Öyle uçup kaçmasına gerek yok. Haftalık ortalamaları altına alarak, ağır ağır gitsede olur. Yeter ki uyum sağlasın.
Printable View
Ak enerji Mak5 şiddetinde yükselişte… F35 programına dahil edilmiş
Migros- Bim- Sok hepsi iyi bugün
Sektöre ayak uyduramayan, diplerde gezen zoren ve ak enerji yi son 1 ayda %35-40 yükselttiler
Uzun vadeli korelasyona bakınca (örneğin son 2 yıl) biz 2022 başından itibaren (muhtemelen petrol fiyatlarından) fazlasıyla pozitif ayrışmışız bunlardan. Onlar biraz geriden gelip yakalıyor gibi bir durum da olabilir. Ha bizim santral tam kapasite çalışıyor olsaydı belki onların yükseliş bizde de yankı bulurdu ama son 1-2 günü saymazsak pek ayak uyduramıyoruz onlara. Petrol hala diplerde. Ona kıyasla bulunduğumuz yer fena değil aslında. Gelecekte bir yerde olur da petrolde bir tepki olursa bu yılın başından itibaren görülen pozitif ayrışmamız esas o zaman tekrarlayacak olabilir, ama petrol fiyatı düşer mi çıkar mı bilinemeyeceği için buna bakarak bir yatırım karar değişikliği de olmaz, sonuç olarak oturup bekliyoruz böyle, ne gelecekse önümüze gelecek zamanla.
Bilanço sonrası sessizlik... Forum suskun, Twitter suskun... Hayaller 3 tavan, gerçekler %3... Vatandaş soruyor, nerde bu yabancı, nerde bu fonlar :)
Dolar bazlı yekdeme elektrik satan yenilenebilir santraller, şu ortamda ortalama ptf fiyatının altında yani negatif yekdem ile elektrik satarken, diğer doğalgaz santralleri çalışırken rwe nin durması hiç mantıklı gelmiyor.
Almanlar, avrupada 400-500 eurolara gelmiş mw elektrik fiyatını görünce burada sattığı elektriğin parasını hiç alamayacağını düşüyor olmalılar
Son 1 hafta- 1 aydır , takaslar Yapı kredi ye gidiyor. Bugünde alıcı tek başına
Ödemeler arasındaki vade farkını içeride birikmiş sermayeden karşılayabilirler mi, onu bilmiyorum.. Borçlanmayada gitmek istememiş olabilirler.
Kışa doğru Botaş maliyetlerine , LNG ler eklenince 1200-1300 dolarlara çıkar mı gaz maliyetleri.. o da ayrı bir soru işareti
Eksiye geçerse ne düşünmek gerekir
Yada nasıl bir yol izlemek lazım
Neden bu kadar satış yiyor
Abd enflasyonu geldi. Beklenenin bir tık altı. İyi zıplattılar endeksleri her yerde
Sn. druars paylaşmış:
https://twitter.com/Druars/status/1557374582117617666
Zaman kaybı..
Taban bari yiyeydin
Bu kadar büyük bilanço ya yalan söylüyor
Ya da keriz silkeleme yapıyorlar
Akşam uzeri gunlukculeri dövdüler
O adamlar yüzünden biz zararlı çıkıyoruz
Alın bekleyin günlük 3 5 kademe ile ne kazanacaksiniz kardeşim
Hem kendinize hem bize zarar yazdiriyorsunuz
Başka bir neden yok herhalde
Shell de olası aşağıdaki durumu yaşar mıyız??
https://twitter.com/degeryatirim/sta...B5pSFEQrw&s=19
Salı günü son 1 ay içinde aldıklarımın tamamını 8,75 - 8,80 arasında satmıştım, bilançoyu görünce çok pişman oldum. Hatta bugünkü açılış TAVAN yada TAVANA yakın seviye olması gerekirken 9 bandında olunca bir ara tekrar alasım da geldi. ama sonra aklıma daha önceki saçma sapan hareketler ve son 3 aylık bilanço sonrası yaptığı hareket geldi ve o anda ekranı kapattım.
Şu tabloya bakarmısınız ya, bunun ne baskıyla, ne bilmem neyle nede bilmem neyle açıklanacak bir tarafı var. Bu hissede öyle böyle değil çok fazla oyuncu var. Ama bu oyuncular bir birlerine rakip değil. Hepsi aynı kulvarda...
Oyun kurucunun endeks rallilerine allerjisi var. Belki ralliler de o da başka hisselerde pozisyon alıyor. :)
Hisseyi tamamen AL-SAT amaçlı trade ediyorlar. Ha bu arada kazara yükselirse iyi oluyor ellerindeki senetler değerleniyor.
Bugün
9,00 dan al 9,30 dan sat
9,05 den al 9,25 den sat
9,12 den al 9,22 den sat
Tersine dönüş
9,19 dan sat 9,03 den al
9,16 dan sat 8,96 dan al
son vale 8,80 lerden tekrar topla
Yarın ki hareket yukarı açıp aşağı vermek yazarsınız kenara.
Eğer tersi olursa TAHTANIN OYUNCULARI BURADA HABERİNİZ OLSUN ama onlar için sorun değil ellerindeki hisse değerlenecek daha yukarıdan basacak. Yok benim dediğim gibi olursa hafta boyunca ve defalardır yaptıkları seans içi yukarıdan sat aşağıdan al devam eder...
Thinkt ile aynı düşüncede olduğum için artık yazmanın anlamsız olduğunu düşünüyordum ama yine patladım. DAYANAMADIM
2 Ay pozisyon aldığım borcun dibine vurmuş, bilançosu pazar filesi olan Ak Enerji ye bak Turcas'a bak. Ama kafama sçym bendeki oranları farklı.
Akaryakıtta stok zorunluluğu 20 gün müydü? Turcas'ta ne kadar stok var şimdi bakmadım ama öyle fabrika depo stoğu gibi malı yüksek fiyattan aldım 1 yıl depoda bekledi zarar yazdı gibi bir durun olmamalı mantıken. Stok sürekli dönüyor ve ucuza da alsa pahalıya da alsa onu belli bir kar marjıyla satıyor. Petrol fiyatının artması veya düşmesi dönemsel kar zarar yazdırsa da bu karlar veya zararlar kalıcı olmaz diye düşünürüm. Daha önceden yazıldığı üzere petrol fiyatının düşmesi stok zararı yazdırsa bile işletme sermayesi finansman ihtiyacını aşağı çekeceği için faiz giderlerini düşürmesi gerekir. Stok karı veya zararı şirketin uzun vade değerlemesine (enflasyona karşı koruma dışında) çok etki etmemeli diye düşünüyorum. Önemli olan bayilerin sürekli dert yandığı maktu kar marjlarının iyileşmesi ve işletme sermayesi zorluklarının aşılması, burada da olumlu gelişmeler var. Sn. thinktt'nin yetki ve sorumluluk alanına girdiği için güzel haberleri kendisi verse daha iyi olur ama kısaca Temmuz EPDK fiyatlandırma raporuna göre maktu kar marjlarında belirgin iyileşme var, petrol fiyatı düşerken maktu marjların artması % olarak kar marjlarını belirgin şekilde iyileştirmiş görünüyor.
Akla mantığa uygun hareketler olana kadar HADİ BANA EYVALLAH, size bol kazançlar dilerim. Benim uğraşmam gereken başka kır çiçekleri var.
KALIN SAĞLICAKLA;
Petrol fiyatı ve dolayısıyla akaryakıt fiyatı artarken üzerine bayi ve dağıtıcı kar marjını artırmak akaryakıt fiyatlarını daha da yükseltip toplumun tepkisini çekebileceği için, marketlerde olduğu gibi akaryakıt istasyonlarında da bu dönem biraz cepten döndürün fazla para kazanmayın diyerek marjları düşük tutmuş olabilirler. Şimdi petrol fiyatları düşerken kar marjlarını biraz artırsalar bile akaryakıt fiyatlarındaki düşüş sırasında bu göze batmayacağı için bayilerin finansman ve karlılık sorunlarını ancak çözüyor olabilirler. İlerleyen aylarda da maktu marjlar yüksek seyrederse esas faaliyet karları bundan pozitif etkilenecektir.
İlk 9,24 dönüşüne benzer bir günlük bar oluştu… Yapı kredi nin niyeti önemli. Bir süredir takas o kuruma gidiyor.
https://www.epdk.gov.tr/Detay/Downlo...d=76iAAnIZUwQ=
Haziran'a kıyasla maktu kar marjı benzinde %40 civarı motorinde %20 civarı artmış. Benzin 1.3TL civarından 1.8TL civarına, motorin 1.3TL civarından 1.6TL civarına çıkmış. Maktu marjın akaryakıt fiyatına oranına bakarsak, akaryakıt fiyatı düşerken kar marjı arttığı için, Haziran'dan Temmuz'a, benzinde %7.2'den %12'ye, motorinde %6.6'dan %9.3'e yükselmiş dağıtıcı ve bayi marjı. Bu verileri yanlış hatırlamıyorsam Sn. thinktt ve Sn. druars geçmiş ayların hepsini içerecek şekilde bir tabloda toplamışlardı. Bende hazır Excel yok şu anda. Başka paylaşan olmazsa bir ara eski raporların hepsini bir araya getirip yüzde olarak en düşük neredeydi en yüksek nereyi gördü şu anda nerede daha detaylı bakarız. Ancak haberlerde bayiler %15 nispi marj istiyordu diye hatırlıyorum. Marjların %5-6'lara kadar düştüğünden şikayet ediyorlardı. Temmuz'da %9 %12 gibi rakamlara yükselmiş olması iyi. Akaryakıt fiyatları düşmeye devam ederse marjlardaki iyileşme de sürebilir. Akaryakıt fiyatları düşmese bile zamanla kar marjları bayilerin ihtiyaçlarına göre daha sürdürülebilir bir seviyede tutulabilir, bu da son aylara kıyasla daha iyi esas faaliyet karları oluşmasına katkı sağlayabilir.
Şimdi senaryo su
Beklenti bitti düşüş olmalıydı
Ama tam tersine yüksek açıldı aşağı geldi
Gunlukculeri bir güzel benzettiler
Şayet kredili de varsa yarın yüzde 5 de aşağıdan devre kesici seviyelre kadar da basarlar ki tahta sahibi sonuna kadar haklıdır
Sen elinde kaç milyon hisse taşı bir haberle birileri hisseye usussunler balı kaymağı yesinler.adama yedirmezler
Hisse iyiyse bilanço iyiyse uzun vadeli yatırım yapıyorsanız yüzde 5 yukarıdan satacak halimiz yok.zaten borsa yüzde 5 lik trade yeri değildir küçük yatırımcılar için
Diye düşündüm
Hisseye değil şirkete güvenmek lazım
Hissede oyun oynarlar ama eninde sonunda şirket iyiyse hak ettiği yere gider
Sabırlı olun arkadaşlar
Bu bilanço böyle giderse alacağımız temettuyu düşünün
Ytd
Enflasyon sonrası ABD borsalari coştu
Viob da yüksek açılacağının sinyalini verdi
Yarın 300 lere yolculuk başlayabiliriz endekste de
Lütfen gunlukcu arkadaşlar trcas a bulaşmayın artık
Banka gibi likitide zengini şirketlerden alın satın
Uzuncu iseniz trcas da pozisyon alın derim naçizane
Ytd
Borsa ralli yaptı , ama Turcas YÜKSELMEDİ...
Borsa rallisi sonrası yan kağıtlar yükseldi, ama Turcas YÜKSELMEDİ...
3 aylık iyi geldi, ama Turcas YÜKSELMEDİ...
Döviz bazında borçluluk azaldı hatta beli yıl sonu sıfıra yakın olacak ama Turcas YÜKSELMEDİ...
Olumlu şekilde Varlık satışı oldu ama Turcas YÜKSELMEDİ...
Borsa yine ralli yaptı ama Turcas YÜKSELMEDİ...
Yan kağıtlar yine prim yaptı ama Turcas YÜKSELMEDİ...
Enerji hisseleri ciddi primler yaptı ama Turcas YÜKSELMEDİ...
diğer segmentte olan Tüpraş - Aygaz vs prim yaptı ama Turcas YÜKSELMEDİ...
6 aylık iyi geldi ama Turcas YÜKSELMEDİ...
Allah aşkına Uzun vadeci bir yatırımcının bu hissenin yükselmesi için neyi beklemesi gerekiyor. Ne olacak da bu hisse prim yapacak. Ne zaman yatırımcısının yüzünü güldürecek.
Hissenin sahipleri diyor ki bu hisse trade hissesidir. Biz demiyoruz ki trade edin diye. Hissede her gün trade yapan KY mi. O zaman BOFA bu hissedeki en büyük KY dir.
Artık herkes biliyor
BOFA, Yapı Kredi, İnfo, Gedik, QNB de işlem yapanlar aynı
Hatta muhtemelen
İş Yatırım, Vakıf , Ziraat de bunu diğer kolları
Ama en şaşırdığım Tera ve ünlü bile bu hissede al sat yapıyor. Bu 2 kurum aldıkları hisseleri yabancı fonlara ve kurumlara takas yapan kurumlardır.
Kır çiçeği misali bir cümle daha bırakayım buraya, BİR ŞEYLER OLUYOR AMA BİLMİYORUZ, AMA İŞİN KÖTÜSÜ BİRŞEY BİLMEDİĞİMİZİ DE BİLMİYORUZ.
Bekleyip sabırlı olanlar görür belki güzel rakamları sabır taşına döndük hayırlısı.