İptal için nereye yazıyoruz @yüzdeon hocam? Bende yazayım az var ama olsun…
Printable View
İptal için nereye yazıyoruz @yüzdeon hocam? Bende yazayım az var ama olsun…
hocam 1 lotunda olsa 1 milyon lotunda eşit hakka sahipsin.sonucta bu 1 lotları satarak akedas armadas vesair sahibi oldular bize...
spk ya şikayet için e devletine gir.spk yaz.ekrana geliyor.spk şikayet ihbar diye menu.oraya olayı kısaca anlat.gönder maili.
ayrıca en cok hissesi olan nnf fonunu mailine: hedefportfoy@hfh.com.tr
ayrıca arsan yatırımcı ilişkilerine mailine : borsa@arsantextile.com
ayrıca bilgili grubu serdar bey yardımcı olması için asistanına : bnurol@bilgiliholding.com
4 tane yer.birlik olursak ses getirisek hakkımızı ararız.Türkiye borsalarında maalesef ky bilgisiz ve hak aramayı en azından ses çıkarmayı bilmiyor fazla elinde 9 milyon lot civarı arsan bulunan koca fon yöneticleri her gün gündem yapması lazımdı bu satışı..
spk ya itiraz,
bilgili ve hedef fonundan destek isteyecegiz avukatlarıyla iptal davası için.bilgili muhalifti ama şu anda bakışı nasıl anlaşmalılarmı bilmiyoz....hedef nnf fonundada 5 milyon lot var.bir zahmet kendi menfeatleri içinde olsa itiraz etsinler
arsan yatırımcı ilişkilerinede şikayetimizi iletecegiz.
İnsallah.biz vazifemizi yapalim.patronlarda yüzde yok.ya biz kasayi bosaltiyoz.buyuk vurgun yapiyoz.bari borsadakiler cakmasin orayida biraz kaldirip oyalayalim kimse cakmasin davayi bile demiyorlar.tam soygun ulkesi olduk.artik herkes istedigi gibi at kosturuyor..Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İlgi:25.06.2021 Tarihli Başvurunuz
İlgi'de kayıtlı yazınızda özetle, Arsan Tekstil Ticaret ve Sanayi A.Ş. (ARSAN) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerin incelenmesi talep edilmektedir.
İlgi başvurunuz Kurulumuz tarafından kayda alınmıştır. Kurulumuza ulaşan ihbar ve şikayetler, sermaye piyasalarında gerçekleştirilen işlemler ve sermaye piyasası araçlarına ilişkin gelişmeler 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun (SPKn) 88 nci maddesi çerçevesinde değerlendirilerek gerekli görülen hâllerde Kurulumuz tarafından ayrıntılı olarak inceleme yapılmaktadır. Yapılan incelemeler sonucunda mevzuata aykırı bir durum tespit edilmesi hâlinde incelemelerin kamuyu ilgilendiren sonuçları Kurulumuz bültenleri ile kamuya duyurulmaktadır.
Bilgilerinize sunulur.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...01e7f06d8c.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...792e8bc513.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
hissede kimse kalmadı galiba
Biz 2010'dan beri buradayız. Ama ülkeye hukuk geri geldiğinde, bakalım birileri burada olacaklar mı? Arkalarındaki siyasî destek gittiğinde hukuk önünde bunların hesabını elbette verecekler. Başta 15 Temmuz (darbe kumpasını bilenler) öncesinde kimler kağıdı yukarı kaldırıp mal boşalttılar, kimler hangi kararları hangi maksatla aldılar, muhakkak ortaya çıkacaktır. En başta şahsım bunların takipçisi olacağım. Vaktim bol, şikayet dilekçesini hazırladım, 15 Temmuz öncesinde ve sonrasında, bırakın bir aylık, 15 günlük işlem hacimlerinde kimlerin kağıdı aldığı, hangi hesaplar arasında virman yapıldığı Mali Analiz Raporları ve MASAK araştırmalarıyla ortaya çıkacaktır. Elbet bir temiz eller operasyonu Arsan'a da uzanacaktır diye düşünüyorum. Kul zulmetse de kader adelet eder...
endeks %2,5 yukarıda bizimki düşsem mi düşmesem mi derdinde
Hisse tavan, yatırımcı yok. Olsun, ortaklara hayırlı olsun.
Bu da en güzel bilançolardan.elektrik ve doğalgaz dağıtım işinden takır takır para akıyor. Şimdi pamuk ipliği tarafında da ihracat artıyor. Bu fiyatlar bence komik bu kağıda. Bekleyelim görelim.
Not: yazılanlar alık satım tavsiyesi değildir. 30 senedir süren küçük yatırımcı muhabbetidir
2017 den beri taşırım önceden yüklü idi sonra baya azalttım elimdeki de artık herhalde unuturum ne yaparlarsa yapsınlar senelerdir çok iyi sirket ama bir türlü patlayıp gitmedi. Insallah önümüzdeki senelerde diyelim :)SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
14.06.2021 tarihli özel durum açıklamamızda Farsan İnşaat Tekstil Sanayi ve Tic. AŞ.'ye ait Akedaş Elektrik Perakende Satış AŞ. ve Akedaş Elektrik Dağıtım AŞ.'lerde bulunan % 6,35 oranına tekabül eden paylarının, DRT Kurumsal Finans Danışmanlık Hizmetleri AŞ. (DELOİTTE) tarafından hazırlanan 07.05.2021 tarihli raporunda belirtilen 117.214.650.TL. tutar üzerinden satın alınmasına karar verildiği ve Resmi Kurum ve Kuruluşlardan gerekli izin ve onaylar alındıktan sonra özel durum açıklaması yapılacağı belirtilmiş idi.
07.05.2021 tarihli Değerleme raporunda baz alınan, 10 yıllık uzun vadeli TL cinsinden devlet tahvilinin iç verim faiz oranının % 12,6 oranından %17'ye çıkması nedeni ile şirket değerlemesinin güncellenmesi neticesinde 23.08.2021 tarihli Değerleme Raporu ile şirket değerleri güncellenmiş ve güncellenen Değerleme raporu satışa esas alınmakla; Farsan İnşaat Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ne ait bulunan Akedaş Elektrik Perakende Satış A.Ş.'nin ve Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin % 6,35 orana tekabül eden hisselerinin DRT Kurumsal Finans Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. (DELOİTTE) tarafından hazırlanan, 23.08.2021 Tarihli Değerleme Raporunda tespit edilen toplam 98.869.500 TL değer üzerinden Hisse Satış Sözleşmeleri düzenlenmiştir.
kap atmışlar.itirazlarımız çok şükür denizde damla olsa etkisini gösterdi.Tabi şirketin kasasını boşaltmaktan vazgeçmediler hala.ama 117 milyon olan degerleme rakamını 98 milyona indirmişler.aslında degerleme firmasınıda arayıp mail atmamız ve spkya tekrar soruşturma için mail atmamız lazım.yarın bu degerleme rakamlarıyla ilgili davalar acılırsa mahkemede 1. sorumlu olcaklar.Degerleme firmasıda fazladan degerleme ve borsada halka açık kısma verdiği zarar kadar tazminat ödemek zorunda kalabilir ilerde.tabi hukuk adalet tam işlerse.
degerleme firmasına göre bu elektrik işi kalan yılları için yuzde 100 için toplamında 185 milyon dolar ediyor.
patronda dün aniden genel kurulda temettü kararı açıkladılar.98 milyon ordan kasadan götürcekler ky 8 milyon.o paranında yaraısı kendileriene geri geliyor zaten.spk ya fonlara ve ky şirin gözükmeye çalışıyorlar.genel kurul tutanagı atmış biri dün.bir kısmını.birden farsan inşaatın müdürü ya temmetü teklifediyorum demiş ödemeside kasım 1 de olsun demiş.onlarda kabul etmişler. :))))
ayrıca tutanakta Sevil Bilgili ve Şerife Ercantürkün avukatı bazı sorular olmuş.mahkeme acacagız demişler. :)) yani bizim mailler yerine ulaşmış.bu satış için bence mahkeme süreci işleyecek.Patron Alişan Beyde bilgililerin avukatına sizin 10 TL LİK
hisseniz var..Burda 153,000,000 hisse var.bu kadar az hisseyle firmayımı itibarsızlaştırıyorsunuz v.s söylemiş.Yani ortak kavgası devam etmiş ama bilgililerin anladıgım kadarıyla elinde hisse yok gibi bir şey..Zzaten aylar önceden burda biz tespitini yapmıştık.bilgili malı fonlara dagıttı anlaşmalı verdi.7 civarı pasiften satışlar onlardı çogu.yani bu hissede mal cidden dagınık.
hisse fiyatı bambaşka bir olay.ne olur daha götürlermi bilemeyiz.Bu satış olayı hisse fiyatıyla bagımsız olabilir.yeni hisse alacaklar yada elinde olanlar hisse fiyatlaması acısında bakmasınlar.
Burdan patronda isteğimiz kardeşim madem kasadaki parayı kendi şahsi firmalrınıza bir şekilde transfer edeceksiniz o zaman borsada hisse fiyatlarınızıda ortalama 9-10 fk seviyelerine taşıyında kucuk yatırımcıların gözüne batmayın.fonların gözüne batmayın.davalar acılmasın.spkya hergün dilekceler yazılmasın.herkes mutlu olsun.
yüzdeoncu kardeşim hala emide miyiz? bu arada genel kurulda temettü kadar önemli olan bir diğer olay bilgililerin hisse sayısı bölünmeden önce 12 yani bölündükten sonra 22 milyon olması gerekirken sadece 3 bin adet kalmış. yani satıp bitirmişler. benim bu hissede ilk başta bi tezim vardı, bilgilerle anlaşamıyorlar dolayısıyla onlara hisseyi yükseltip para kazandırmak istemezler, ama bilgililer sattığına göre hisse gidebilir diyordum. tabi birçok şeyde olduğu gibi arsan yanılttı. ben tekrar yığılmıştım 4.50 lerden. 5.10-20 arasına o yarısını satış yazmıştım satmadı. ytd.
hocam bilgililer çıktı malı ama patronlarda ne kadar hisse var bilmiyoruz.Sindirmesi ancak bitti.birde fonlarda 11 milyon lota yakın mal var her hafta alım ve satım tarafında olup trade ediyorlar.yani tahtacının fonlarla anlaşmadan tahtayı yukarı sürmesi zor.direk satış yapıyorlar artınca cünkü.Sebeb senin dediğin gibi ortak kavgası idi.
İnfodan işlem yapan grup bence büyük patronun gruptu.Bu hafta degişik bir taktikle gittiler.En azından 5,25-5,30 degmesi lazımdı aslında bu kadar hacimle.Ordan dönmesi laızmdı erken döndü.Haftaya bakalım ne olacak.
Patron köşeye sıkıştı bu satınalmadan dolayı dikkatler üzerinde.fiyatta asagı gelince tuzu biberi oldu.Patron akedas satışında sorun istemiyorsa tahtayı baya kaldırmalı ki herkes sussun.
Ben spkya tekrar güzel rakamlı dolar hesaplamalı bir dilekce vermeyi düşünüyorum.daha spkdan onay gelmemiş.Büyük ihtimal spk fiyatı gözden gecir dedi.aşagı cektiler.Ama bu rakamda çok ucuk bence
tahtacı mal toplamak isterse 4 lerden 4.50 lerden herkesin elindekini alması imkansız. aksine bu şekilde işleri iyi olan şirkete yatırımcı gelir o fiyatlarda. şirketin ana gelir kalemi elektrik ama 2. çeyrekte elektrikten doğru düzgün kar gelmedi (4 küsür milyon) tekstil tarafı iyiydi, elektrikten önceki çeyrekler gibi geliri olsaydı 6 aylık şuanda 70 değil 100m olurdu. tahtacı mal istiyorsa 6 7 liraya sürmesi lazım. 7 liradan istediği kadar mal alır. ama zannımca patronun tahtacının bütün malı toplayıp sürmek gibi istekleri yok.
bölünmeden önce 7 den 11.45 e sürdü, bölündükten sonra 4 e değdi. 4 ün bölünmeden önceki karşılığı 7.20 lira. yani tahtacı 3 lira yukarı 3 lira aşağı yapıp bence kendisini tatmin eden bi kazanç sağlıyor. o yüzden arsan tahtasının uçup kaçacağını sanmıyorum.
akedaş pay alımında bence de tam dediğiniz gibi oldu, spk şikayetlerden dolayı yüksek falan dedi, bunlar yeniden fiyatladılar. yani bir nevi zorunda kaldılar.
artı yatırımcılarının baya da tepkisini çekmişti, o yüzden bir parmak da bal (temettü) sürdüler. 153 milyon lotun 65 i dolaşımda. dolaşımdaki lotun da 40 milyonu bence yine bunlardadır. yani bunların ortaklarına dağıttığı temettü 1-1.5 milyonu geçmez o yüzden temettüyle gaz aldılar.
ama sonuç olarak yatırımcısının tepkisine kayıtsız kalamadılar.
arsan şuanda bölünmeden önceki 8.80 seviyelerinde. diğer kağıtlarla karşılaştırıldığında bölünmeden önceki 10 seviyesinden daha ucuz şuanda. çünkü ortalıkta zibil gibi alınacak kağıt var.
bu piyasada yani bu endeks seviyelerinde kendi elimdekilerin yarısını 5.20 5.30 civarı olursa çıkarım. zirvesi olan 6.30 larda tek lot satmayan ben oralara tekrar çıkarsa gerisini de satar çıkarım. aksi durumda beklerim. hatta arsan temettüyü alışkanlık edinse ve temettü konusunda bu kadar pinti olmasa bir kısmını çok uzun süre de tutarım. ytd.
eğer 98 milyonluk akedaş alımı olmasaydı arsan için endeksten bağımsız hareket zamanı gelmişti.
4.31 f/k ve 1.14 pd-dd ile borsanın fiyatı en uygun hisselerinden biri ..
İstikrarlı olarak kar da var...
Gelin görün ki hissede dar alanda kısa paslaşmalar dışında bir şey yok...
Tahtada mal kapma-lot sayımı var muhtemelen ..
MalesefSM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
patron tahta fazla düşmesin diye göstermeik alımlar yapıyor ara ara ufak ufak :)) tahta dagınık.patron el atmıyor.hisselerle alakası yok.bilgili fonlara ve piyasaya dagıttıgı için o malı alıp kimseye kazandırmak istemiyor.onun yerine onun 100 katı karlı olan akedas payını müthiş fahiş fiyata halka acık arsana satıp 98 milyonu cepe atma derdinde.98 milyonla borsada t,üm hisseleri geri alabilirdi.anlamanız bazında paranın büyüklüğünü.
14.06.2021 ve 27.08.2021 tarihli özel durum açıklamalarımızda belirttiğimiz Akedaş Elektrik Perakende Satış AŞ. ve Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş.'lerdeki Farsan İnşaat Tekstil Sanayi ve Tic. A.Ş.'ne ait % 6,35 oranına tekabül eden hisselerin DRT Kurumsal Finans Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. (DELOİTTE) tarafından yapılan Değerleme Raporunda tespit edilen toplam 98.869.500 TL değer üzerinden satın alım işlemi, Resmi Kurum ve Kuruluşlardan izin ve onaylar alınarak ödeme bugün yapılmış ve hisse alım işlemi tamamlanmıştır. Akedaş Elektrik Perakende Satış A.Ş.'deki payımız % 27,50'ye ve Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş.'deki payımız da % 27,50'ye yükselmiştir.
yüzdeoncu bi ikimiz kaldık sanırım eskilerden. arsan parayı bugün ödemiş, parası dövizdeydi, eğer dövizi yeni bozup ödeme yaptıysa dövizden güzel bir gelir yazar 3. çeyrekte. bir iyi yönü o olur. onaylanmasıyla yarın bi aşağı basarlar diye düşünüyorum. takas diğerler kısmında ciddi fark var. malı bugün küçüğe vermişler gibi duruyor. am arsan bu isttaistikte de ters köşe yapıyor genelde. bakalım nolcak, yılsonu bilançoya kadar beklemeye devam.
Hiç dokunamıyorum, midem de bulandı ama, mal da az kalmıştı, maliyet de sıfır, son bir şarkı istiyorum arsan dan olur olmaz bilmiyorum.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
patron istediğini aldı.98 milyonu cukka yaptı.pacayı yırttı.armadas dogalgazdaki payınıda ilerde kökler halka açık firmaya.bir iki yıl yüksek temmetü verir.onun üzerinden bir degerleme.:))) armadastaki oratklık yapısınıda yazarım.
şimdi geldi bizim isteklerimize.patron bizide mutlu et.
hisse son aylarda acaip hacim ve hareket ve kademelerde lotlar doluyor.En azından eski zirvesini hak ediyor.4 fk nedir ya.
Maşallah, Brüt kar, faaliyet karı ve Dönem karı da güzel gelmiş. Muhtemeldir ki yarın baskının kralını göreceğiz. Aliskiniz problem yok. Burak efendi,anladık arkaniz sağlam o sebeple hiçbir kuruma şikayette bulunmuyorum artık. E sizde eninde sonunda kucaga geleceksiniz fazla bekletmeyin...
Maşallah, tabana gidiyor:):)
yüzdeoncu kardeşim, benim anladığım kadarıyla arsan tahtacısının tarzı toplayıp 5 kat götürüp 3 kata kadar hisseyi dağıtıp çıkmak değil. bence ara ara testere yapıyor. atıyorum 10 milyon lotu var. 2 milyon lotuyla 20 kuruş 50 kuruş 1 lira aralığında satıp alıyor. kimse de basıp gidecek diye satamıyor altta parası olup alamıyor, bu hareketlere ayak uyduramıyor. evet mal dağınık ama bence hepsini toplamak gibi derdi yok. zaten hepsini burdan toplamasının imkanı da yok. 7 lere götürmesi lazım çok mal toplamak için.
bu arada elindekini azalttın artırdın mı gelişme var mı? ben en son 5 ten satıp 4.5 den tekrar yığılıp bıraktım. yazmıyorum çizmiyorum bakmıyorum pek. önümüzdeki bir yıl içinde 7 lira üstüne çıkarsa dağıtmaya başlarım. 8 olursa tek lot bırakmam. her kademeye 1000 lot..
Teşekkürler, ama zaten yıllardır aynı grup aynı hareketleri ezberlettiler insanlara (2009 yılından beri Orta-Uzun cu olarak alıp satarım bu kağıdı. Taa o yıllardan " Mal dağınık KY yı kaçırsınlar toplansın götüreceklerdir kağıdı" diye avunur dururduk . Hiçbir zaman toplamadılar...) Yönetimden, Burak ARIKAN'ın oluşturduğu ofis ekibi ile bu işin başında olduğu,danışıklı birbilerine al gülüm verglüm yaptıkları söylenip durulur hep.
Kağıt bu edepsizler yüzünden hiçbir zaman ederini bulamadı,Bu kot kafalar olduğu sürece de bulamayacaktır da..
Sayın Tembeles gibi yukarıda belirli yerlerde hedef koyup, geldiğinde kademe kademe satmak, alırken de kademe kademe almak zannımca en güzeli. Sabretmeyi öğretti .Çok ekmeğini de yedik ARSAN'in bu sebeplerle bırakın dağınık kalsın...
arsanda kimse kaldı mı acaba eskilerden?
bende var.hisse hacimlendi.artık götürcekler gibi kısmetse.hergün güzel tahta yapıyorlar.işlem hacmi yüksek.fonları kolluyor patron.ondan sert götüremiyorlar.birbirlerinin hareketlerine bakıyorlar.fonlardanda 1,5 milyon lot civarı çözüldü galiba.patron ve ekibi alıyor tahminim.artık bekleyecegiz.
2. ayda şu şekilde bir yazı yazmıştım. bence eylül mart döneminde hareketini yapacak bu kağıt demiştim. eğer şu pahalı akedaş alımı olmasaydı muhtemelen şaunda bambaşka yerlerde olacaktık. çünkü 4. çeyrek bilançosunda alım için bozulan dövizden bile 40 milyonun üstünde kar yazacaktı. yine de eğer bi hareket yapacaksa marta kadar yapmasını beklerim. şayet bi kalkış yaparsa 7 den itibaren her kademeye 1000 lot satış yazıp 8 de tek lot bırakmayacağım. yapmazsa marttan itibaren her ay, 7 nin üstüne yüzde 5-6-7 ekleyerek satmaya başlama bölgemi seçerim. ytd.
tam yol ileri.sonunda sıramız geldi.milyon lotlarla kademlerde işlemlerle götürüyor patron.bir ara bugun 5,32 yemi ne 3.000.000 üç milyon lot satış yazdı.arkamıza yaslanıp 2022 ye zengin girme hesaplarına başlıyoz kısmetse