Bügün yine satıcılı tarafta yatırım fonları Yapikiredi investas treva ve meksa karşılayanlar dün olduğu gibi citibank yabancı strateji ters philps
Printable View
Şerefsizliği bügünde kimseye bırakmaya niyetleri yok anlaşılan…
Sadece çıkan fonlar mı acaba,
Strateji, 3 milyon ikiyüz elli bin mal aldı. Bu malı nereye virman yaptı belli değil. Bir el değişimi oldu sanki orada.
Yarin 14 üzerinde kapanış güzel olur.
Karel;Romanya haberleşme ve bilişim komutanlığında,haberleşme alanında alanında sunduğu çözümlerin canlı demosunu gerçekleştirdi.general Adrian Brinza nın da bizzat katılım sağladığı etkinlikte karelin sağlayabileceği çözümler değerlendirildi.diye haber x de dolaşıyor fotoğraflarda mevcut bugün paylaşılmış ama galiba bu eski bir haber
Haber Kasım 2022 nin ilk günlerine ait, x te haberi paylaşan şahsın niye tarih belirtmeden şimdi gündeme getirdiğini bilemiyorum ama önümüzdeki günlerde Romanya konusunda çok güzel ilerlemeler olacaktır, Karel Romanya'daki şirketi aylar önce kurdu, şirket bu hamle ile çok stratejik bir adım attı, Avrupa Birliği'ne Romanya'daki şirket üzerinden açılması daha kolay olur diye düşünüyorum, gerçi her güzel gelişmeye mutlaka olumsuz bakan ve kulp takan oluyor, o nedenle isteyen bu beklenti hakkında fikir edinip ilave araştırma yapabilir, isteyen de bundan da bir olumsuzluk bulmayı başarır ve yazdığım şeyleri kendi kendime yazdığım bir not olarak görebilir...
Daha başını kaldırmadan yine gevşemeye başladı, kısada 14 üstüne kadar sert bir tepki vermesini beklerdik ama o ruh yok maalesef, güzel bir haber lazım.
Bedeliyi yapıp doğan verdiği avansı aldı krediler ödendi personel ödemeleri yapıldı kalan para kasada nakit şirket yatırımcıyı düşünüp ne yapsın
Her gün bir kaç tane tekno firması tavan oluyor, bugün de Kront, Ardyz vs. tavanlarda, artık bir hamle de senden bekliyoruz Kral.
14 yamacına yanaştık ama deviremedik, bugün de motorları maviliklere süremdik, güzel günler, güneşli günleri özledik.:)
Beklentimden iyi çıkış yaptı. Devamında güzel haberleri görür müyüz?
Şirketimiz Yönetim
Kurulu kararı uyarınca; Merkezi Ankara ve Esas Sermayesi 250.000,- TL olarak
kuruluşuna teşebbüs olunan ve elektronik savunma teknolojileri alanında
faaliyet gösterecek Karel İleri Teknolojiler Anonim Şirketi'ne tek pay sahibi
olarak iştirak edilmesine karar verilmiş ve şirket kuruluş işlemleri Ankara
Ticaret Odası nezdinde tamamlanmıştır.
Bugun kap geldi. Şirketimiz Yönetim Kurulu kararı uyarınca; Merkezi Ankara ve Esas Sermayesi 250.000,- TL olarak kuruluşuna teşebbüs olunan ve elektronik savunma teknolojileri alanında faaliyet gösterecek Karel İleri Teknolojiler Anonim Şirketi'ne tek pay sahibi olarak iştirak edilmesine karar verilmiş ve şirket kuruluş işlemleri Ankara Ticaret Odası nezdinde tamamlanmıştır.
karel ile ilgili sıkıntı yok....sıkıntı tahtacısında...1-2 tl gidecek mi diye bakıyoruz karel gibi şirketin oynaklığı olmalı bu bir teknoloji şirketi...ununu elemiş 90 lık koca karı gibi pili bitmiş gibi günlük hareketleri var....2 yıldır 1 tavan gördüğümü hatırlamıyorum özel bir durum mu var tavan yapamaz diye...
Karelin acil olarak ayrı sektörler için ayrı ayrı fabrikalar kurması gerek gerekirse yüksek montanlı fabrikalar kurması dünyaya açılması gerek....
Teknoloji şirketleri uçuyor biz para verdik 1-2 tl çıksın diye bekliyoruz...Bedelli yapıp %100 yapmayan hisse görmedim karel olacak sanırım..Hemde 2 bedelli yapmasına rağmen olacak iş değil...Bende link ve pkart ta var onlar katlamalı gidiyor bu kareli anlayamıyorum çözemiyorum...Bu piyasa değeri karel gibi firma için komik kalıyor..8 milyar ciro yapıp 11 milyar piyasa değeri mi olur...
İyi akşamlar arkadaşlar, Karel den şirketin ne olduğunu, ufkunun ne kadar açık olduğunu ve ileride nerelere evrilebileceğini gösteren çok güzel bir video yayınlandı. Video profesyonel ellerden çıkmış ve çok güzel bir tanıtım videosu olmuş. Videoda o kadar çok güzel ürün var ki, birçok beklenti ve ARGE ürüne dönüşmüş durumda. Dikey tarım, hayvancılık, otomotiv vb birçok ürün tanıtılıyor. Sonuna kadar dikkatle izlenmesini tavsiye ederim.
Videodaki ürünlerden biri büyük miktarlarda satış potansiyeli taşıyor bence, otomotiv alanında 360 derece görüş sağlayan kamera sistemi üretilmiş ve bu ürünün kullanılması için illaki yeni yüksek teknoloji araç olması gerekmiyormuş, mevcut eski tip araçlara da doğrudan takılabilir durumdaymış, sadece bu ürün bile milyonlarca satar bence, dikey tarım ürünleri ile önümüzdeki yıllarda her evde kişisel tarım üretimi yaygınlaşacaktır, yeni yapılan büyük metrekareli evlerde çoğunlukla yapılan kış bahçesi tasarımları yerini kış bahçesiyle birlikte dikey tarım üretim odalarına evrilebilir. Uzun uzun yazacak değilim özetle günlük fiyat hareketleri ile sürekli olumsuzluk pompalayarak kabak tadı verenlerden etkilenip hissesini satanlar olursa yakın gelecekte epey pişman olacaklar bence ..
Bir sözüm de Karel yetkililerine, buna benzer veya daha başka yollarla yatırımcılara kendinizi anlatmaya devam edin lütfen, herkes sizi tanısın.
https://youtu.be/RYOyHIVVcKg?si=jau_BV_UePP1xzxW
Kasıtlı bir şekilde baskılandığını düşünüyorum Sayın Wiper, şirket yavaş yavaş üstündeki durgunluğu atıyor ve kendini tanıtmaya başlıyor, bizler gibi yatırımcıların beklediği vakit yaklaşıyor bence, bu yıl herşey şekillenecek ve Karel boyut değiştirecek diye düşünüyorum, sabrımızı sonuna kadar zorluyorlar o kadar bariz ki, biraz daha sabır...
agrot reeder ekos forte vs. ne özellikleri var bu şirketlerin yada smart kafein vbtyz gibi yazılım şirketlerinin ..biri anlatsın bu şirketlere ilgi alaka niye fazla..
Hep Karel'in katma değerli işlere ağırlık vermesini dile getiriyorduk, sanırım bu yeni şirket lokal olarak bu tarz hizmetler verecek, Papil, Kfein, Ardyz vs. kront benzeri.
Mini minacık yazılım şirketleri, özel ve kamunun ihalelerinden dünya kadar ihale alıp para basıyor, bizimkiler de hamal işlerle zaman harcadı.
Daiichi'den sonra ikinci atılım bu şirketle olacak, sermaye paradan daha çok yaratıcı beyinlerde olacak, zamanla büyüyecek.
Hayırlı olsun.
otomotiv sektörü önü açık bence bu anlamda iyi yoldalar...savunma sanayi işlerinde sanki zayıf kalıyorlar burada neden zayıf kalıyorlar rekabet mi var bilmiyorum...kabuk değişimi şart...daichi firması çok iyi bir firma kendini kanıtlamış bir firma...
agrot piyasa değerinin 33 milyar karel şirketinin 12 milyar piyasa değerini yorumlayacak ortak var mı...yada asels 233 milyar piyasa değeri olduğu ortamda küçük aselsn dediğimiz karelin 12 milyar piyasa değerinden işlem görmesi normal mi yoksa ben mi kareli çok abartıyorum...fiyatlamalarda bana göre aşırı spekülasyon var sap saman karışmış durumda...ekos ne iş yapar 16 milyar piyasa değeri var...
FD/FAVÖK 14,23
Net Borç/FAVÖK 2.64
pd/dd=12,05
yıllıklandırılmış son 4 çeyreğin cirosu= 6.835.013; piyasa değeri cirosunun 1.7 katı...
f/k=?
--yani ucuz değil...
2023 toplamda 8 milyar civarı ciro bekliyorum....3-4 katı piyasa değeri olmalı karel ayarında bir şirket için...enerji şirketleri neredeyse 10 katı piyasa değerine fiyatlama yapıyor...Bu şirkette yatırımcı kar görmediği için finansal zarar fazla olduğu için gelmiyor...Borç çok diyor gelmiyor...Yatırımcı olumsuzu görmek istiyor...Bu şekilde olumsuz olup giden hisse çok...
bana biri agrot ne üretip satıyor ki 33 milyar piyasa değeri var anlatsın bizde aydınlanalım...
--cironun bir önemi yok, faaliyet karı önemli...
--şirketi doğan holding satın aldığında 123 milyon dolar piyasa değerinden alındı... şimdiki piyasa değeri 379 milyon dolar
---şirket satıldığında faaliyet karı 37 milyon dolardı...şimdi kaç 42.5 milyon dolar..
--o günden bugüne değişen ne var; çiroyu şişiren karsız türkcell hamallığı...
--piyasa değeri artışı 3 kat; faaliyet karı artışı ise sadece %15 ...
Yeni kurulan Karel ileri teknolojiler şirketi pek ciddiye alınmadı, bence çok isabetli bir karar, yönetim bunun eksikliğini geç de olsa anladı, zamanla değeri anlaşılacak.
Karel'in kimyası bozulmuş, az bir gitmeye niyetlenmişken hemen kafasına vurdular yine, eskiden hareket başladığında en az 3-5 lira giderdi.
Bu enflasyon muhasebesinde nasıl etkilenir Karel, Şakir abi bu konuda da bir açıklama yaparsa fena olmaz.
Bugünkü düşüşü anlamlandıracak bir durum var mı acaba, akşam kötü kap falan gelirse güvenim kalmaz bu şirkete.
[QUOTE=bawer;6698442]Bu enflasyon muhasebesinde nasıl etkilenir Karel, Şakir abi bu konuda da bir açıklama yaparsa fena olmaz.
Bugünkü düşüşü anlamlandıracak bir durum var mı acaba, akşam kötü kap falan gelirse güvenim kalmaz bu şirkete.[/
Bügünkü kapanışa odaklanmak lazım bence