Gulmekten oldum
Omrunuz cok olsun ustad
günaydın herkese;
zararı %5'te sabit tutabilmek adina duzenli ufak eklemeler yapiyorum.
asagilara da gelir arada %2 vs. birakirsa diye, gelirse al diye yaziliyorum.
boyle boyle zengin olacaz :)
elbet cikacaklar mk.
DARDL mi CELHA mi alayım para ikisine yetmiyor dedik DARDL aldık CELHA tavan DARDL +%3 bile değil.
Elimi attığım yeri kurutuyorum. Nasıl bir cenabetliktir bu? :)
Bakkala tek fiyat cezası gelince tahtacı istediği gibi at koşturamıyor bugün. Sakin başladı bakalım.
KATMR'den bugün umutluyum yüzümü güldürmesini bekliyorum.
POLTK tavan açtı yine oralarda seyrediyor. Kıyacam paraya alacam en sonunda bi 10 lotçuk ha :)
Benim portföyün durumu beyle.
Bu arada sabah KLNMA devre kestiydi eksi bilmem kaçta. Alım fırsatı verdi gibiydi. Şimdi yine yüzünü tavana dönmüş.
Takip edenlerden alan varsa hayrını görsün.
Sıkıntılı bence bu. Ben buna benzer bir durumu 200-2001 yıllarında görmüştüm. Sonu hiç iyi olmamıştı. Kriz sonrası borsada olan arkadaşlara ne yapıyorsunuz dediğimde "pozisyonumuzu koruyoruz" diyorlardı. Pozisyonunuz ne dediğimde ise cevap "diz dirsek pozisyonu" idi. :)
Dax neden -2 oldu?
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Üstadım, bende diyorum. ki.
şu hisselerin hangisi helal hangisi haram ayırttıralım.
durdumuz yerde günaha girmeyelim de mi.
hangisinde domuz eti var hangisinde yok???? ne alaka şimdi...!!!bu olmadı
şey yani.
cübbeliyemi ayırttırsak.
şimdi cübbeliye lot ne? diye sorarsak oda bilmezde,
bi de ayırmaya kalkarsa...
yaa boşver ya
aynı kalınlıkta devam edelim.
yok bişi üstad yok.....
Bugün çok sakin buralar.
Herkes defans yapıyor sanırım bugün :)
PENGD taban bozdu aglayan var investingde sevincten :)
Xtkjs eksi bire geldi
Viop eksi 1.5 larda
Sogan gaz basiyor
Piyasada mujde ar formasyonu var gibi
İffet
TTE alım vermiyor
Nnf hakkında görüşleriniz nedir sn.üstadlar bir buçuk ayda yüzde 27 süper performans bence Yaşar Yıldırım dan.
Ufuk tavanda!
Ek 26117Ek 26118
Değerli üstadlar;
2 örnekte anlatılmak istenen;
NATEN - ESENBOGA
HEDEF - FADE
istirakilerinin, SPK onaylariyla beraber ana hisselerin aldigi yolu yorumlamaktır.
Görüldüğü üzere, bir ana sirket, istirakı oldugu bir diger hisse ile beraber bazı ANLAMLI hareketler yapıyor.
Nedir bu anlamlı harektler?
1- Ana şirket, iştirak oldugu diğer şirketin SPK onayı geldigi andan itibaren belli bir harektlilik donemine girer.
2- Bu hareketliik NATEN'de SPK onayının ardından neredeyse %50 mertebelerinde kazanc saglamisken,
HEDEF icin bu kazanc FADE emir toplama donemine kadar sarkmis.
Her türlü,
SPK onayının ardından istiraklerin hisseleri artis gostermis. Zamanı her ne kadar bu iki ornek ile birlikte yuzdesel olarak kestirilemese de bir artis mevcut.
3-Borsa'da işleme açılmasının ardından ise iştiraki kazandığı ivmeyi kaybeder.
Sizlerin de değerli yorumları ve araştırmaları ile bu iştirak işini bir matematiğe oturtmaya çalışalım.
Bu vesile ile NATURAL GAZ'ın SPK onayının gelmesiyle birlikte, GLYHO hisselerinin de artisa gececegine inaniyorum.
ki bir suredir haberler, beklentiler dolayısıyla ciddi bir artis gosterdi. Yola da devam edecektir.
Ben soyle bakiyorum olaya:
Halka acilan sirketin bir kismi ana sirkette kaliyor. Halka acilimdan da sirkete para girisi oluyor. Eline yuklu nakit gecen sirketin hisselerinin artisi beklendik bir sey. Hele ki eline gecen para var olan borcu seviyesinde ise cok dha guzel.
Üstad senin emmi dr.bonee olarak geri dönmüş galiba.
Fuat ustadim avatardaki sizmisiniz
Ben de avatara resmimi attim
Ben böyle olacağını bile bile daha 1 aydan fazla halka arza süre olduğu için o kadar bekleyemem diye NATEN'lerimi 26 liradan satmıştım :)
Pişman da değilim. Nalet bir kağıt. Tam adamı kanser edecek türden. Zaten ESEN'de de ilk satış dalgasında satarım daha da almam. Bereket versin aylık faturalarım giderlerim çıktı derim.
Daha kendi bir bok değilken iştirakini halka açan şirket açgözlüdür. Kısa yoldan para kazanmanın derdindedir. Böyle patron işine konsantre olamaz. O yüzden uzak dururum böyle şirketlerden.