canlı bu saatte banttan yayın olmaz .
bırak o banttan sansın :)
Printable View
Kapanis yukari olur fitch gorunum degistirir. Senaryom bu. Fitch pass gecerse o zaman bu gece cerezsiz iceriz rakilari :)
https://twitter.com/haskologlu/statu...81587889512574
biraz ekşın izleyin :)
çok değişik bir adam alma olmuş.
2 tane Türkiye'ye yetecek seramik, çimento, inşaat demiri, boya kapasitesi var ve ihracatı sorunlu ürünler.
Kombi ihracat imkanı daha fazla olabilir. Teknoloji oturmuş durumda.
Elektrikli kombi ilginç olabilir. Eski elektrikli termosifonlar vardı onlara motor ilave edecekler belki. Avrupa buna geçiyormuş.
Artık kömür ve doğalgazlı işlerden uzak duracağım.
Bu sürdürülebilirlik vs üst aklın işi, kısa vadede bitmez. Eskiden biz siz daha önce kirlettiniz ve kalkındınız bize iltimas olsun diyorduk, son dönemde söylem değişti.
Fitchin negatiften durağana çekmesini bekliyorum.
Piyasada sanki direk 1 not artırıp pozitif outlook verecekmiş gibi bir beklenti var.
Not artımı sorunlu şirketlere yarar, yabancı ortaklılar etkilenmez diye düşünüyorum.
arz tabanlarını çizdiler, hepsi kalktı :ok:
tekrar tavan kitlerlerse bu arz çılgınlığını kimse durduramaz :ok:
borsa artık heryerde .. yolda arabada otobüste .. cafelerde genç yaşlı tanıdığım tanımadığım %90 kişi halka arzda borsada ...
Isctr de cok sert oynuyorlar hisse vadelide +22 den -30 a dustu portfoy. 25 e gelirse herhalde +100 olur. Birseyler olucak 16:30 gibi sert hareketler gorebiliriz her iki yone. Vaziyet alin ortalik karisacak. Babanin oglu Bofa geliyor.
İş Bankası geri aldığı hisseleri de yeni holdingin içine koyar ise çok cazip olur.
JP Morgan, TL'de ağırlık artır tavsiyesine başladı
İSTANBUL (AA) - Merkezi ABD'de bulunan yatırım bankası JP Morgan, "TL'de ağırlık
artır" tavsiyesine başladı.
JP Morgan'ın yatırımcılara gönderdiği bilgi notunda, Türkiye'deki gelişmelere ilişkin
değerlendirmelere de yer verildi.
Zorlu makroekonomik koşullara rağmen ortodoks politikalara geçişin kararlı olduğu
belirtilen bilgi notunda, 250 baz puan artış olacağı yönündeki piyasa beklentilerine
karşın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), en son toplantısında
politika faizini 750 baz puan artırarak yüzde 25'e çıkardığı, bu sinyallerin,
siyasi destekle hareket edildiğine işaret ettiği kaydedildi.
Bilgi notunda, "Model portföyümüze küçük bir miktar 'TL ağırlık artır' pozisyonu
ekliyoruz. Temmuz başında opsiyonlarda TL uzun pozisyonu almıştık. Artık risk/ödül
dengesinin doğrudan TL alımdan yana olduğunu düşünüyoruz." denildi.
- "Rezervler ılımlı bir hızda büyüyecek gibi görünüyor"
Yetkililerin, dolar/TL kurunda daha fazla yukarı yöne izin vermeyecek teşvikler
getirdiği belirtilen bilgi notunda, şunlar kaydedildi:
"Aynı zamanda analizlerimiz, TL'nin ucuz ve rekabetçi olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla
TL'de ek bir devalüasyon gerekmiyor. Yetkililerin, döviz rezervlerinde bir
kayıp olmaksızın dolar/TL kurunu istikrarlı bir düzeyde tutabilecekleri kanaatindeyiz,
aslında rezervler ılımlı bir hızda büyüyecek gibi görünüyor. Bunun sebebi,
kredi büyümesinin yıllık yaklaşık yüzde 40-50'ye düşerek reel olarak negatife
dönmesi ve kredi faizlerinin önemli oranda artmış olmasıdır. Turizm gelirleriyle
birlikte ağustos-ekim aylarında ılımlı bir cari fazla elde edilebilir.
Bunun sonucunda ise istikrarlı bir dolar/TL kurunun pozitif getiri vermesi beklenebilir."
-AA-
Spot hisseler
https://i.hizliresim.com/ivpjqlm.jpg
ekgyo gitmezse endekste gitmez, çoktandır dememiştim :) bence
Küçük hisselerde oynayan büyük oyuncular aynı zamanda BIST30'da da oynuyormuş. O yüzden BIST30/BIST50 ile BIST100 dışı farklı olabiliyor.
Bir düzeltme lazım artık.ok. Ama herkes borsada kısmına eaaaah hem evet hem hayır diyeceğim.
Birçoğu çok az para ile halka arz ları kovalıyor.
Hesap sayısı fazla ilgilenen fazla adım atan fazla ama parasal büyüklük sözkonusu birazda.
Orada evet büyük paralar da var ama henüz tam bir yığılma söz konusu değil.
Hala kkm ve döviz deki para çekilemedi borsaya.
Diğer yandan hep yazdım .Borsa ya eski kurallar ile bakılmamalı.Borsa artık ekonomi yönetiminin tamamen tl ile yapılan kuralları istendiği gibi esnetilen değiştirilen oynanan göz yumulan!!! bir yer..
Hamam gibi düşünün..
Kirlenen giriyor yıkanıyor falan sağlık buluyor falan..
stoplos patlatmaya oynuyor şimdi bu kısrahın sakinleşip dengelenmesi gerek ondan sonra yukarı atak yapacak mı bakalım.:)
Fitch yine ficlik yapabilir, pas gecerse bayagi bi kan akar. Diyorum efsane bir son olacak bugun.
2 ihtimal var
1 Yine kapanışa yakın alacak, pazartesine marj bırakacak. Pazartesi not artırımı ile gelenlere verecek.
2 İyice satacak, sonra miletin limiti yetmeyecek ve daha da düşecek. Pazartesi not artımımı borsayı ateşledi havası verecek.
FOREX swap oranları
https://i.hizliresim.com/533if60.jpg
Bence pas geçerse heyvan gibi alırlar. Kapak olsun diye.
Fitch her zaman ficlik yapti. Bu gece yarisi aciklama yapacaklarmis. Ben vaziyet aldim. Gel Bofa gel
913775 ten aldiklarimi 918775 e yazdim alan hayrini gorsun pazartesi 928775 ten geri satabilir yada 908775 ten geri alabilirim. Saka bir yana sertlesiyor durumlar bir yana kirilabilir. Ezilmeyelim diye aradan cekiliyorum.
Hisse vadeli günlük dipe yakın olanlar sıralaması
https://i.hizliresim.com/1y2h15q.jpg
Mantıklı...
Ne de olsa yeni motto "borsa forever"...
Faiz düşer borsa çıkar,
Faiz çıkar borsa çıkar,
Dolar çıkar borsa çıkar,
Dolar düşer borsa çıkar,
Enflasyon yüksek gelir, borsa çıkar,
Seçim biter, borsa çıkar,
Vergiler artar, borsa çıkar,
Halka arzlara milyon katılım olur, borsa çıkar,
Bu durumda görünüm sabit kalsa da borsa çıkarsa şaşmamak lazım... Hatta sanki artık normali bu...
Daha kıdem tazminat fonları BES'e yönlendirilecek.
BES'den seneye ayrılmak isteyenlere de muhtemelen bir seferlik başka imkanlar verecekler.
Sohbet programında cemoka PETKM ve EKGYO da var, EKGYO'da maliyeti yukarıda kaldı dediler. Kardemirde de varmış ama orada başka planları varmış.
Bazı oyuncular kendilerine fon kurmuş oradan işlem yapıyorlarmış. Muhtemelen hisse fazlasını fona koyuyorlar vatandaş da fonlar alıyor diye düşünüyor.
Bu fonların tipini ayrı belirlemeleri lazım.
Borsaya uyarlamak lazım
>>>>>>>>
"We know that they are lying, they know that they are lying, they even know that we know they are lying, we also know that they know we know they are lying too, they of course know that we certainly know they know we know they are lying too as well, but they are still lying.
In our country, the lie has become not just moral category, but the pillar industry of this country."
- Aleksandr Solzhenitsyn
sasa var hekts var...
sasa alın hekts alın...
sasa alın hekts alın...
sasa alın hekts alın...
sasa alın hekts alın...
sasa alın hekts alın...
Oyun içinde oyun
https://i.hizliresim.com/bzdfwoe.jpg