Daha öncede bürüte girmşdi alışıktır sasa paşa
Printable View
Daha öncede bürüte girmşdi alışıktır sasa paşa
bofa aklına pıvot sevıyelerınde alıyor
Hiç bişey bilmiyorsanız asuzu nun grafını bir inceleyin. 3 aşağı 5 yukarı aynı hareketler olacaktır. Sonuçta hikaye ne olursa olsun her 2side operasyon yemiştir. Op yukarı yönü bitmiştir. Ordada milyon olacak cart curt tibitır yıkılıyordu hep aynı kişilerdi, ky satmasın, biz satalım derdindeydiler 3 4 gün sonra ortalık rahatlayoverdi. Şimdi hiç asuzu 500 bimilyon olacak diyen var mı?
Neyse Gönül isterki daha çok kazanın ama elin oğlu vermez bedavz kimseye.
Evet Sasa Saldırı Timleri, kısa keselim... Bize bir yılbaşı fiyatı verin ve ona göre bekleyip görelim. Yoksa hakikaten elinde lotu olmayanların yorumlarıyla alay etmekten başka bir yol gözükmüyor ufukta.
Sasa forumunda uçacak kaçacak yazan yoktu herkes hissesini alıp yatırımını bekleyen yatırımcılardan ibaret anlamadığım burada yazarak bizi uyaran yatırımdan anlamayan hayal aleminde yaşayan yatırımcılar olarak görüp yazılarını her gün yazıyorlar lütfen hangi hisselete yatırım yaptıysanız o hissedeki ortaklarınızı uyarın ve daha cok kazanmalarını sağlayın çok iyi yatırımcı arkadaşlar.Herkese sağlıklı ve bereketli kazançlar.
Sayın Tarık Bey, şahsen ne uçmasını ne kaçmasını bekliyorum. Hatta bana kalsa gözlerden uzak, yatayda 2 3 ay geçirsin istiyorum. Fiyatıyla işim yok. Kısa vadeli hedefim, bedelsiz bölünmeye 3bin lotla grip maliyeti düşürmek, sonrasına bakarız:)
Dün akşam rüyanda mi gördün [emoji1][emoji1]Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çok pişmansin biliyorum alsaydım sasayi şimdi koseliktim diye erim erim eriniyorsun.merak etme çok sürmez gene dovuneceksin almadığına Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bugünkü hareket algıcılara haşşşıırrryttttttttttttt diye girsin
Pta fabrikamizin uretime gecmesini 4 gozle bekliyorum, o zaman hazimsizlar insallah bakalim uzaya cikacak fiyata ne diyecekler...https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...db73b2d90a.jpg
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Borsada sizin de bildiğiniz gibi beklentiler alınır gerçekler satılır üstat.. bu haberi duymayan kimse kaldı mı acaba ? herkesin bildiği bilgi para etmez...tabi ki yatırım iyi bir şeydir.. şirketi daha karlı hala getirir.. ama artık öyle zıplamalar hoplamalar bu hissede beklemiyorum ben.. zaten brüt takasa da aldılar ve bence doğru bir şey yaptılar.. spekülatörler mecburen bu tahtadan uzak durur artık... çünkü gün içerisinde saçma sapan alış ve satışlar yapamayacaklar...yatırım tavsiyesi değildir.. naçizane benim görüşümdür...
Pta fabrikası, hammadde maliyetini ciddi oranda düşürecek ve kâr marjlarını yükseltecek ama hikaye bu değil, minik bir kısmı... 2023 pta'dan sonra 2024 pet cips, 2025 elyaf fabrikaları açılacak ve üretilen hammadde ülkemizin %100 ithal ettiği ürünlerin ikamesi olarak kullanılacak. 2025 senesinde de bu fabrikaların tam kapasite çalışmasını netleştirecek ve 4 milyon km.karelik alana kurulacak petrokimya tesisine başlanacak diyor yatırımcı sunumunda... Devamı da var ama uzman olarak yatırımcı sunumunu okursanız siz de görebilirsiniz.
Pet Cips 2023 üçüncü çeyrek, elyaf 2024 ikinci çeyrek açılacakmış, bir sene geç yazmışım. Yanlış olmuş. Merak eden varsa bu fabrikaların favöke yapacağı katkıya bakabilir. Favök iyi bir şey diye biliyorum ama...
Dediklerinizde cok haklisiniz ancak sasa'nin
pta+ diger fabrikalar+polipropilen+ikinci pta fabrikadi+liman+ yabanci ortak konusu+enerji geri donusun tesisi+tren yolu+kendi malini tasima icin gemi firmasi ve aklima gelneyen baska yatirimlar icin yeterli fiyatlandigini dusunmuyorum. Zaten yeterli fiyatlandigini dusunsem neden sasa kalmaya devam edeyim ki.
Sasa sirketi agresif buyuyen ve bunu fiyatina yeterince yansitabilen bir firma oldugu icindir ki bizim gibi kucuk yatirimcilar tarafindan yastik alti yapilmaktadir. Bu nedenle bir kitle tarafindan aylardir her platformda fk elestirisi ve deger elestirisi almaktadir.
Mesela bu yil kontrolmatik 16 kat, sasa ise sadece 4.7 kat arttigi halde tum elestiriler ve satma yonundeki tavsiyeler sasa hissedarlarina yapilmaktadir. Ve bu satin elestirisi her gun yapilmakta. Ben burayi anliyamiyorum iste. Yani bize sat dedin tamam arkadas tesekkur ederim yarin gelip niye aynisi soyluyorsun ki...
Saygilar.
Sasanin yerleskesinin oldugu ilcenin il yapilmasi dusunuluyormus.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e9d8c18648.jpg
Ben bu yaşıma kadar bir KOÇ hissesinde 5 tavan 3 taban falan görmedim , göremezsin çünkü patronu buna izin vermez
misal 2-3 tavan yaptır , o tavan yaptıranları anasından doğduğuna pişman edip parasını alırlar ,bir daha da hisseye bulaşamaz
Demem o ki , iyi hisse ,3 tavan ,4 taban vs giden hisse değildir
istikrara kavuşması gerekir
Beni ilgilendiren kısım bu hisse endekste ağırlığının çok fazla olmasıdır , bunun haricinde bu hisseyi hiç alıp satmamama rağmen nefret etmeye başladım 1 liraya düşse yine almam 1000 liraya çıksa da düşmanlarım alsın
Temennim şirketin bir an evvel batıp borsadan elini çekmesidir
saygılarımla...
Eee sirket batsin diye beddua ediyorsunuzda
1. Bu Sirket ulkeninin mill sermayesidir
2. Orda calisan bir kac bin isci ve 10 bine yakin aile uyesi ve onlarin maasi ile kalkinan cevre esnafi
3. 225 bine yakin sasa bireysel yatirimci ve bir kac milyon aile uyesi...
Bunlar ne olacak, isterim ki beduani hic soylememis gibi geri alasin.
Saygilar
Yani SASA borsadan elini eteğini çekse, borsa endeksi gerçekten sadece şirketlerin değerleri ile hareket edecek öyle mi? Şundan eminim SASA dalgası bitsin endeksi alabora edecek yeni bir hisse ya da hisse grubu ortaya çıkacaktır.
Çok değil daha 1 ay önce koca koca banka hisseleri (halkb, vakıf, ykbnk, garan) kac tavan ve kaç taban saymadım, endeksi götürüp getirirken de aynı tepkiyi gösterdiniz mi?
Son bir haftaki SASA dalgalanmasından bende memnun değilim, ama elbet bir sebep ve arayış var... bunun sebebini de yakında görürüz ve anlarız. Ama son bir haftayı bir kenara koyarsanız, SASA uzunca bir süredir istikrarlı yatırımları ile göz önünde olan bir şirket, yatırımları oranında da borsa yatırımcısını çekiyor ve dolayısıyla fiyatı istikrarla artıyor(du)... Keşke her şirket kendini geliştirmek içn SASA kadar yatırımlara yönelebilse..
Eğer siz endeksin dalgalanmasından şikayetçi iseniz, nefret söyleminiz hiç bitmeyecektir. Size tavsiyem NASDAQ da falan işlem yapın... İMKB'de endeks dalgalanması hiç bir zaman bitmeyecektir. Bununda sorumlusu şirketler değil, SPK'nın elindeki enstrümanları doğru, adaletli ve yerinde kullanmamasıdır.
Çakallar istedi diye ASLAN lar ölmez neymiş SASA nın batmasını istiyormuş :)
2017 den beri elinizde kına ile geziyorsunuz çakallar.
Varoşun teki, geçtim borsayı, bir sürü insanın, çalışanın ve ailenin ekmek yediği şirkete inşallah batar demiş ve değerli üyelerin bir kısmı da ciddiye almış. Ne gerek var bu tipleri ciddiye alıyorsunuz demek zorundaydım naçizane.
Tahtanın buraya gelmesi erdemoğlunun işi değil endeks üzerinde kurulan sistemin işi .
hükümet için BORSA= EKONOMİ yani borsa ne kadar iyi olursa EKONOMİ nin iyi olduğu algısı mevcut.
Bu yüzden endeks düzeltmelerini bile net hareketle yapamıyor , siyasi otorite çıkıp grup toplantısında borsa düşmeyecek devam edecek , diğer siyasetçi borsayı öneriyor , muhalefet kendi penceresinden burada dönenleri gördüğünden dikkat edin satın diyor.Bu düzeneğin bozulduğunu gösterir çünkü sistemin içinde karşı bacak olan yabancı yok , milletin gördüğü bofa bıyıklı endeks ağırlığı olan tahtalarda sistem tarafından kullanılıyor.Şimdi böyle bir ortamda yeni yatırımcı koşan atlara geliyor sasa ve hekts bu yüzden kontrolden çıktı geçen de yazdım dengelenme olacaktır olması gereken bu , oynaklık olacağını dünde belirttim , düzen bu şekilde şuanda yukarda bahsettiğim algıdan dolayı SEÇİM süreci içinde oyun bu şekilde ilerliyor .
El insaf arkadasim artik 1 F/K'dan, 0.30 PD/DD'den islem gormeye baslayan, 1 milyar dolar degerindeki bankaalarin 3 kat artmasi ile 2 senede 100 kat artmis hissedeki hareketleri nasil karsilastirabiliyorsun.
Sasa'nin piyasa degeri butun bankalarin toplamindan daha yuksek bir degere erismis. Bu bankalarin karlari da asagida. Mantikli geliyor mu? Tamam, bankalar ekonominin aynasi, problemleri de belli. Ama bankalarin onunde secim ve akabinde ekonominin duze cikacagi beklentisi var. Sasa da buyuyor. Ama burdan giren 40 milyar dolar olmasini mi bekliyor artik dunya devi Sise 5 milyar dolarken? Bilmiyorsaniz Sise dunyanin en buyuk soda kulu ve krom ureticisi ve 60 senedir elyaf isinde.
Son 3 ayda olanlar kripto/kkm kumarbazlarinin ponzisidir. Nasil korona kumarbazlari 2020'deki hareketleri yaptilarsa bu da boyle. Ponziler yeni para girisi bitene kadar devam eder. Bircok ici bos sirket yuzlerce kat yapti. Bunun yatirimcisi da kazansin, kazanmislar da zaten. Ama boyle topiklerde cok sevilen Omaha Iblisi Warren Buffet'in bir sozu de unutulmasin: "Book value does not matter until it does."
https://i.hizliresim.com/754fnry.png
(yukselc adli arkadastan alintidir)
iş bankası genel müdürünü son konuşmasını dinleyin bence şuanda bu karlar sistemin ekonomik politikası ile gelen karlar hükümet değişirse o zaman bakarsınız bankalardaki enkaz raporlarına , bankalardaki son hareketten bahsetmişiniz orayı biraz açalım 10 tavan çekmesi normal mi bankaların bu hızı yaparken bir tane trafik polisine yakalanmıyor:plc:
sonuç olarak kontrollü borsadayız .
Takasları sıkı takip eden bir dost'tan Patronlar bile trader oldu
Büyük küçük tüm hisselerde Piyasada yoğun şekilde patron satışı var..
Şimdi endeks ters dönünce bu patronlar geri alım açıklayınca alkışlayacak mıyız?