Bide ekmeği ambalaja sarıp satması var sn.lalezar[emoji16][emoji16][emoji16]
Printable View
Kesinlikle kar ile oluyor eğer ilk ç bilanço karı yüksek gelseydi 500 den dönmezdi kar artmadığı için satış yedik ama son dönem gündemin bize yaraması açısından ayrıca beklenti taşıyor eğer kar etmeyen firma olsa 2.70 pddd 15 fk lar da olmazdık.
Bildiğiniz gibi ve de şirkete de sorduğum şey, asıl beklentilerden biri olan Avrupa Birliğinde 2021 plastik ambalaj tamamen kalkıyor olması ihracat??? Acaba ne kadar yansır bize.. Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Rica ederim üstadım bir şey yaptığım yok sadece ulaştığım bilgileri yazıyorum.. Yalnız şurasını düzeltelim..
Öz sermaye karlılığı ödenmiş sermaye üzerinden hesaplanmıyor o herkesi yanıltır ve bir şey ifade etmez...
Karı
Ana ortaklığa ait özkaynaklara bölüyoruz öz sermaye karlılığı öyle çıkıyor
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tüm veriler bende var
2010 da kar kabaca yıl sonu 17.500 bin TL
2011 de kar kabaca 36 milyon TL
Ne görmüş bu zamanda en tepe temettüler hariç 304 TL.
2018 de karımız 118 milyon TL olmuş ve hissemiz bu zamanda 372 TL leri görmüş.
YTD
Karla orantılı artmışmı?
Defter değerimizde 3.82 lerden gelmiş bu duruma.Nerede kar artışı?
Birde dolar bazlı bakalım olaya 173 dolar zirvemiz.
O nerede?
ALGYO da topa tutuluyor lakin bu yıl dolar bazlı zirveyi yeni yerlere çekti.
Bu hisseyi götürecek adam yada haber lazım.
KÂR etsede takmıyorlar.
Kanal civarı arsayıda takmıyorlar hatta bilançoda bile yeni rakamı yazmıyorlar.
Fabrika araziside 20 yıldır aynı rakamda.
YTD.
Velhasıl patronumuzun piranadan farkı yok
Suya düşenleri parçalayarak yiyiyor
Temettü vermeyen şirkette kârı ne yapacaksın
Sana 1 kendine 3 temettü yazan patrondan hayır gelirmi
Gelmiyorda zaten
Akşam nasip olursa yıllara göre fk sını paylaşırım ekran başında değilim.. o zaman daha net çözeriz karı da fiyatı da içeriyor en iyi gösterge.. Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu akşam dedim ama işim uzadı dışardayım inşallah yarın bakarız kusura bakmayın lütfen üstadım.. Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2011 de 36 lardaymış
arada 390 lara kadar çıkmış
en düşük 10 ları görmüş.
mevcutta 16 FK lardayız.
YTD.
Bedelsiz yapmasi yonetimin anlayisina bagli..vizyoner, kurumsal daha profesyonel bir yönetim anlayisi benimserse bedelsizi isteyecektir. Yok kucuk olsun benim olsun diyen sark zihniyetli kucuk bagnaz patron olarak kalmaya devam edecekse sittin sene yanasmaz cunku biliyor ki bedelsiz yaptigi an tahta derinlesecek, kurumsal fonlar ve yabanci ilgisi de olusacak..tahtanin cehresi degisecek..en son örnek alkim den net biliyorum..yabanci kurumsal yatirimci zorladi bedelsize..yonetim de buyume trendinde isine geldi..tamamen patronun anlayis ve kalitesine bagli..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bu direğin bayrağı olmuş ikinci direği nezaman dikecek kart/on :evil:
Uzattıkça uzattı. Hani derler ya .okunu çıkardı. Kefenin cebi yok ünal bey. Çok beddua alıyorsunuz...
Bu ve bunun gibi şirketleri yola getirmenin tek bir yolu var o da kamu idaresince ya bu bakkal sermayesi gibi sermayelerinizi en kısa zamanda normal seviyelere yükseltirsiniz ya da sizleri borsa kotundan çıkartacağım gibi bir karar alınarak tebliğ yayınlanması. Bu olmadan bu kitapsızlar kurdukları söğüşleme düzenini bırakmazlar. Bu işin başka yolunun olmadığını bunca yıl anlamadıysanız hiç buralarda yok temeli yok sektörü yok bilmem nesi diye saf saf yazmayın derim.
Adam tezgahı kurmuş tatlı tatlı söğüşlüyor.(bi arkadaş bahsetmişti.kendi ifadeleri imiş) Yukarıdan sat, aşağıdan al. Yabancı alışı göster (kendi adına yapılan işlem) müşteri çek, ver kucağa, satış göster, geri al. Oh ne güzel dünya. Çeşmenin başında kendi oturmuş, bütün herşeyi planına göre açıkla... Kanun çıkmalı kardeş. Sermaye, özsermaye ayrımı olmamalı. Kar her yıl ya sermaye ye eklenmeli, yada ortaklara!!! dağıtılmalı. Bu şerrolar başka türlü ıslah olmaz. Kanun zoru ŞART.... İstemeyen şirket ve sahibi .tler borsadan şutlanmalı....
Bir şeyler yazayım diyorum, düşünüyorum, daha önce yazmışız, yazılmış. Yazacak, yapacak bir şey yok, beklemekten başka..veya satıp gidecez..
Birkaç tane kaldı bunun gibiler zaten, mevcut halleri ile varlıkları borsanın imajına da zarar veriyor. Milletin bunun gibi rezillere bulaşmaması için uyarılar yapmak şart. Zamanında benim de bilgisizliğim yüzünden bu belaya bulaştığımı aklıma getirince çektiğim rezilliklerin kimse tarafından çekilmesini şahsen istemem. İnsanı çok yıpratıyor. O yüzden artık rüştünü ispatlamış kurumsal şirketlerin hisselerinden başkasını değil almak ekranıma bile koymuyorum. Bunun gibi pisliklere prim vermemek onların oltalarına gelmemek bu adilere verilecek en büyük cezalardan biri.
Bu sülüklerin temizlenmesi için spk ve ilgili kurumlar neyi bekliyor anlamak mümkün değil. Önce güven! lazım bizim borsaya...Borsada DERİNLİK ŞART....
1-2 tane yabanci fon veya hedge fona bakar..490-500 den sattigi an toplasalar unalin felegi doner, safti kayar..bunlar 3 kurusluk adamlar aslinda..her baligin buyugu vardir unutmasin..yakinda sasirtacam onu..az bi beklesin
51 maliyetli BİM,5,30 maliyetli sodaları satıp geldik buraya, gübreyi saymıyorum. 2,59 maliyetli 100 bin lot. 5 haziranda tavan yapmıştı ve tavanda 18 bin vardı, o günden beri kan kusturuyor borsa giderken. Borsa düzeltme yapınca bakalım ne yapacak?
Sanırım bu da düzeltecek..
Bunu ciddi yazdıysan borsadan tez zamanda uzaklaş arkadaş, yabancının böyle müptezel bir hissede gölgesi bile vurmaz. Kademe yok, temettü yok, derinlik yok,....kahpelik çok. Yabancı mı gelir böyle tahtaya hey Allahım ya. Haaa cıtı takasında gördüğün hisselere bakıp yazdıysan o hisseler patronun Ceyman adalarında ki off shore hesaplarında sakladığı kendi hisseleri. Bilmiş ol, ol ki burada yazılıp çizilenleri hiç sanmıyorum ama belki anlarsın.
Yakında şaşırtacakmış mış, kusura bakma da sen kendin şaşırmışsın :)
Burası git gide komik olmaya başladı. Hayırlısı bakalım
Öyle şeyler yazılıyor ki komidinin de ötesinde sanki bilinçli bir planla yazılan şeyler Twitter’da da var london union diye birisi 15.000 takipçisi var patron adamı olduğundan şüpheleniyorum ona çok basit bir şey sorup örnek de verdim hemen beni engelledi..Niye!!! yok patronları iki senedir mal topluyormuş da mış mış mış o adamlar 10 senedir topladın zaten mal toplu bu tip adamlara çok dikkat etmek lazım..borsaya bu sene yeni gelen bir çok hesap var yazık oluyor..
Hepsi planlı hepsi oyunun parçası sayın lalezar. Dikkat ederseniz hisse 300 lerde ve dahi 300 ün altında iken korku pompaladılar, ne zaman ki 400 üstüne ve dahi 500 üstüne çıkarttılar bu seferde tam tersi tam gaz cesaret vererek pazarlamalara başladılar. Çok dikkatli olunması gerektiği düşüncenize aynen katılıyorum. Böyle zamanlarda gerçekleri söyleyenleri sevmiyorlar. Aslında kendi düşen ağlamaz, acımayacaksın ama öyle şeyler yazıyorlar ki vicdanı olan insan dayanamaz yani.
Ulke bir kisinin iki dudagina bagli hale gelmis,rejim degismis birkac senede bu kici kirik sirketin patronu mu degismeyecek..degismeyecek diyorsan ne duruyorsun burada bas git!..kendi icinde celiski yasiyorsun..ne sirketler ne patronlar gorduk..tahta zaten kontrolunde mal toplu bedelsiz yapmasi ufkunu acar 3-5 ten kazanmaz uzun vadede kazanir..bunu gorecektir..ytdegildir
Yav he he, senin ilacın Ünal reyizde. Tüm sıkıntılarını tedavi eder. Devam et sen bu kafayla haydi byee sana :)
Rakamlarla konuş diyorsun sen kendine bir takım elbise almazsın eşin kendine birşey alsa bağırarak bu kadar pahalı ne aldın diye kızarsın ama iş bu kağıtta kaybettiklerine gelince sesini çıkarmazsın rakamlarmış bak bakalım dolar 5 yıl önce kaçtı altın ev fiyatları vs..Sen daha twettırda takipçi satın alma fake hesap nedir onu bilmezsin..Aç yazdıklarına bak 3 yıl önce de aynı şeyleri yazmışsın yazık sana
2010 fk 40
2011 fk 16
2012 fk 23
2013 fk 22
2014 fk 34
2015 fk 32
2016 fk 103
2017 fk 32
2018 fk 9
2019 fk 12
Yıllık bakılmış bu Rakamlarda küsuratları yuvarladım görüleceği gibi 16-36 arası ağırlıklı dolaştığı bölge...
2018 kur krizi ile ekstrem bozulma yaşamış bunun dışında standartın altındayız bu veriler matematik patron bedelsiz falan hepsi içinde yani..
Şimdi 2018 de 113 milyon net kar krizde gümbürtüye gitmiş 2019 da 81 milyon kar var peki neden kar düşmüş fiyatlar düştüğü için denmiş o halde burası çok önemli çünkü dün paylaştığım bilgide adam 2 defa zam yapıldı demişti talep var bizde üstüne koyuyoruz nasıl düşerken fiyatı düşürdüysek bu şirketin en doğal hakkı o halde kar artışını beklemek en akılcı davranış ciro zaten malum artıyor Pandemi ile birlikte eee fiyat da artıyorsa daha ne olsun......
ikinci çeyrek işte bu yüzden benim için önemli bu teorim tamamen araştırma ve rakamlara dayalı yanılırsam satarım inatlaşmam...
Diğer unsur esg.. her geçen gün dillenmeye başladı Amazon 2 milyar dolar ayırdı bugün ki haberde biz ise hurda hammadde ile ağaçların kesilmesini önleyerek en önlerde ki saftayız ..
belki en düşük karbon izi ile çalışan fabrikayız ab ve Çin ortalamalarının çok altında..
Diğer husus ab de 2021 plastik ambalaj tamamen kalkıyor eee toplam cironun yaklaşık yüzde 20 si ihracat burda bize yarayacaktır tabiki ve yüzde 30 40 lara çıkabilirse ihracat payı....
Şimdi hesaplara dönelim bu yıl 120 milyon net kar üzerinden 25 fk ile 3 milyar tl ile pd ile yüzde 130 potansiyel çıkıyor...
Neden 25 fk yaptım normal gündemde kartn çarpanları buralarda olmuş, 100 fk ları katmıyorum nasıl 8 fk yı katmıyorsam ee gündem bize yarıyor neden normal çarpanlara dönmesin..
Peki 120 milyon kar beklentisi çok mu bence değil son iki yıl ortalaması 105 milyon bu yüzden bence 120 milyon kar beklentisi düşük kalacaktır 150 milyon 25 fk ile %200 potansiyel oluşuyor...
Bu rakamlar çoğunlukla geçmiş verilere ve min düzeyde olumlu gelecek senaryosuna dayanıyor..
İtirazı olan varsa tartışmak ve düzeltmek isterim varsa hatamı daha iyisini birlikte çıkartalım bu projeksiyonun
Eyvallah sertol kardeşim, dünden beri hacı yolu gözler gibi analizinizi bekledim, değdide.Emeginize sağlık.Guzel bilgiler paylaşmışsın.
Estağfurullah rica ederim inşallah faydası olur..
Kusura bakmayın anca bu akşama yetiştirebildim ekran başında değildim dün.. Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Emeginize saglik sn Sertol..aslinda 16-36 * P/E epey yuksek TR ortalamalarina gore..bence bu carpan bedelsiz beklentisini de icinde barindiriyor..turkiye ortalamasi trailing suan 10 civarinda ..turkiye tarihsel olarak 6-13 * P/E arasinda trade ediyor tabi bankalar ortalamayi dusuruyor sanayiler 12-15 civaridir..burada kritik nokta sirketin karton talebinin artmasiyla yapisal degisim ve buyume gostermesi..ben bunun olacagina inaniyorum..iki duzgun kurumsal yatirimci patronu ikna edebilir cunku alt tarafi bos degil..yabanci bu derinlige gelmez ama yapisal degisim ve buyumeyle sinerji yakalanabilir..suan global likidite tavan herkes potansiyel sirket avinda..ytdegildir
".suan global likidite tavan herkes potansiyel sirket avinda..ytdegildir..."
Evet üstadım yukarıda güzel noktayı yakalamışsınız..
Bu arada rica ederim ilaveler için de teşekkürler.. Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Turkiye zaten suan global likidite ve sifir oranda faizlerin nemasini yiyor..yoksa iyi yonetildigi fln yok basilan paralar, dusuk faizler deger kaybeden dolara bagli hot money adres ariyor..yoksa ekonominin iyi yonetildigi tam balon.. zaten gezi olaylari oncesi 5 cent olan borsa su an 1.7 cent civarinda..cikip borsamiz 110k oldu fln diyorlar ya..komikler cidden..
Sayin sertol genelde fon yoneticileri sirket yakalarken benzer global sirket carpanlarina bakarlar..turkiye onlar icin bir hisse ve iskontolu bakiyorlar makro tarafinda..mikro tarafinda ise emerging market ulkelerdeki benzer sirket carpanlarina bakmak lazim..genelde turkiye yi guney afrika, brezilya, rusya, hindistan ve eskiden cin tabi simdi cin aldi yurudu..(BRICS) onun yerine polonya yi dahil ettiler..bu ulkelerde karton isi yapan sirketlerin carpanlarini karsilastirmak daha saglikli olabilir..gecenlerde turkiye sektor ici carpan ortalamalari da paylasilmisti..o da degerli..aslinda suan da borsamizi drive eden cogunlukla yerli..yabancilari kusturduler YABTKS orani %52-55 arasi tarihi diplerde..kisaca isi derin hisseciler goturuyor o da sig hisselerde tabi patron engelini asabilirlerse[emoji3526]
Karton su an 16.73 p/e..ceyreksel olarak 20 mio kar edecekse bu fiyat hic de ucuz degil..egri oturalim dogru konusalim..turkiye deki kurumsal temettu veren sanayi sirketleri 15 p/e carpaniyla uzun sure goturebiliyorlar..bu carpani baz alirsak yillik en az 100-150 mio arasi kar edebilmesi lazim (karton talep artisi) ki 1.5-2 milyar arasi bir mcap e ulassin..((simdi diyeceksiniz bu temettu vermiyor ama verebilir, hic vermiyor degil %1-2 div yield var)) bu da ortalama %25-50 arasi bir potansiyele tekabul ediyor..bu arada mesela alkim bedelsiz surecinde 19 trailing P/E ye kadar yukseldi su an 14 lere historical ortalamalara geriledi..teknik olarak yani %50 potansiyel var ama bdsz spekulasyonu ile bir sure %100 artis da mumkun..bu arada mcap 1.3 milyar tl aslinda cok da kucuk bir firma degil ..tahtada derinlik olusursa kurumsal tarafta ilgi gorebilir..1-2 duzgun arastirma raporuna bagli tabi en once basiretli patrona!..ytdegildir
Evet zaten projeksiyonumu yıldızı parlayan sektör ve yazdığım argümanlar ile 100 150 milyon arası 2020 net kar üzerine oturtuyorum..
son ç fk sına göre tabi ki çok olumlu değil ama borsa beklentiyi satın alır 150 milyon kar gelirse eğer o güne kadar bu fiyatlanır bence ...
gündem buna doğru gidiyor fiyat daha ne kadar geride kalacak işte 2.ç bilançosunda işaretleri verecektir..
Bu arada imp, smurfit kappa gibi şirketlere baktım p e 15 20 lerde mar. Cap 5 - 10 milyar euroluk şirketler ama... Tam denklikte şirket bulup bakmam lazım bakacağım inşallah..