Bu yılki tazmin üst sınırı 217.810 tl emeş
Printable View
Bu yılki tazmin üst sınırı 217.810 tl emeş
Karışık bir gün oldu.
ACC -0,16%
EID 0,39%
MAC -0,57%
TKF 0,55%
GMR 0,00%
GL1 0,19%
FPH 0,50%
TCD -0,07%
MPS 0,15%
EIC için bugünkü TEFAS fiyatı: 0,019459
EIC için şu anki güncel fiyatımız: 0,019469
Bugün satış verdim arkadaşlar, artık EIC fiyaatını sizinle paylaşamayacağım [emoji4]
ZPC için bugünkü TEFAS fiyatı: 1,863689
ZPC için an itibariyle güncel fiyatımız: 1,863485
Bugün zarar yazmış
Eib görebilen varsa sevinirim.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Zpc:%-0.01
Ondan bahsetmiyoruz hocam. Fonun uhdesindeki toplam varlıktan bahsediyoruz. Satıldığı durumdan da bahsetmiyoruz. Diyelim bende A fonu var. Bu fondan saıtn aldığımda para fona gitmiyor MKK nezdinde duruyor, o parayı fon oradan yönetiyor dedi bir arkadaş. Ben de fonun varlığını yönetmesi için parayı kullanması gerektiğini bunun mümkün olmasının zor olduğunu söyledim.
Zaten bir soru sormuştum, onun üstüne gelişti.
EIB yeni fiyat 0,06127 artış 0,08%
ZPE +0,44%
Endeks bugün 123k seviyesini denedi ama direnç çalıştı, yarın tekrar dener mi? 123k yı aşıp 124.5k yı hedefler mi? buna hazır mı? hep beraber takip edeceğiz, bugün TCD de devam ettim...yarın yine takip edeceğiz...
DBH TUA FID TTE EIB fonları var bu ay defansif dengeli takılıyorum
Ziraat Kira sertifikaları Fonu +0.03 getirmiş yarın için Yfv ve Ais fonlarida pozitif gelecek demektir.
Bugün yazılanları okudum.
Fon varlığı, portföy şirketinin mevcutları, Yatırımcı Tazmin Merkezi hepsi birbirine girmiş.
Olay şudur.
Siz fon aldığınızda paranızın mülkiyetini inançlı mülkiyet esasına göre fon yönetimine devrediyorsunuz.Fon yönetimi bunu fon iç tüzüğüne göre ve yatırımcının hakkını koruyacak şekilde değerlendirmekle mükellef.
Yani paranızın tüm yönetim hakkını ve hatta mülkiyetini fon yönetim şirketine devrediyorsunuz.
Bundan sonra ne olabilir.
1. durum: Fon şirketi sizin paranızı fonda değerlendirir, ama şirket başka bir borcu için batar.Bu sizin paranızı yani fonu ilgilendirmez, fon SPK tarafından başka bir şirketin yönetimine verilebilir.
2.durum:Fon şirketi sizin paranızı fonda değerlendirmeden yada değerlendireceği iddiası ile çeker ve afiyetle yer.:)Paranız gitmiştir.Geçmiş olsun.
3.durum:Fon kötü yönetim sonucu batar.Paranız gitmiştir.Geçmiş olsun.
Bu arada YTM yani yatırımcı tazmin merkezinin fonlarla ilgisi yoktur.YTM hisse alım satımı için yada viop'ta teminat olarak aracı kurumdaki hesabınıza yatırdığınız parayı güvence altına alır.Fonla ilgisi yoktur.
Özet:Fonları herhangi bir güvencesi YOKTUR.Fon batarsa paranız batar.Fon şirketi değerlendireceğim diye çektiği paranızı yerse paranız batar.
Oldukça sıkıcı bir yazı oldu ama umarım konuyu anlatabilmişimdir.
Bugün BİST'te ne oldu anlayan varmı?:)
Artışla başladı, bir ara baktım +1'i geçmişti.
Ama kapanış az daha eksi oluyormuş.
ABD'nin İHA istihbarat paylaşımını kestiği haberinden sonra düşüş başladı.
Millete gel gel yapıp satıp kaçacaklarmı acaba?
Kar da etse, zarar da etse her gun, anapara üstünden, "fon yonetim ucreti"ni kesiyor adam, yani fonu neden batirsin. Altin yumurtlayan tavuk kesilir mi :)
Yukarıda yazdım .Parayı portföy şirketine inaçlı mülkiyet esasına göre devrediyorsunuz.
Yani mülkiyeti portföy şirketine devrediyorsunuz.
Kural olarak portföy şirketi parayı dileği gibi değerlendirir.Şurada değerlendirmek üzere çektim dese hayır diyecek kim var?
Tabi bunlar uç örnekler.
Ben sadece bilgi karışıklığını gidermek için yazdım.
portföyümün %20'sini tte kaydırıyorum bu birazda bist öngörüsüyle alakalı ben bistin çekilmeler olsa da bir süre daha devam edeceğini düşünüyorum teknoloji endekside geçen hafta spekülatörlerden yiyeceği darbeyi yedi ve çoğu hissesi üstü üste -20 den sonra cezaya düştü şubat ortasında cezalar kalkacak ve bilançolarında etkisiysle yoluna devam edeceği görüşündeyim. bunlar benim fikirlerim yatırım tavsiyesi değildir.
MPS için bugünkü TEFAS fiyatı: 1,517320
MPS için anlık güncel fiyat: 1,528005