endekse uyumsuz hareket saglayarak, biktirarak, buyuk cikislarda hisseye girip , bilakis yukselis gorunce desteklemek yerine kacarak kagittan
Kisaca beklenmeyeni ve mantiga uymayani yaparak
Onu diyorum bende piyasa denilen şey mantık sınırlarını zorluyor. Düşerken sanki insanlık bir daha varolmayacak gibi düşüyor. Bir yandan da dolar artıyor ki adamlar para basıyor. Hisseler zaten çoğu 10 sene önceki bedeldi şimdi üstüne daha da ucuzluyor. Mantık dışı işler. Robotik islemler çok acımasız programlanmış belli ki. Böyle yok yere serbest satış modunda işlemlere önlem almalılar.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Trabzonspor, metro, cemas gibi hisselerde de dedigin oluyor ya da oldu ama pegasusta olandan kopya cekip thy ye giren de cok
Pegasus azdan az coktan cok mantigi ile asiri dususu telafi ettigi esnada para pompalayarak toparlandi sinyali verdiler