Acaba hangi şirket ilk ihaleyi almıştı sn ereğlitüpraş bilginiz var mı acaba.
Printable View
Ben buldum suryapı imiş.Ya bu suryapı ne iş ,hala tvlerde takır takır reklamları dönüyor ,millet ev alıyor .Şimdi bu projeden ev almış olanların evleri geç teslim edilecek ,bağladıkları paranın faizi ne olacak,bu zamanda bu çaplı ihaleyi başka hangi şirket yüklenecek,o şirket bu ortamda kime nasıl satış yapacak da proje bitecek.Gelecek yıl emlakta banker faciası gibi bir şey olacak ve yetkililer de kimseyi uyarmıyor ,anca zararına devlet bankalarından kredi pompalatıp bu batmış şirketleri ayakta tutmaya çalışıyorlar.
İstanbul'da iyi bir muhitte kentsel dönüşüme giren 12 daireli binamızı 1.5 sene önce apartman olarak kat karşılığı müteahhite verdik. Daha doğrusu vermek zorunda kaldık zira müteahhit daire alıp daha sonra binaya çürük belgesi çıkarttı. Bu arkadaş 1 senedir kiraları ödeyemiyor, inşaata da başlayamadı. Ancak ne zaman sözleşmeyi iptal edip başka bir müteahhit bulalım desem, diğer daire sahipleri adama biraz daha süre verelim kriz var diyerek bu fikre destek olmuyorlar. Sebebi de işi alan müteahhit dairelere bir miktar ödeme yapmıştı, herkes o parayı ister diye korkuyor. Şu sıralar emlak piyasası ile ilgili ne gibi sorunlar var bilinsin diye paylaşmak istedim.
Bu durumda çok örnek var. Yapabileceğiniz tek şey mahkemeye verip sözleşme iptali talep etmek, en azından biraz baskı kurulmuş olur müteahhit üzerinde...elini biraz çabuk tutar.
Gerçi mahkemeler en az 2-3 yıl sürer, adamın şimdiye kadar yaptığı ödemeleri de talep etmesini haklı bulur.
Sonuçta, şimdiye kadar yapılan masrafları mevcut müteahhite ödeyecek, sizlerle eski sözleşmedeki haklarınızı koruyacak yeni sözleşme yapacak bir “enayi†bulmanız gerek. Böyle birisini bulursanız ondan sonra mahkeme sürecine girilmeniz daha mantıklı olur.
Arsa karşılığı %50 mi %60 mı aldınız bilmem...ama yeni dönemde arsa payı %40 lara inmiş durumda. Hatta önümüzdeki yollarda %30 lara da inecek gibi...başka türlü hiç bir müteahhit kolay kolay yeni işe girmez( çok merkezi, elit mahallerde belki hala %50 ve üzeri ile iş yapma şansı olabilir).
Ayrıca, eğer inşaat ruhsatı vs çaktıysa, yeni müteahhit işi devralacaksa eski ruhsat iptal, yeni ruhsat çakacak..yeniden masraf, belki m2 izinleri de düşecek.
Özetle, Allah yardımcınuz olsun, sıkıntılı bir dönem olacak sizin için..kolay bir çözüm yok.
@efet..ama yine de şanslı sayılırsınız..adam daire almış, ön ödeme yapmış,,,en azından çulsuz müteahhit lerden değil...ayrıca işi erken bitirmek en fazla onun işine gelecektir...rahat satış yapabilmek için ortam biraz daha düzelsin bekliyordur. Faizler böyle devam ederse 2020 konut piyasası İçin toparlanma yılı olabilir...sizin inşaat da başlar muhtemelen.
Aynen öyle sayın Cautionary. Diğer dairelere laf dinletemedik ancak biz başından beri avukatımız ile çalışıyoruz. Kira ödemeleri ve 2. ödeme için verdiği çeki yazdırdık ve ihtarname gönderdik. Kontrat yapılırken sözleşmeye teminat mektubu şartı da koydurduk ama yönetici arkadaşlara boşuna masraf oluyor diyerek vermemeye ikna etmiş. Bu arkadaşın yapabileceğini sanmıyorum, bir noktada sözleşme iptal olacak, yaptığı ödemeyi geri alması da mümkün değil çünkü sözleşme şartlarına uymadı/uymuyor.
06 Aralık Cuma 09:36 EMLAK KONUT: FLORYA ARSASININ KAPSAM DIŞINDA BIRAKILMASINA KARAR VERİLDİ
06 Aralık Cuma 09:36 EMLAK KONUT: GALATASARAY İLE RİVA PROJESİ DEVAM EDECEK
06 Aralık Cuma 11:04 CENGİZ: FLORYA İÇİN ALDIĞIMIZ 120 MİLYON LİRA İÇİN KREDİ ALDIK, GERİ ÖDEMESİNİ YAPIYORUZ
06 Aralık Cuma 11:02 CENGİZ: ŞU AN RİVA İÇİN YENİDEN DEĞERLEME YAPIYORUZ
06 Aralık Cuma 11:01 CENGİZ: ELİMİZDE OLMAYAN NEDENLERLE FLORYA'DA YUVAMIZDAN ÇIKAMADIK
Seyyar kestane satıcısına 10 bin liralık ceza
"Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde sokakta kestane satan seyyar satıcı bir hafta içerisinde kendisine zabıta tarafından binlerce liralık ceza kesilmesine isyan etti, terazisini parçaladı"
https://twitter.com/i/status/1202884557449650177
Seyyar satıcı kadın ; Hırsız ve ******luk mu? Yapayım
Körfez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin seyyar satıcılara yönelik çalışmaları devam ediyor.
http://korfezmanset.com/haber-seyyar...ayim-8446.html
Seyyar satıcılık yasak mı yasak, yapmayacaksın. Öyle de ağlamayacaksın.
Ben enayi miyim gidip dükkan tutuyorum, kira veriyorum, stopaj ödüyorum, gelir vergisi veriyorum, bağkur ödüyorum, elektrik su ödüyorum, gideyim 2 tezgah da ben açıp satayım o zaman?
Sorun şurda...yasaksa her yerde yasak olacak...her zaman yasak olacak..şeyinin keyfine göre ceza kesip, 6 ay bir şey demezsen...bu aracın para tahsilatı olduğu manasına gelir.
Radar cezaları da böyle...aç kapa yapıyorlar, ara ara açıp ceza yazıyor, sonra kapıyor...kime çakarsa artık.
Seyyar satıcılık bildiğim kadarıyla dünyanın hiç bir yerinde yasak değil aslında. Mesela New York'ta belirli ürünleri belirlenen noktalarda senelik 100 Dolar gibi ücreti olan bir lisansı aldıktan sonra satabiliyorsunuz. Yiyecek satıyorsanız bir lisans almanıza dahi gerek yok.
https://www1.nyc.gov/nycbusiness/des...vendor-license
A General Vendor license is not required for the following activities:
selling newspapers, periodicals, books, pamphlets or other written material
selling artwork including paintings, photographs, prints and sculptures
selling food. Please note that food vending requires a license from the Department of Health and Mental Hygiene.
selling items at a garage sale on private property
selling merchandise from a booth or stand at an authorized Street Fair (e.g., street fair, block party, or festival). Please note that a Temporary Street Fair Vendor Permit is required to sell merchandise at an authorized Street Fair.
yahu kaç kişinin KESTANE DÜKKANI varda. ee ben enayimiyim dükkan kirası verecek diye lafa dalıyorsunuz. zaten 1 2 ay yapabileceğiniz bir meslek kestane satmak. sezonluktur.
bugün bir şahıs işletmesi açmanın maliyeti dahi 1,500 tl civarı. belki adamın bunu yapacak gücü bile yok. çalmadan çırpmadan helal kazanıp eve ekmek götürme niyetinde olabilir.
Bence bu konuda Sayın Turnike nin söyledikleri doğru ama uygulama yanlış sizinde belirttiğiniz gibi,Sayın Emlak,emin olun sizin dediğiniz pozisyondaki insanlar çok fazla değil,bulunduğum ilçede ana yola bağlı tüm tali yol dönüşleri seyyar satıcılar tarafından tutulmuş durumda,satıcı geçen gün dükkana mal getiren bir kamyonete yol vermedi,oradan geçen trafik aracındaki polisin uyarısına ise:ne yapalım ekmek parası kazanmayalım mı dedi,polis ne yaptı ? arabasıyla devam etti,aynı yola 1 dakika park etme hatasında bulunan bir normal bir sürücü anında ceza yer,ancak gerek zabıta gerekse polis bunlara bulaşmıyor,kayıtlı ,düzenli gelirleri olmadığı içinde devletten her ay;fakir yardımı,çocuk yardımı,yatalak 1.derece akrabaya bakma yardımı vs alıyorlar bulunduğum ilçede bu ''ekmek parası'' derdindeki arkadaşların çoğunda şu an 2.ci el fiyatı 60-120 bin tl arası olan hyundai kamyonet araçlar var.
Sonuç:otorite istisnaları koruyup kollamalı,gerekirse legal anlamda ihtiyaç sahibi insanlara cüzi kiralarla uygun yerler temin etmeli,ancak düzenli vergi veren vatandaşın kanını emen,tek kuruş vergi vermeden birde üstüne asalaklık yapanlara da gerekli yaptırım ve cezai müeyyideleri de uygulamalıdır,sonuçta yıllarca okuyup,dirsek çürüten insanlar,asgari ücretle çalışıp,dolaylı,dolaysız tüm vergileri de vermektedir.
ben jeepi kamyoneti olanları kast etmiyorum.
onlara izin verilmemeli.
kestane satıcısı yahu :)
o zapıtalar sezonda tatile gittiklerinde sahilde uzanırken ver 2 simit 3 mısır veya su demesini biliyor. sen ben dahil.
herşey yerinde olacak.
emin ol şu soğukta bir insan kestane satıyorsa akşama kadar bu soukta dikilebiliyorsa ayakta o adam fakirdir.
Bizim burada simitçi var kar kış simit satıyor yağmur çamur günde 5-6 bin tane satıyorum demişti en az sattığı günde .
Sabah 7 akşam 7 orada adam
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Konum vereyim git gör adamı sonra konuşalım .
İki elemanı var yardımcı
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çemberlitaş nurosmaniye arasında kesişim köşe noktasında bu adam
Çekilin simitçi geldi. :)
Ortaokul yıllarında bir kış boyunca simit satmış birisi olarak biraz yorum yapayım.
Ben simiti 18 kuruştan alıp 25 kuruşa satardım. Günde 50 simit satar 3.5 tl kazanırdım. Bu para tam olarak babamın günde içtiği 2 paket bafra sigarası bedeliydi.
Neyse konu babam değil, beher simit başına kar tutarıdır. Benim zamanımda kar marjı % 30'du, sorduğum simitçilerden öğrendiğim kadarıyla şu anda kar marjı en az % 40, yani 1.5 tl'ye satılan simitte simitçi en az 60 kuruş kar eder.
6 simit satan kişi bu hesaba göre günde 3,600 tl para kazanıyor olmalı. Yani 3,600*30 ayda 108 bin tl kazanıyor. Böyle bir parayı anlı şanlı doktorlar zor kazanır. Böyle bir rant olsa çek senet mafyası çoktan simit işine gitmiş, o köşeleri kapmış olurdu.
Bana kalırsa satılan simit sayısında ya bir yanlış anlama olmuş ya da simiçit kardeşlerimiz köşelerini hava parası ile devredebilmek için satış miktarlarını abartıyorlar.
Mesela ben borsada çok kazanıyorum...yaptığım 10 işlemin dördü karlı...günde ortalama 10 bin kazanıyorum...desem...buradaki hiç kimse inanmaz...ama simitçi 10000 simit satıyorum desene inanan çok olacak.
Bizim millet abartmayı sever..özellikle para pul işlerini.
Elinde simit tezgahı ile sorsa biri...ona da 100 simit satıyorum der:)
ben bu işten hiç anlamam ama
bu işin bir lojistik maliyeti yok mu?
ankaradayım şu anda ve ankara simiti çok severim :) ilgimi çekti
günde 6 bini bırakın 600 de simit satsanız, fırına sabah öğlen akşam gidip bir kamyonete bir şeye o simitleri koyup size getirecek biri olması lazım (sokakta gezerek günde 50 100 simit satmayı aştığınız anda böyle masraflar söz konusu olur)
metrobüs durağı gibi bir yerlerde sabah 7 olmadan o simitçiler satışa başladığına göre demek lojistik servis saat 6 olmadan mesaiye başlamalı (İstanbul trafiği diye bir şey var) artı akşama kadar satış varsa yanında satışçı olarak da 1 taneden fazla adam varsa (2 tane yardımcısı var denmiş) bunlar hep masraf
ha ama hakikaten %40 ile satış yapıyorlarsa lojistik, eleman vs. filan %5 bile tutmuyor olabilir tabi...%40 ile çalışan başka hiçbir sektör bilmiyorum ben. dehşetmiş.
buradan bir kez daha (bu sektörün perakendedeki tüm gelirinin de kayıtdışı olduğunu tekrar hatırlatarak) Türkiye'de rakamlar neden tutmaz anlamlandıramadığımız paralar nereden gelir bir aydınlanma yaşayabiliriz.
Samatya’da oturan bir arkadaşın alt komşusu sokakta mendil satıyordu Eminönü’nde .
O kadına bir bankada bende denk geldim private müşteriydi sanırım şube müdürünün hemen odasına aldılar hemde bahçekapı ticaretin çok döndüğü bir yerde .
Selpak satarak günde ne kazanıyor Allah bilir .
Mesela bizim köşede tostçu var 3 kardeş bunların akrabası var bizim arkadaş Esenlerden her ay daire alıyorlar diyordu bunlar için .
Aynı sokakta kiracı kebapçıyı çıkartmak için 500 bine yakın hava parası verdiler .
Çöp konteynerinlerinin arkasında olan çaycı bile 300 bin hava parası istiyordu çıkmak için aynı sokakta
Şimdi köşedeki Teb şubesi kapandı dün itibariyle orası yemek yeri olacak büyük ihtimalle
Sokak turist otobüslerinin yolcu indirdiği yer o yüzden onun etkisi çok büyük onu da dipnot olarak düşmek lazım
Herkes bir simit mi alıyor ki 4-5-10 simit olanlar hesaba dahil mi
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Taze simit var mı kahvaltıda iyi gider
Ruhsatlı olarak ; İstanbulda , açıkta gıda satabilme yetkisi sadece mısırcı , kestaneci ve simitçilere verildiğini biliyormuydunuz.
Konut kredi faizleri ile araştırma yapan ev alma aşamasında olan kimse varmı
Bu konuda ayrıntılı bilgi verebilecek arkadaş varmı
Ben 0.99 dan kamu bankaları veriyor diye biliyorum başka eksra bir faiz durumu varmı?
Ah şu beyaz yakalılar. Eli işte, gözü simitçi selpakçı nın kazandığı parada
Ben bu esnaf takımının ve o kafadaki yancılarının Allah bir lafına inanırım, gerisine inanmam.
Kuveyt Türk'te konut finansmanı oranı 0.98.
Kredili Hayat, BES ve 3 adet otomatik fatura talimatı ürünü alırsanız oran 0.95'e düşüyor. Sanırım şu an piyasadaki en uygun oran..
https://www.kuveytturk.com.tr/bireys...nut-finansmani
14 16 yaşlarındayım küçük memleketten ilk kez dışarı çıkmışım teyzem ankarada öğretmen. gezmeye gitmiştik ilk defa ankaraya teyzemin yanına.
sıhhıye köprüsünün ordaydık ozamanlar dolmuş durakları orasıydı yada ordan kalkıyordu bu eski TBMM den aşşağı inerken. hiç unutmam içimden aynı şunu geçirdim ulan bu insanlar neden bu kadar hızlı yürüyo demiştim içimden. az daha aşşşağı inince orda büfeler var ben tabi bi yandan yürüyom bir yandan mal mal insanların yüzüne bakıyorum mal mal ama kimse benim yüzüme bile bakmıyo . tabi memlekette alışmışız çarşıya in herkes birbirini tanıyo :D:D neyse o büfeden simit almıştım ama büfenin 3 tane falan satış yeri vardı ama acayip garipsemiştim 20 katlı binalar falan . üşenmeyip sayardım katları.
konuyu emlağa anca böyle bağlayabildim. :kahkah::kahkah: