lütfen anlayarak okumaya çalışın şanslısınız sadece 25 sayfa
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=3316
Printable View
lütfen anlayarak okumaya çalışın şanslısınız sadece 25 sayfa
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=3316
Merhaba. Supertrend indikatörünün desteğine gelmiş hisseleri nasıl aratabiliriz. çok kullanışlı olduğunu düşünüyorum
BEN ŞÖYLE KULLANIYORUM:
period:=10;
coeff:=3;
AP:=(H+L)/2;
OFFSET:=coeff*ATR(period);
STR:=AP+OFFSET;
STS:=AP-OFFSET;
FUB:=IF(STR<PREV OR REF(C,-1)>PREV,STR,PREV);
FLB:=IF(STS>PREV OR REF(C,-1)<PREV,STS,PREV);
ST:=IF(PREV=REF(FUB,-1) AND C<FUB,FUB,IF(PREV=REF(FUB,-1) AND C>FUB,FLB,IF(PREV=REF(FLB,-1) AND C>FLB,FLB,IF(PREV=REF(FLB,-1) AND C<FLB,FUB,fub))));
C<=st AND (C>(LASTVALUE(ST)*0.98))
Merhabalar, Tradingview'de farkettiğim ve epey işe yaradığına inandığım şu formülü Matriks ile kullanabilmemiz için düzeneleme yapabilir miyiz acaba? Epey işime yaramıştı Tradingview'de ancak matrikste aynısını bulamamak kötü gerçeekten :(
Kod:// This source code is subject to the terms of the Mozilla Public License 2.0 at https://mozilla.org/MPL/2.0/
// © LonesomeTheBlue
//
// Author : LonesomeTheBlue
//
//@version=4
study("Supertrend MTF Heikin Ashi", overlay = true)
mode =input(title = "HTF Method", defval = 'Auto', options=['Auto', 'User Defined'])
//auto higher time frame
HTFo =timeframe.period == '1' ? '5' :
timeframe.period == '3' ? '15' :
timeframe.period == '5' ? '15' :
timeframe.period == '15' ? '60' :
timeframe.period == '30' ? '120' :
timeframe.period == '45' ? '120' :
timeframe.period == '60' ? '240' :
timeframe.period == '120' ? '240' :
timeframe.period == '180' ? '240' :
timeframe.period == '240' ? 'D' :
timeframe.period == 'D' ? 'W' :
'5W'
HTFm = input('5', title = "Time Frame (if HTF Method=User Defined)", type=input.resolution)
HTF = mode == 'Auto' ? HTFo : HTFm
Mult = input(defval = 2.0, title = "ATR Factor", minval = 0.5, maxval = 100, step = 0.1)
Period = input(defval = 7, title = "ATR Period", minval = 1,maxval = 100)
// current time frame
//Heikin Ashi high, low, close
h = security(heikinashi(syminfo.tickerid), timeframe.period, high)
l = security(heikinashi(syminfo.tickerid), timeframe.period, low)
c = security(heikinashi(syminfo.tickerid), timeframe.period, close)
//HeikinAshi atr
Atr = security(heikinashi(syminfo.tickerid), timeframe.period, atr(Period))
Up = (h + l) / 2 - (Mult * Atr)
Dn = (h + l) / 2 + (Mult * Atr)
float TUp = na
float TDown = na
Trend = 0
TUp := c[1] > TUp[1] ? max(Up,TUp[1]) : Up
TDown := c[1] < TDown[1] ? min(Dn,TDown[1]) : Dn
Trend := c > TDown[1] ? 1: c < TUp[1]? -1: nz(Trend[1],1)
Trailingsl = Trend == 1 ? TUp : TDown
linecolor = Trend == 1 and nz(Trend[1]) == 1 ? color.lime : Trend == -1 and nz(Trend[1]) == -1 ? color.red : na
plot(Trailingsl, color = linecolor , linewidth = 2, title = "SuperTrend")
// Higher Time Frame
////// HTF high, low, close
highhtf = security(heikinashi(syminfo.tickerid), HTF, high[1], lookahead = barmerge.lookahead_on)
lowhtf = security(heikinashi(syminfo.tickerid), HTF, low[1], lookahead = barmerge.lookahead_on)
closehtf = security(heikinashi(syminfo.tickerid), HTF, close[1], lookahead = barmerge.lookahead_on)
// ATR for HTF
HTfatr = security(heikinashi(syminfo.tickerid), HTF, atr(Period)[1], lookahead = barmerge.lookahead_on)
Uphtf = abs(highhtf + lowhtf) / 2 - (Mult * HTfatr)
Dnhtf = abs(highhtf + lowhtf) / 2 + (Mult * HTfatr)
float TUphtf = na
float TDownhtf = na
TrendHtf = 0
TUphtf := closehtf[1] > TUphtf[1] ? max(Uphtf, TUphtf[1]) : Uphtf
TDownhtf := closehtf[1] < TDownhtf[1] ? min(Dnhtf,TDownhtf[1]) : Dnhtf
TrendHtf := closehtf > TDownhtf[1] ? 1 : closehtf < TUphtf[1] ? -1: nz(TrendHtf[1], 1)
TrailingslHtf = TrendHtf == 1 ? TUphtf : TDownhtf
linecolorHtf = TrendHtf == 1 and nz(TrendHtf[1]) == 1 ? color.blue : TrendHtf == -1 and nz(TrendHtf[1]) == -1 ? color.red : na
st = plot(TrailingslHtf, color = linecolorHtf , linewidth = 3, title = "Supertrend HTF", transp = 0)
plot(TrendHtf == 1 and TrendHtf[1] == -1 ? TrailingslHtf : na, title="Supertrend HTF Trend Up", linewidth = 4, color=color.blue, transp=0, style = plot.style_circles)
plot(TrendHtf == -1 and TrendHtf[1] == 1 ? TrailingslHtf : na, title="Supertrend HTF Trend Down", linewidth = 4, color=color.red, transp=0, style = plot.style_circles)
//Alerts
alertcondition(Trend == 1 and Trend[1] == -1, title='Supertrend Trend Up', message='Supertrend Trend Up')
alertcondition(Trend == -1 and Trend[1] == 1, title='Supertrend Trend Down', message='Supertrend Trend Down')
alertcondition(TrendHtf == 1 and TrendHtf[1] == -1, title='Supertrend HTF Trend Up', message='Supertrend HTF Trend Upl')
alertcondition(TrendHtf == -1 and TrendHtf[1] == 1, title='Supertrend HTF Trend Down', message='Supertrend HTF Trend Down')
arkadaşlar günaydın
metatrader deki gartley pattern indikatörünü matrikse nasıl uygulayabilirim ?
merhabalar,
par / psar / pmsar
matriks de bulunan indikatörlerin açık halini arıyorum. daha önce paylaşıldı mı, bulamadım.
yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.
srcH = high
srcL = low
lenH = input(5, minval=1, title="Length High")
lenL = input(5, minval=1, title="Length Low")
smmaH = na(smmaH[1]) ? sma(srcH, lenH) : (smmaH[1] * (lenH - 1) + srcH) / lenH
smmaL = na(smmaL[1]) ? sma(srcL, lenL) : (smmaL[1] * (lenL - 1) + srcL) / lenL
Bu formülü Mstrikste nasıl yapabilirim.
Merhaba dostlar,
Sizden sistem tester için bir ricam var aşağıdaki gibi bir formülü nasıl yazabilirim? if ile denedim olmadı
Mesela uzun soluklu yükselişlerde Tilson-T3 45-1, Most 10-0.25 parametrelerine göre alım-satım yapsın ama kısa süreli yükselişlerde Tilson-T3 18-1 ve OTT 8-0.2 parametrelerine göre alış-satış yapsın istiyorum. Ben bu yükseliş farklarını BBW bandları ile ayırmaya çalıştım ve aşağıdaki gibi olasılıkları denedim ama olmadı, nerede hata yapıyorum acaba?
BBW:=(bbandtop(c,20,e,2)-bbandbot(c,20,e,2))/mov(c,20,e);
if(BBW>0.047,
MOV(C,10,VAR)>MOST(C,10,0.25,VAR) AND ref(till((H+L+2*C)/4,45,1),-1)<till((H+L+2*C)/4,45,1) AND ref(till((H+L+2*C)/4,45,1),-1)<ref(till((H+L+2*C)/4,45,1),-2),
if(BBW<0.047,
MOV(C,8,VAR)>OTT(C,8,0.2) AND ref(till((H+L+2*C)/4,18,1),-1)<till((H+L+2*C)/4,18,1) AND ref(till((H+L+2*C)/4,18,1),-1)<ref(till((H+L+2*C)/4,18,1),-2),0))
Herkese selam.
Matriks fx bölümündeki formasyonlardan flama/bayrak formasyonunun explorer tarama formülü hakkında yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler
Selam,
Hisse senetlerinin düzeltilmiş geçmiş verilerini excele aktarabileceğim bir matrix paketi var mı ?
Teşekkürler
Sayın Cannnnn;
https://i.hizliresim.com/jW8NcO.png
Bu figüre yakın bir soruyu MetaStock kısmında yanıtlamıştım...
Burada barlar bağımsız olarak ve birbirine göre rollerini karşılaştırarak tanımlanmıştır.
Yukarıdaki örneğin size yol gösterici olmasını dilerim. Uğraşın biraz olmazsa yeniden yazalım sizin için...
merhabalar, kafkasya arkadaşımız sormuş, PH1 ve PH2 indikatörlerin açık hali aşağıdadır (günlük pivotları verir)
PH1
nw:=dayofmonth()><ref(dayofmonth(),-1) ;
od:=valuewhen(1,nw,o);cd:=valuewhen(1,nw,ref(c,-1)) ;
hd:=valuewhen(1,nw,ref(highestsince(1,nw,h),-1)); ld:=valuewhen(1,nw,ref(lowestsince(1,nw,l),-1));
p1:=(cd+ld+hd)/3 ; r1:=2*p1-ld ; s1:=2*p1-hd ;
r1;p1;s1
PH2
nw:=dayofmonth()><ref(dayofmonth(),-1) ;
od:=valuewhen(1,nw,o);cd:=valuewhen(1,nw,ref(c,-1)) ;
hd:=valuewhen(1,nw,ref(highestsince(1,nw,h),-1)); ld:=valuewhen(1,nw,ref(lowestsince(1,nw,l),-1));
p1:=(cd+ld+hd)/3 ; r1:=2*p1-ld ; s1:=2*p1-hd ;
r2;p2;s2
Merhaba arkadaşlar matriks tarama formulü yapmaya çalışıyorum yeni kullanmaya başladım, 4 h da awesome osilatörü (-) bölgeden (+) bölgeye geçtiğinde ki koşulu nasıl kodlayabilirim
teşekkürler
Selamlar. Fiyat çubuklarının bitiminden sonra sağda nasıl boşluk açabiliriz? Ölçekten tarih aralığı bitişini önümüzdeki hafta yaptım ama olmadı.
selamlar 21 periyotta macd nin -0,2 ile 0,2 arasında takılıp kaldığı formulu nasıl yazablirim . teşekkürler
1. aşamada bir fonksiyon oluşturmalısınız;
Ben "FORUM" adında bir fonksiyon oluşturdum.
Formülü = If(MACD()>=-0.2 AND MACD()<=0.2,1,0)
2. aşamada explorere;
Exploration notes
Col A: BarsSince(Fml("FORUM")<1)
Filter colA>=21
Filter enabled Yes
Periodicity Daily
Records required 32767
bu bilgileri girmelisiniz. Bu şekilde istediğiniz koşula uyan 21 ve daha yukarı bar sayısındaki hisseleri bulmuş olacaksınız. Filtreyi kaldırırsanız ise tüm senetleri ve bar sayılarını görebilirsiniz... Ben günlük tarattım siz istediğiniz periyotta taratabilirsiniz...
Not : FORUM yazan yeri istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz. Ama fonksiyon adı ile aynı olmak koşulu ile...
Kolay gelsin...
merhaba bir indikatör 1 ile 0 arasında gidip geliyor
yani ya 1 değeri alıyor yada 0 değeri .
sistem 1 değeri aldığında sinyal al verdi diyelim
bir sonraki bar . son kapanış rakamından ( al verdiği seviyenin) 2 kademe veya % 0.2 yüselirse sinyal üretsin istiyorum
Merhaba, ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Matriks' te DMA( displaced moving av.) kullanarak oluşturulan aşağıdaki indikatör için fiyatı aşağıdan kestiğinde al verecek (tersi durumda sat verecek) explorer tarama formülünde yardımcı olabilir misiniz? (İndikatör niteliği gereği 7 bar gecikmeli olarak kullanılıyor)
Pd:=Input("Period",1,500,14);
MOV(c,Pd,s)
Merhaba, ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Matriks' te DMA( displaced moving av.) kullanarak oluşturulan aşağıdaki indikatör için fiyatı aşağıdan kestiğinde al verecek (tersi durumda sat verecek) explorer tarama formülünde yardımcı olabilir misiniz? (İndikatör niteliği gereği 7 bar gecikmeli olarak kullanılıyor)
Pd:=Input("Period",1,500,14);
MOV(c,Pd,s)
İlk önce DMA adında bir fonksiyon oluşturun. Fonksiyonun içine Pd:=Input("Period",1,500,14);
MOV(c,Pd,s) bunu gömün.
Explorere ise; If(Cross(FML("DMA"),C),3,If(Cross(C,FML("DMA")),2, If(FML("DMA")>C,4,1))) bunu yazın.
Tarama sonuçları=
1= ALMA
2= SAT
3= AL
4= TUT
olacaktır... Kolay gelsin...
Arkadaşlar merhaba. Fiyatın 50 periyotluk ortalamasından ne kadar uzaklaştığını gösteren bir formülüm var.
Formül şu şekilde;
a:=(C-MOV(C,50,S));
b:=0;
a;b
Ancak benim yapmak istediğim fiyatın 50 periyotluk ortalamasından yüzde(%) olarak ne kadar uzaklaştığı. Nasıl yazabilirim yardımcı olursanız çok memnun olurum.
iyi çalışmalar,
1. kolon (kolon adı : son fiyat,,,, formül : C)
2. kolon (kolon adı : STOP NOKTASI,,, formül : ISST:=VALUEWHEN(2.,L>REF(L,-1),REF(L,-1));
ISST)
filtre kısmı : BAR:=144;
Fibo:=50;
Yuzde:=5;
HV:=HHV(H,BAR);
LV:=LLV(L,BAR);
HV-(HV-LV)(Fibo-Yuzde)/100>C AND C>HV-(HV-LV)(Fibo+Yuzde)/100 and BarsSince(HLBTop(BAR)=H)<BarsSince(HLBBot(BAR)=L)
bu Kıvanç bey in yazdığı fibo taraması, tam mantığını anlamadım ama bar : 144 demek geriye doğru 144 günlük mumları alıp
en yüksek ve en alçak değerleri alıyor...ve fibo taraması yapıyor, fibo retracement olarak.... ben bu 144 değil de belli tarih aralığındaki en yüksk ve en düşük değere göre tarama yapsın ve hisseleri bulsun istiyorum... mesela 1 ocak 2020 (240.mum attım) ve 1 mayıs 2020 (120.mum salladım yine) arasındaki en yüksek mum alsın ve en alçak sadece buna göre tarama yapsın ve fibo 50 ye değenleri bulsun veya 61 e değenleri bulsun istiyorum, bu konuda yardımcı olabilecek var mı tsk ederim...
iyi çalışmalar;
Bir hissede haftanın en yüksek ve en düşük değerinin ortalamasını alan formül ne olabilir acaba?
Merhaba Arkadaşlar,
VIOP'ta kullanmak üzere;
Matriks'te "GÜN İÇİ ENDÜŞÜK/YÜKSEK" fiyatı hesaplayan bir yöntem henüz bulamadım. Bilenler aydınlatırsa sevinirim. :)
Not: HHV, LLV, HLBTOP, HLBBOT, LOADDAILY fonksiyonları işe yaramadı.
Matriks'ten bilgi aldım. Çözüm şu şekilde..
"Anladığımız kadarıyla alt periyodlarda günlük düşük ve yüksek seviyesini istiyorsunuz.."
Kod:H1:=highestsince(1.,DAYOFMONTH()<>REF(DAYOFMONTH(),-1),H);
L1:=lowestsince(1.,DAYOFMONTH()<>REF(DAYOFMONTH(),-1),L);
H1;L1
formülün kuyruğuna sıfır ve yukarı bir aşağı bir çizgilerini nasıl ekleyebilirim ?
tke indikatöründeki gibi
(STOFK(14,6)+RSI(14)+CCI(14)+MFI(14)+WILLR(14)+MO( 14)+
ULT(7,14,28))/7;20;50;80
20 50 80 değil de sıfır ve yukardaki 1 ve aşağıdaki 1
(100*MOV(C,50,S)/C)-100 bu formülün kuyruğuna 0 , 1 , 1 çizgileri için nasıl yazmam gerekli ?