https://i.hizliresim.com/qy2Vkq.jpg
https://i.hizliresim.com/8XEAOW.jpg
alanlar satanlar haftalık
Bugün 32 lot işlem oldu
Tacirler değermiydi bu kadar zarara
Printable View
https://i.hizliresim.com/qy2Vkq.jpg
https://i.hizliresim.com/8XEAOW.jpg
alanlar satanlar haftalık
Bugün 32 lot işlem oldu
Tacirler değermiydi bu kadar zarara
kardeşim yeterince aldım muhtemelen çarşamba perşembe gününe
nakit ayarlayabilirsem 10 tane daha ekliycem portföyüme
şöyle birşey var benim 2. 3. hissem yok
birisinden vurmuşum voleyi zaten işkur
2. si de bu olacak burdan daha fazlasını alıcam
günü gelince hepiniz göreceksiniz burdan beraber kutluycaz birbirimizi.
Hiçbir hissem ebedi satılık değil balık avlamaya gelmedik balinaya talibiz :halay:
Hiç kimse ama hiç kimse
25.02.2020 tarihinde 12:55 seansında 6222 tlye işlem görmekte olan bir hissenin.
25.02.2020 tarihinde 13:55 seansında 5091 tlye satılmasını bana anlatamaz.
aradaki fark -1100 tl olsun
Hangi gerizekağlı o 60 dakikada bunun kararını verdi ?
Neye göre kime göre hangi analize göre ertesi gün
6800 lerde işlem görebilecek bir hisseyi 5091 tlye satabildi ?
Ya ardına takılan koyunlara ne demeli
Panik yapıp ellerinden çıkanlara ne demeli
Hangi kelime onları anlatabilir ?
Yakın zamanda güzel haberlerle gelicem aranıza beni bekleyin :halay:
Saygıdeğer arkadaşlar..
Aslında elimde olmayan bir hisse hakkında yorum yapmam.Ancak özellikle işB sahiplerinin özelden yoğun sorularına kayıtsız kalamadım..
Cevabımı buraya yazmak istedim..
Sağolsun Yakamoz hocam kurucu sayfasında bu hisseyi çok dillendirdi..[emoji1][emoji1]
Öncelikle sermayesi 100 bin lira olan bir hisseyi borsaya açmaları saçma.Bu yönden hisse cazibeli...
Yani ender bulunan bir durum.Sermayesi mahalledeki Şok market veya mahalle kreşi kadar olan bir şirket..
Bu hisse alınacaksa sermaye artırma ihtimali üzerinden alınabilir..
Yanlız burada spekülatif testere hareketlerine senelerce maruz kalmayı göze almalısınız..
Hisse SPEKÜLASYONA çok açık..
Bir diğer husus hisse UCUZ değil.Zarar yazıyor vede alınıp istikrarlı yükselmesi veya piyasa değer kazancı ŞU ANDA hayal...
Bin liralardan buralara gelen vede piyasa değerinin 3 katından fazla değerden işlem gören bir hisseden bahsediyoruz.
Yine aynı yere geliyoruz.Elde sadece 100 binlik sermayesi kalıyor..
Birde sermaye artırımını hemen yapacak diye bir algı var.Bakın sermaye artırma baskısı olsa KONYA..KARTN..EGEEN..Bunlar artırırdı...
Bu şirketler yüzmilyonlarca değer çevirmelerine rağmen sermayeleri çok çok düşük.Bu şirketler 14-18 YILDIR SERMAYE ARTIRMIYORLAR..
Yani belkide 10-15 YIL SERMAYE ellenmeyecek.BELKİDE PAZARTESİ SERMAYE ARTIRABİLİR bu bilinmez..Benim demek istediğim on yıllarca beklemeyi göze almalısınız..
Hızlıca 6 binin üstüne atması kısa yoldan para kazanmaya çalışan gaza gelmiş vede hisseyi yeni tanımış özellikle B satıp gelen küçük yatırımcıdan kaynaklanıyor..
Borsa zaten budur.Alırsın 3-5 atarsın bir kenara..Senelerce sabredersin ve kaymağını yersin..
ALLAH HEPİNİZE BOL KAZANÇLAR VERSİN..
Tekrardan kusura bakmayın.Yanlışım olabilir KENDİ DÜŞÜNCEMDİR..
ASLA YTD...
SELAMLAR...
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayin Vekil Hocam..Tekirdagda ikamet ediyorum.Allah bir mani vermezse ben de gelip serh dusmek veya soz alip mevcut durumdan rahatsizligimizi dile getirebilecegim birkac cumle konusmak istiyorum.
Bununla ilgili mevzuata hakim dostlarimiz varsa ve uygun cumlelerle serh metni olusturabilmeme yardimci olabilecek kisiler varsa özel mesajdan yardimlarini bekliyorum.
Sevgi ve saygilarimla...
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Syn Fibonacci hoşgeldin, bu tür hisselerden son kalan hisse bu olduğu için iş teki durumu değerlendiren veya oradaki hisselerden almaya maddi gücü yetmeyenler için cazip olabilecek bir hisse
Seninde yazdığın gibi 100 bin sermaye fakat bunun 83 bini zaten votarantimde geri kalan 17 bin hisse 7500 civarı ortakta, bununda 4430 lot u dolaşımda , 1 lottan az olan hisseler kayıtlı da olsa işlem görmüyor, uzun süre elde tutacakları da hesaplarsak geriye belki dolaşımda bin hisse belki var belki yok, (genelde bir çok hissedede bu şekilde dolaşan daha az ) ış b satıpta buraya gelen pek olduğunu zannetmiyorum belki 3-4 lot vardır, fakat düşünen ve gözlemleyen vardır gibi geliyor. Çünkü ordan 10 - 20 lot gibi bir satış olupta buraya gelse buradan 200 lot alırdı ki bu düşüş olmazdı o zaman .
Gelelim asıl konuya
Zarar açısından sadece bu yıl zarar etti daha önceki yıllarında zararı yok, bu sene istisna bir durum gibi.
Hissenin genel ortalaması bin değil 2 bin civarı ki şimdi 4 binli fiyatlar ki çok da aşırı yüksek değil bence, bu süreçte pek çok hisse 1 e 5-10 gitti zaten. Bunun farkedilmeme sebebi pöip te olması daha ziyade
Çimento sektörlerinin çoğu zaten 3 defter civarına yakın ki bu da normal bence yada yüksek temettü verecekler de aynı durumda,
Asıl soruya cevap bölünme ne zaman işte püf noktası burası bu bilinse zaten o dolaşan bin hisseden 1 tanesini bile almaya fırsatımız olmadan kimbilir nereye gider, belki bu,sene olmaz belki 3 sene sürer belli olmaz ama işte bir de olursa o zaman bende bulunsun biraz dedim, azar azar atıyoruz kenara, iş b ,kurucu ve a daki durumu biliyorsunuz uzun yılların acısını 1 yılda çıkardılar.
Burada diğer durum piyasa değişikliği şartları da oluşursa oda ayrı bir piyango,
ekstra durum şirketler bazen el değiştiriyor bunun da öyle bir olayı çıkarsa o ayrı bir piyango
Yani toplam işlem gören gerçekte belki 1000 ( bin) adet hisse
Sabır ve. Nasip diye hayırlısı olsun diyorum.
Bir de hiç birşey kesin değil tabikide hepsi seneryo
İş lerde bile o kadar açıklamaya bile hala net bir durum olmadığını sen benden daha iyi biliyorsun, hala bir soru işareti, bir oradaki arkadaşlar hazineye geçince paranın hazineye aktarılacağı inancındalar buna şartlandırmışlar kendilerini, oysa hazine sadece partinin yerine geçecek ve üye atayacak ekstra başka bir durum yok, hazineye 1 kuruş aktaramazsınız, nasıl partiye aktarmıyorsa, hazineyede aktarılmaz. Neyse nasipse gelir yemenden nasip değilse ne gelir elden, hayali bir düşünce yazdım gerçekle yakından uzaktan bağlantısı yoktur. YTD
Burada 4 binden 6 bin hareketini marbaş, gedik, a1, piramit beraber yaptılar çıktılar, Büyük ihtimal daha çok gelir gider buraya onlar 100 lotla %20 den fazla kazandılar.
İşb den gelen çok olsa zaten onlar alır satmadan tutardı, hisse yine 6 binlerde olurdu, kurucudan gelen zaten yoktur yoksa tek başına 3 gün tavan yaptırırdı.
Şimdilik takip durumunda pusuda bekliyor izleyiciler.
Hayali olarak senaryodur, YTD
Şirket yönetimine mail atalım arkadaşlar er geç sesimizi duyacaklardır.
Genel endeks ve bı cok kagıda göre az prımlı gibi görünsede sıkıntılı kagıt oldugu ortada 6222 den 1 lot almıstım kağıt düştü 4221e bu pazardakı kagıtlarda 2 beklentı olabılır normal pazara gecıp tum gun ıslem görebılmek yada sermaye artırımı yıllar yılı gecmıs böyle bır sey yapmamıs bı kagıt ybtas bu pazarda daha iyi kağıtlar olabılır 1 lot seçimim bu tahtada hataydı belki haftaya bı mıktar tepkı verırse sonradan tekrar dusmesi ve yataya sarma ihtimali olabilir bol şans
Hayırlı akşamlar arkadaşlar..
Twiterdan bağlantı kurduğum bir hissedaşımdan öğrendiklerimi aynen aktarıyorum.
Hissedaşımız yakın zamanda Cimere mail atmış.
Mailde şöyle diyor;
TK ya göre 2008 yılında belirlenen Anonim şirketler için minimum sermaye için belirlenen 50 bin TL nin geçen 12 sene boyunca güncellenmediği gözükmektedir. 2008 yılıdaki 50 bin TL nin bugünkü enflasyon ve yeniden değerleme karşılığı 200 bin Tl seviyesindedir. Bazı halka açık şirketlerin sermayelerinin hala güncel rakamlarla çok komik kaldığı ortadadır. Nasıl her sene tüm matbuu işlere ve vergilere yeniden değerleme yapılıyorsa aynı şekilde azami sermaye miktarlarınında aynı oranda değişmesi gerekmez mi? Kaydileştirilmiş sermaye ekonomiye katkı sağlamaz mı? Bugün 50 bin TL ye bakkalın sigara rafı doldurulamazken 50 bin TL sermaye ile A.Ş. kurulabilmektedir. Şirketlerin bilancoda gizledikleri yeniden değerleme ve geçmiş yıl karlarının sermaye eklenmesi ile ekonomi canlandırlabilir. Kaldı ki 12 yıldır hiçbir şekilde güncellenmeyen bir ekonomik kavram olabilir mi? Tüm AŞ lere sermaye artırım taahütü şartı getirilmelidir. mevcut şartlarda halka açık şirketlerin sermayelerinin minimum 5 milyon TL olması gerekmektedir. Ayrıca yeniden değerleme ve geçmiş yıl karları adı atında bilanco içinde saklanan tüm kazançlarının bilancoda tutma sürelerinin 3 yılla sınırlanması gerekmektedir. 15 yıldan beri bu bilanco kalemlerinde biriken tutarlar ekonomiye kazandırılmalıdır.
Bu konuda hazine bakanlığı ve konuyla ilgili bürokratların son 12 yıldır bu sorunu görmezden gelmelerini anlayamıyorum.
ve sonucunda aldığı cevap.
Bakanlığımız yetki ve görev alanı itibariyle önümüzdeki süreçte yapılması muhtemel mevzuat çalışmalarında değerlendirilmeye sunulmak üzere kayıt altına alınmıştır.
evet arkadaşlar bu tek başına konuya hakim bir hissedaşımızın başarısıdır.
yazının resimli halini görmek isteyenler
twiterdan
@Borsaybtas hesabında paylaştım görebilirler.
Gazeteler, Vekiller, Yerli yabancı şirket yöneticileri, Cimer, Bimer, Spk, Yakında yapılacak genel kurul toplantısı her kanal sonuna kadar zorlanacaktır.
Bu arada metni kopyalayıp cimere gönderecek arkadaşlara uyarım metni değiştirmeden yollamayın aynısı olmasın bunuda yazıyı cimere yollayan abimiz söyledi.
Bir işi başarmak için önce o işin delisi olmak lazım.
Merhum Necmettin ERBAKAN
Bir insanın hem pozisyonunda haklı olması hem de sıkı sıkı yerinde oturması çok nadir bir durumdur. Bunun öğrenilecek en zor şeylerden biri olduğunu farkettim. Bir hisse senedi işlemcisi ancak bunu öğrendikten sonra büyük paralar kazanabilir.
Jesse Livermore
Dolaşımdaki payı çok az olup çok iyi kazandıran hisseler var yaklaşık yıllık durumlarını yazayım
Qnbfb 5,3 lerden 102, lere
Qnbfl 3,6 dan 239 lara
Klnma. 2 den 54 lere
Dokta 4,7 den 53 lere
Iskur 7binlerden 500 binlere
Işa 16 binlerden 380 binlere
Isb 1200 lerden 56 binlere
Bir hareket çekmişler.
Gibi örnekler var, bu hisselerin dolaşımdaki sayıları kendilerine göre çok az,( işkur ve İşa hariç )
tabiki ybtas a göre çok fazla bulunduğumuz hissede gerçek dolaşan lot belki bin civarı sadece fark edilmesi ve bir kıvılcım bunuda şu anki fiatlarından çok çok yukarılara taşımaya yeterli olabilir, sadece zamanlama bakalım ne zaman olacak o an, hayali senaryo yukarıdaki örneklere neden benzemesin, Nasip bakalım ne olsa bir şekilde haber gelir bir gün .YTD
https://i.hizliresim.com/0r42NZ.jpg
dün gece yarısı 15 kişi vardı hissede,bir şekilde hisse fark ediliyor. Sabır ve zaman ve nasip
Tamamdir Sayin Vekil Hocam.Gelismeleri merakla bekliyorum.Saygilarimla...
Üstad umarım dediğiniz ve düşündüğünüz şekilde olsun lakin benim pek umudum yok zira ybtas iş a, iş b ,iş k hisseleleri düşük rakamlardayken ybtas takriben 2 bin lira civarıymıs onların gıttıgı rakamlar ortada ybtas hep yatmıs sonra bırılerı 6 bının ustune atmıslar ve hıc bır sey olmamıs gıbı tekrar gerı sarıp 4221 lıraya dusurmusler takasa bakıldıgı zaman sankı kylerın ılgısı hat safada olusmus gıbı ınvestıng olsun burası olsun
Ky ilgisinden ziyade spek olmaması hissenin sorunu, bizim küçük yatırımcı elinde 10 - 20 gün hisseyi zor tutar hisseye 100 tane küçük yatırımcıda girse bir speğin yapacağını yapamaz, bizim ky alır az bişey çıktı der satar az bişey düşer yine satar, sabır yoktur. Spek sağ cep sol cep yapa yapa hedefine ulaştırır, hedefe ulaştıktan sonrada bazı hisselerde örneği vardır. 10 kat 20 kat belki 30 kat yukarıdan ky dağıtır. Bakalım burda neler olur. Zaman gösterir.
Örneğin siz bile 1 lotu aldınız daha bir kaç gün olmadan ne yapacağım derdine düştünüz. Yani zamanında kurucu almış olsanız . 7 binden 5 bine düştüğünde satma derdine düşerdiniz, sonra keşkeler olurdu YTD.
Saygıdeğer yakamoz hocam..
Örnek verdiğiniz hisselerin arkalarındaki hikayeleri muazzamdı...
Bir ybtaşla kurucu hisse veya A,B veya Kalkınma gibi hisseleri kıyaslamak ne derece doğrudur???
Örneğin İş Bankasının imtiyazlı hisseleri ve kurucu hissesinin hikayesi veya hükümetin kalkınma bankacılığına verdiği teşvikle muazzam yükselen kalkınma bankası hisselerini zarar açıklamış ve sadece sermaye artırım beklentisi olan ybtaş hisseleriyle kıyaslanması abesle iştigal olmaz mı???
Her 1000 liradan 50-500 bine giden veya sermayesi düşük muazzam yükselmiş hisseyi örnek almak veya bu beklentide olmak yanlış strateji üretebilir..
Her hissenin dinamikleri farklıdır...
Ybtaşın spekülatif hareketlerine hemfikiriz..
Çok oynak olabilecek uzun yeşil çubuklar yakabilecek potansiyel var.Ancak şu anda elle tutulur dinamikleri yok..
Yükselirse ya spekülatif olur ya da sermaye artırır..
Bunun dışında kıyasladığın hisselerdeki potansiyeli yakalamak için BİR HİKAYE YAZMASI gerekir..
Zaman sıkıntisı olmayan için sabrı olan için biriktirme hissesi bir nevi emeklilik hissesi olabilir..
Sadece kişisel görüşümdür..
Asla YTD..
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Elbette sayın Fibonacci, hisse yeterki götürülmek istensin bir şekilde her hisse için haber üretiliyor bizim borsada
Mesela bir hisse var adı girişim hissesi yıllardır 1 liralarda 2 defa isim değiştirdi, yine hareket yoktu sonra 3, 4 ayda yıllardır olmayan hareket 50 liralara çıktı, şirket aynı ne değişti, algı psikoloji, ne derseniz, 3-5 yıl sabır edelim naraları hisseyi aldı götürdü.
Yeterki harekete başlasın.
İş lerdede çok eski tarihlerde de konuşuldu, yada garanti ve ak bank kurucuları daha önce banka tarafından satın alındı, iş o zaman hareket etmedi,
Geçen sene haber ve dikkat çekmesi
Sonuç beklendiği gibi olursa ne ala ama ?. işte bu soru işareti acaba hep olacaktır.
Ben hiç bir zaman iş lerle bunu kıyaslamam
Sadece her hissenin gitmesi için bir kıvılcım, bir ışık, bir haber yeter,
Buda yıllardır bekleyen bir hisse, yıllardır bekleyen hisselerde bir yerde muhakkak bir güzel hareket oluyor, nasip artık , YTD
https://i.hizliresim.com/5qoRXq.jpg
https://i.hizliresim.com/GGp1N7.jpg
https://i.hizliresim.com/zy2EqD.jpg
iş geçen ay 94 tane aldı, önceden işte elinde bulunduranlar çıktı, bu son yükselişte o 94 çıktı, yeni 109 geldi
Eski den elinde olanlardan oyak ve teb den de hisseler el değiştirdi. Bakalım bu değişimler bir tamamlansın hisse uzun süreli yatırımcılara geçtikçe bakalım neler olacak
Bir de al satcı grup var onlar çıktı zaten. Bakalım neler olacaksa artık HAYALİ SENARYODUR.
garanti bu hissenin peşini bırakmayacak gibi. YTD
Maddi durumum yeterli olsa 150 200 adet yibitaşı kapatır al satçılara baskı uygulardım piyasaya 100 adet benim gibi al yatçı gelse günlük hacim 1 2 lota düşer tahtacı kısıtlanırdı. O zaman sıkıyorsa %10 tabandan versin malını kaptırdığıyla kalırdı. Zamanla süreç buraya gelecek inanıyorum.
Ytd
teşekkürler sayın yakamozz eşleşme aynımı şuanda sayın yakamozz.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/823289
fabrika genel müdürü de değişmiş
Sayın vekil1924 iletişim bilgilerine ulaşırsanız bizede iletin.
Gulay.kazanci@vcimentos.com
buyrun :)
Bu arada bir abimizden öğrendiğim kadarıyla Gülay Hanım 28 yıldır tesis müdürüymüş.
Aynı zamanda Kurucu Hissedarların durumu hakkında bilgi sahibiymiş. Bakalım bu durum
bize genel kurulda avantaj sağlayabilecek mi ?
Her türlü haberi takip edebileceğiniz platformumuzada bekleriz.
Kuşlu sitede takipleşiyor büyüyoruz.
@Borsaybtas
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
33 lot işlem hakkındaki fikirlerinizi merak ediyorum ?
Daha önceden günde 3 5 10 işlem yapan hissede neler oluyor ?
Hocam sizin nezdinizde tum arkadaslara iyi geceler...
1 lot Gedik benim...
Digerlerini bilmem...
Kamuoyu olusturmak,siyasi ve karar alicilarin farkindaliklarini arttirabilirsek cok guzel gelismelerin olmamasi icin neden yok!
Hepimizi bol kazanclar dilerim...
Günaydın hocam dün biraz erken uyumuştum yazınızı şimdi gördüm.
Öncelikle 1 lot daha eklemiş olmanızdan dolayı tebrik ederim.
Alıcıların farkındalıkları günden güne oluşuyor bunun için hem bu platform hemde twiter platformunda sürekli anlatılıyor ve yeterli bilgiler mevcut zaman içerisinde aramıza yeni ve bilinçli hissedarlar katıldıkça hisseyi daha sağlam bir tabana oturtacağız.
Ayrıca;
Her türlü gazete ve televizyon
Her partiden m.vekilleri ve danışmanları
Votorantim cimentosun tüm yöneticileri (Yerli Yabancı)
Cimer Bimer İlgili Bakanlık
Sermaye Piyasası kurulu
Bunların hepsine ve daha aklıma gelmeyen ne varsa tüm hissedarlar olarak durumu şikayetlerimizi anlatmalıyız.
Gunaydin hocam size ve tum ortaklarimiza...
Filmin sonunu merak ve sabirla bekliyorum[emoji4][emoji4][emoji4]
Hissenin fiyatı beni hiç ilgilendirmiyor isteyen istediği kadar düşürebilir :)
Al satçı değilim yatırımcıyım
Her hisseme sonuna kadar sahip çıkıca düşüşte maddi durumuma göre ekleme yapabilirim.
Genel kurul yakın haberler yakın satış uzak ihtimal :ok: