ben en baþta uyardým sizi...anlamaz diye...
Printable View
burada çoðu insanin maaliyeti 3-4 tl (ben dahil) ne zman yazmaya baþladýðýmýz ortada...inanmayan gider bakar.
Biz enerji iþinden payýmýza düþeni aldýk...usd bazlý x6 ve üzeri kazandýk....
Hala burada olmamazýn sebebi tarým, batarya, uçak iþleri..
Onun için burada boi yere enerji kolunu hesaplama ft2....kimse iplemez.
Hesap yapacaksan tarým ve batarya sektöründeki muhtemel getirelere yönelik hesap yap.
daha NKMO nedir onu bilmiyor.....orda yüzde 2.5 okumuþ.....gelmiþ burda bize iþ anlatýyor
Sokak röportajlarýndaki telefoncu dayýlardan biri bu kesinlikle...Bu cehalet baþka kimsede yok....Çýkar bakayým telefonunu...Elinde su var senin...
konkardato ilaný ile ilgili
"Mahkemeye sunulan baþvuru dilekçesinde ülke genelinde yaþanan ekonomik kriz, yüksek enflasyon, yüksek kredi faizleri ve kur artýþlarý yüzünden alacaklarýn tahsil edilemediði, kamu kurumu olan Türkiye Elektrik Ýletim A.Þ’nin (TEÝAÞ) de hakediþleri zamanýnda ödemediði bildirildi. Dilekçede þöyle denildi: “Son dönemde ülkemizde yaþanan kur artýþý ve dalgalanmalarý, yüksek enflasyon, kredi faizi artýþý enerji sektörünü etkilemiþ, þirketimizin faaliyetine ciddi oranda zarar vermiþtir. Ülkemizde yaþanmakta olan ekonomik kriz nedeniyle firmalardan hakediþler zamanýnda alýnamamýþtýr. TEÝAÞ Genel Müdürlüðü’nün Ekim 2023-Ocak 2024 hakediþ ödemelerini yapmamasý da grup þirketlerin nakit akýþýný bozmuþtur. Tedarikçilere çek ve peþin ödeme yapýlmýþ olmasýna raðmen, alýnan malzeme ve iþçiliklerin hakediþlere yansýtýlmamasý, þirketler grubunu finansal ve mali açýdan zor duruma sokarak kýsa ve uzun vadeli borçlarýný ödeyemez duruma getirmiþtir."
sn kingsailor
ben ayrýntý vermeden sektördeki durumu belirtmek istemiþtim...
ayrýntý için
https://www.sozcu.com.tr/ekonomik-kr...artirdi-p41613
Evet dün geçmiþte kaldý...
Yarýn ne getirecek?
Hazineler deðerindeki âtýl arsalarýn aktif hale gelmesi için de projeler geliþtireceklerine ve en az jeotermal tarým, en az uçak tahavvül, en az enerji depolama kadar bir heyecan oluþacaðýna inanmaktayým.
Daha iyi hisse/ler bulabildiðine inanan varsa sevabýna özelden bana yazabilir...
Ne de olsa mezara kadar deðil, pazara kadar alark'lýyým. :yes:
Tüm yaþananlardan sonra Alarko ölen varsa ondan uzak durun. CEO gözümüzün içine baka baka hepimizi yanýlttý. Bu daha önce de 2-3 kere olmuþtu Ama konduramamýþtým son yaþananlardan sonra iyi niyetli olmadýklarý ayan beyan ortadayken hala birileri alarko'yu uyuyorsa lütfen onlardan uzak durun.
sn keremarasa göre benden uzak kalacaksýnýz. gerçi Alarkoyu uyumak nedir anlayamadým ama...
takaslarý birileri yayýnlamýþ sosyal medyada...
dediðimiz gibi Bizimdeki aða satmýþ 2 107 000 lot
ve hangi yatýrým fonlarý bilmem ama 5 332 742 lot
Deniz menkul deðerler 1 317 786 lot satmýþlar...
alýcýlardan dikkatimi çeken info menkulde bazýlarý 1 013 000 lot almýþ. muhtemelen küçük yatýrýmcýlardýr deðil mi :) . yoksa fonlar satarken neden alsýnlar. ne dediniz fon ile þahsi keseler ayrý mý... ya etmey,n eskiden iþlerine gelmediðinde fona alýrlardý ya da fona taþýtýrlar sonra devrederlerdi... ama bunlar eskide kaldýlar. þimdilerde bu iþ mümkün deðil :)
Ben deðerlememi rakamlara bakarak yapýyorum. CEO veya patronun ne yaptýðý veya ne söylediði zerre umrumda deðil. Benim kendi kriterlerime göre rakamlarda anormal bir durum yok. Herkesin kendi bileceði iþ tabii. Beðenmeyen satar beðenen bekler. Ben borsa portföyünün tamamýný alark’a geçirdim. Bekleyip göreceðiz.
--borsada en tehlikeli davranýþlardan biri hisse ile özdeþlemektir...aþýk olmaktýr..birinci de basiret baðlanýr ikinci de aþkýn gözü kördür..
Benim için yazýyorsanýz 2011’den beri borsada islem yapýyorum. Dikkat ederseniz borsadaki paramla dedim tüm paramý burada deðerlendiriyorum demedim. Borsadaki param toplam portföyümün yüzde 20’si anca eder. Þu an borsada fýrsat hissesi olarak deðerlendiriyorum. Herkesin kendi stratejisi kendine tabi. Ben 6 aydan fazladýr bekliyorum, bu son olanlarla da payýmý artýrdým. zamaným bol.
Saygýlar.
mesela AKSAda lodrik hareketini deðerlendirememek de aþýk olmak mýdýr? bilanço bazlý benim alabileceðim þirketlerden seçimim ALARKtýr ve bilanço bozulmadan benim düþüncem deðþmeyecek...
mesela aþýk olmak için sebep
Tarýmda 200 milyon dolar yurtiçi 200 milyon dolar yurtdýþý yani hisse baþý 1 dolar hedef FAVÖK mü baþka þey mi bilmem...
bataryadan, uçaktan, sermaye piyasasýndan gelecek olanlar ile birlikte enerji azalarak devam etse hisse baþý 1 dolar da oralardan gelse 2 dolar...
yarýsýný bana verse temettü olarak umut fakirin ekmeði demiþler daha ne isterim. yok sana yarýsýný vermem 50 cent veririm dese bakarým paralarý nereye yatýracak ve devam edip etmeyeceðime karar veririm
aþk da karþýlýklý olursa vuslat olur deðil mi
benim dýþarýdaki alacaklarým ki bakarsýn tahsil edilmeyebilir var bana göre epey bir miktar... arabamý satmaktan vazgeçtim sayýlýr (parayý nasýl deðerlendirebileceðimi bulamadým) kamyon ile idare etmeyi düþünüyordum. geçen yýl ev ve bahçe için epey bir miktar çýkardým ama kendi adýma servetim borsada...
tamaý ALARKta... maliyetim 143 ten aldýklarým dahil 0... bütün birikimimin kat kat fazlasýný çekip ev ve bahçe aldýðým için kalan servet bedelsiz oluyor...
oðluma her ay emekli maaþým elverdiðince hisse alýyorum tabii ki ALARK yukarýdaki mesajda yazdým önümdeki fýrsatý ama asýl büyük fýrsatlar geçmiþte miydi bilmem...
unutmadan 1989 yýlýnda alýnan veya alýndýðý düþünülen Ege endüstrler ile baþlayan borsa hayatým var... 2008 yýlýna kadar aptalca batakça traderlýk ne var ne yok borsaya yedirme sonrasýnda ise tövbekarlýk...
ne kapanýþ ama :) klasik ALARK hareketlerine geçmek için biraz daha yüksekte olmamalý mýydý? daha düþme ihtimali var demek ki hem karanlýk oda var yarýn var öbür gün var mý bilmem... ama artýk Genel kurul toplantýsý da olmalý deðil mi? bakalým kap ne zaman gelecek? hatta yetiþtiremedik sonra temettüye karar vereceðiz derler mi? ya da leyla Ablam vedat abim ve Dalia hanýmýn ihtiyacý için çoook yüksek bir temettü koyup satýþtan vaz mý geçerler... beðen beðendiðini, seç seçebileceðini :)
demedim mi karanlýk oda var diye...
Her yer karanlýk biraz makber dinleyelim bari :)
bizim bakým bitmiþ görünüyor. erkene çekilmiþ daha önce 30 nisana uzatýlmýþtý bakým bitiþi...
Teknikçi arkadaþlar...
Dip sayýlýr mý burasý?
Bugünkü mum *doji* sayýlýr mý?
Ne dersiniz?
--2021-2022 yýllarýnda bu hisse için pozitif blac swan olmuþtu...bu durum hayatta ya bir kere gelir ya da iki kere...ya da hiç gelmez...o nedenle kendi baþarýnýz olarak düþünürseniz, ayaklarýnýz yerden kesilir...
--herþeyin en iyisini tek tek almak var iken, kötüleriyle birlikte bütününü almak, daha az temettüye razý olmak ne kadar doðru bir düþünce??
--tavsiye deðeri taþýmaz, farklý bir bakýþ açýsý getirmek için yazýldý.
Þahsi kanaatim, 2024 yýlý boyunca mevduat faizleri %45 in altýna inemeyecek. Bu hissenin gerçek deðerinin ortaya çýkmasý için piyasaya para akmasý gerekiyor, yabancý geldiðinde faizler düþüþ trendine girdiðinde 5 USD altýnda fiyat bir daha mümkün olmayacak. Çünkü þirketin Özkaynaklarý 2024 sonunda 3 milyar USDye dayanmýþ olacak. Yýllýk karý da sürdürülebilir ve risksiz olarak 300 milyon USDve üzeri olacak...
2021 yýlý deðil 2022 yýlý... dikkat ederseniz ki etmeyeceksiniz 2021 yýlýnda da kömür fiyatý sabitlenmiþti ve çok fazla eleþtirilmiþti Cenal... 2022 yýlýnda tahminlerinin hilafýna buna pozitif black swan denmez çünkü olumsuzluðun pozitifi olmaz hem ciro hem kar patlamasý olmuþtu. daha önce þirket bu yatýrýmlarý yaptýðý için bazý çaðdaþlar bizi odun kömürcüler olarak dalga konusu haline getirmiþlerdi...
þirket bizim mirasyediler gibi yapmadý. CENAL borçlarýný ödedi ve ortaklara kar aktarýmý yapmaya baþladý... ALARK ise sektörün duayeni ile toplantýlar yapýp bu paralarý nereye yönlendirmek gerektiðini tartýþtý... tarým ile ilgili yatýrýmlarý planlarken, bodrumda otel yatýrýmý, havacýlýk iþi, batarya iþini yapýlandýrmaya çalýþtý. arkasýndan miamide otel alýmýna soyundu...
her yatýrým baþarýlý olur mu elbette hayýr bakýnýz Kýrklareli DGS...sn 101 kýzsa da RÝVA ( bu kadar uzun vadeli iþ bir yerlerde zora girer)...
maalesef herþeyin en iyisini yedirmiyorlar... yoksa ben kendi adýma en iyi þirketi ve en iyi temettüleri almayý neden istemeyeyim. ama sahibi bazý artistlere pýrlanta verdiði için almadýðým þirket ALARKý 5 e katlýyor, ha benim için mümkün deðil çünkü gerçekten sokaða atacak param yok...
2028 e kadar bekleme þansý ya da sabrý olanlara iþte meydan. kendileri 4 milyar dolar PD koydular. bence bu deðer yukarýdaki yatýrýmlarýn problem olmamasý halinde 6 milyar dolar civarýnda olabilir... kýsa vadede ise gerçekten ucuz ve piyasa deðeri düþük olup da önümüzdeki dönemde güzel iþler yapabilecek þirket önerilerine ben de açýðým. sn 101 pazara kadar ortak deðiþtirebilirim diyor ben de paslý çivi olarak daha güzel bir yatýrým aklýma yatarsa neden olmasýn diyorum... zaten bu forum da bunun için var...
https://i.hizliresim.com/5gfm0o0.jpeg
OCAK 2024 itibari ile,
Tüketici sayýsý bazýnda Meram'ýn yarýsý,
Faturalanan elektrik tüketimi bazýnda Meram'ýn 3 te 1 i olan þirketin sonuçlarý.
Net dönem karý içinde 3 milyar civarý ertelenmiþ vergi geliri var. Onu çýkarýnca
dahi net kar 10 kata çýkmýþ. Net borcu var, nakdi yok cart curt.
Alarko yönetimini bir kez daha tebrik etmekte fayda var.
bir ALARK klasiði ile karþý karþýyayýz tekrar... her daim güzel bilançolarý ve yükseliþ trendlerini haþat ederek yatýrmcýlarýnýn sinir katsayýlarýný denemek... uzun vadeci olsak da dokunuyor bazen...
bu arada bu enflasyon muhasebesini pek anlayamadým, ya da anladýðým þey aslýnda balonlaþmanýn dik alasý...
borçlu þirket kar etmiþ görünüyor ama borcu ödeyememek riski pas geçilmiþ...
borçsuz þirket lan sen neden borçlanmýyorsun bu kadar da nakit akýþý olmaz deyip zarara geçiriliyor...
sahi birileri piþman olacak ama kim...
Borçlu þirketlerin 2023 teki faiz maliyeti kaçtý , 2024 te kaç olacak? (2023 te negatif reel faizle borçlandýlar...)
2023 te devlet tahvili faizleri %10'dan baþlamýþ ,%40 ile sonlanmýþ!!! (ortalama %25 , þu an %45)
2023 te nakitte olanlar cezalandýrýldý , borçlu olanlar ödüllendirildi.... EM ne göre!!!
ALARK yatýrýmcýsý kalabilmek sabýr taþý çatlatýr.
Endeksin TL zirvesini tazelediði þu saatlerde;
ALARK hissesi TL zirvesinin %20, 2024 dolar zirvesinin %22 ve dolar bazlý ATH ýnýn %29 altýnda.
Dolar bazlý Eylül 2022 seviyelerinde. Eylül 2022 de CEO sunun açýklamalarýna inanýp yatýrým yapan
bir arkadaþ, dolar enflasyonu sayesinde saðlam zararda.
Þubat 2024 açýklamalarýnýn neticelerine bakýldýðýnda, bu saatten sonra Alark CEO
sunun açýklamasýna güvenip kim yatýrým yapar bilmiyorum ancak en azýndan CEO
yu yanlýþ yönlendirmek sureti ile oluþan güvensizlik ortamý neticesinde 13 milyar
TL lik varlýðýn buhar olmasýna sebep olanlarýn görevden alýnmasý ya da istifa
etmeleri gerekirdi. Yok olan bu deðerin %33 ü yatýrýmcýlarýnýn cebinden çýktý.
Belli ki, Alarko firmasý da Türkiye gibi yönetiliyor. Nasýl ki, Merkez bankasýnýn
800 Milyar TL zarar açýklamasýna sebep olan politikalarýn 1 tane sorumlusu
dahi yoksa, Alarkoda yapýlan hatalarýn da belli ki sorumlusu bulunamýyor.
Allah sabýr versin.
sn shichinin
ALARK TÜrkiye kadar kötü yönetilmiyor... Güzel yönetilen ama bir þekilde yatýrýmcýlarla barýþamayan bir þirket... Hele de Merkez Bankasý :)
ALARK geçenlerde yazdým Kýrklareli DGS de yanlýþ yatýrým yaptý. Riva hakeza uzun zaman daha proje yapýlmayacak ise ölme eþeðim ölme...
ama hem MERAM, HEM CENAL güzel yatýrýmlardý ve güzel yönetiliyorlar. Eðer borç bataðý içinde olsalardý o zaman müthiþ bir EM karý oluþacaktý. ve sonuçta eski METAÞ gibi Çukurova-Kepez Elektirik gibi þirketlere dönüþmeleri mümkün olacaktý...
Ortada bir deðer yok olmadý... ona bakarsanýz SÖKEUN defalarca yazdým bir deðer oluþmadý illizyon yapýldý. korkarým önümüzdeki dönemlerde bu halka arzlarýn geldiði yerleri çok acý hatýrlayacaklardýr...
CEO yanýldý ve yanýltýldý... yanýlmamalý idi yanýltýlmamalý idi.. bakalým bundan sonra ne olacak. ama ben kendi adýma Tarým, Havacýlýk, Enerji depolama bana uygun olmasa da otelcilik hususlarýnda ve sermaye þirketinde güzel bir ufku olduðunu görüyorum. kendi þirketim olsa böyle bir yönetici ile çalýþmayý isterdim...
kimbilir bakarsýnýz bunlarýn altýndan baþka çapanoðullarý çýkabilir... uzun vadeli yatýrýmcýlar açýsýndan pek problem de görünmüyor.
Dk. 19.30 dan itibaren
https://www.youtube.com/watch?v=skg6...4%B1mFinansman
genel kurul haberi ne zaman düþer?
https://i.hizliresim.com/fw3f2ec.png
Nisan ayý içinde; bilanço,yönlendirme ve muhtemel insider darbesi yiyen 2 þirketin bilanço sonrasý hareketleri.
Konunun bilanço deðil baþka sebeplerin olduðunun ispatý gibi. Yazýk.
https://i.hizliresim.com/mz6czhd.png
Sera da 1 metre kareden 58 kilo domates üretip ortalama 1 euro dan 290 bin ton ürünü satacaklarmýþ. Sattýgým #alark larýn parasý ile ayva bahçesi alacaðým. Birde #ayvako markasýný tescilledim mi tamamdýr.😄
Yorumsuz...
https://i.hizliresim.com/8jooymo.png
https://www.aa.com.tr/tr/gundem/kaza...-ettik/3202365
https://www.trtavaz.com.tr/haber/tur...4947cc3b0c3642
Protokol metninde neler var?
Var mý bilen, gören?