Bir adam kendi malını satarmı yoksa arkasındamı durur sizce
ne yapar
Printable View
Bir adam kendi malını satarmı yoksa arkasındamı durur sizce
ne yapar
Ada resmen krizin tüm faturasını bakab kesmiş o ne faiz gideribe holdingimi bakmış yürü be bakioglu batakların bu kadarmıydı nereden buldun bukadar borcu
bilanco bence olumlu...vafok (faaliyet icindeki kur +- farkını cıkarınca) tek ceyrekte 30 milyondan fazla. su anda 3x ile islem goruyor , hatta son ceyrek devam etse 2x ...hedef cok yukarı olur .. ytd
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
yeni yatas bakab olacak , inanıyorum. ytd.
3. Ceyregın net Kara katkısın 3 milyon TL...cok yuksek fınansal gideri var...vafok yuksek ama yuksek döviz fıyatının olumlu etkısı var içinde adamlar bankaya çalışmışlar..,bence seneye temettu dağıtmayıp borcu kaparsalar verımsız atıl yatırımları durdursalarmış super olabılırdi....hisse fiyatı ise çöp ambalaj atığı kadar...ytd
bakabın 10da biri olmayan kobi kıvamındaki bazıları da yakın sektörlerdeki sirketlerinin piyasa degerine / işlem gordugu carpanlara bakınca bakab 20 TLolsa yine pahalı denemez. komik yerlerde patinaj yapıyoruz ... ytd.
Bir ay önce bu şekilde bir tahmin yapmıştım.
130 milyon olan satış rakamı tahminim 122 milyon olarak gerçekleşti.
Brüt kar tahminim 42 milyon iken oranın da biraz düşük gelmesi ile gerçekleşme 35 milyon. %32-33 olan brüt oran tahminim 29 geldi.
Esas faaliyet gelir-gider farkı tahminimin üzerinde 11 milyon oldu.
Faaliyet gideri beklediğimiz gibi 10.2 milyon.
Finansal gelir-gider -33 milyon ile tahminimden fazla.
Net kar ise düşük gelerek 19 milyon civarında oluştu. Favök tam beklediğim gibi çeyrekte 40 milyon yılın tamamında ise 84 milyon oldu.
Tahminlerinde çok büyük bir sapma yok. Sapmanın temel nedeni ise satışların beklediğimden az gelmesi oldu. Bu nedenle hem brüt kar hem de net kar tahminimden düşük geldi. Şirketin satış konusunda ciddi olarak düşünmesi gerekir. Yılı muhtemelen 80 milyon euroya bile varmayacak bir satış rakamı ile kapatacak. Bu son 5 yılın en düşüğü olur.
Bunun dışında bilanço olumlu. 84 milyon Favök rakamına karşılık şirketin değeri 160 milyon. Ayrıca yıl sonu bilançosu için önemli detaylar var. Euro kuru bu seviyelerde yılı kapatırsa finansal giderin düşmesi ile 10 milyona yakın ekstra kar yazacak. Euro yılı bu seviyelerde kapatırsa yıl sonu karı geçen senenin üzerinde olur. Ancak euronun çok da fazla düşmemesi lazım. Çünkü bu sefer bir önceki çeyrekte hammaddeyi yüksekten aldığı için brüt karlılık düşer. Euro için 6-6,5 arası şirket için iyi bir denge noktası olur bence.
zor bir dönen ve baki amcanın neden bukadar agresif oldugu anlaşıldı
baki holding ters köşede yakalanmış ki bu kadar karın tamamı finansal giderlere gitmiş
bilançyu daha iyi baknca şirket hala karlı maliyetleri iyi
bu dönem agresif sıçramalar almaz ise
bu dönem satışları daha iyi olacaktır ve kayıp çeyregi telafi edebiliriz
bilançoda bizler için en önemli şey satışlarda şuanlık bir sıkıntı omaması
ama hala bizim beklentilerimizi ve ümitlerimizi kırmıştır
katılmıyorum . kur zararı bilinmeyen bir sey degil. faaliyet ve faaliyet karlıgı kuvvetli devam ediyor , bu verilerle borsanın en iyi fırsatlarından birini veriyor .. umarım cok enteresan fiyatlar bizi bekliyor... ytd
Duran varlıkların değeri gecen yıla göre azalmış halbukı 3 yıldır yatırım yapıyor artması gerekmez miydi.,,,bunu bilen üstadlara sormak lazım....kısa ve uzun vade yukumluluklerını oranı toplam aktığın yuzde 60 I kadar.ozsermayen daha az...gercı konkordato ilan ettım dese surprız olmaz bana...artmayan satışlar Gereksız yatırımlar yuksek fınansal giderler yuksek genel yonetım giderleri bu hissenın eksikleri....hisse fıyatına yansır bu olumsuzluklar...,dövizde tepe noktası 2018 için görüldü dolaylısıyla bundan kotu olmaz ...fakat 2019 için Bi tedbır düşünmeli Cb ve gürûhu...yoksa zaten sıcak gecen İzmir yazı onlara daha sıcak geçebilir...,ytd
olumsuz bir durum yok , olumsuz neden pompalamaya calisiyorsunuz , 1.0 x ebitda / net borc var, gayet dusuk , borsanın en düşük borclulupa sahip şirketlerinden biri... net kara bu donemde bakmak cok anlamsız yoksa ttkom ve migros taban taban giderdi... ciro beklendiği kadar artmasa da cok net bir sey var marjlar cok iyi gidiyor.. bu donemde opup basımıza koymamız gereken bir performans... duserse alım fırsatıdır benim icin. ama ben sert yukarı bekliyorum. ytd .
Çok acımasız yorum yapmışsınız. Şirketin hala düzeltmesi gereken yönler var ancak son 10 çeyrektir açıkladığı mali tablolarda ufak tefek noktalar dışında eleştirilecek bir durum yok. Bu sene kurların zıplamasından dolayı üçüncü çeyrekte yüksek finansal gelir-gider farkı oluştu ama o da son çeyrekte düzelecektir.
Şirket için en olumsuz durum satışların hiç artmaması. Tl olarak görülen artış kimseyi yanıltmasın şirketin tonaj olarak satışları stabil seyrediyor. Ancak bu olumsuzluk kar marjları mevcut seviyelerde devam ettiği sürece önemsiz kalacaktır. Bunun dışında holdinge ve Bak-Net'e ödenen ücretlerde yükseklik var ama o noktalarda da iki senedir bir düzelme oldu.
Sonuç olarak hisse fiyatı mevcut seviyelerin de altına inerse alıcı pozisyonunda olurum.
Açıkcası ben bu hissede pozısyon taşımaktan pişmanım.Ama bu saatten sonra satmamda ama büyük Montanlı alışta yapmamda... Satarsam zararım realize olur. Demiştim bu fiyattan satacağıma varlık fonuna bağışlarım...tek tesellım Cb ve avanesi de becerıksızlıkleeının bedelını ziyadesıyle ödeyecek olması...ytd
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar merhaba, kural ihlali nedeniyle foruma yazamadım 3-4 gündür, bence bilanço ve gelir tablosu çok iyi geldi, donem net karina bakıp aldanmamak lazım, kur artışı donem net karını törpülemiş, kurlar bu seviyelerde kaldığı sürece son ceyrekte finansal gelirlerde finansal giderlere göre daha fazla artış olacağından ve son çeyregin faaliyet karı 3.çeyrege göre daha yuksek olacağından faaliyet karina finansal gelir gider olumlu farki eklendiğinde yüksek bir donem net kârı ortaya çıkabilir, benim tahminim son çeyrek hâsılat 125-135 milyon TL.arasidir,
Toplam hâsılat en az 450-460 milyon TL.donem net karıda 41-42 milyon TL.dir.
Sermayesinden fazla kâr getiren bir sirketin birim hisse değeri en az 10 TL.dir.
Şubat ayını bekliyorum sabırsızlıkla, bu değerler abartisiz olup muhakkak görülecektir, daha üstü bile olabilir ancak temkinli olmakta fayda var,
Yılın son 3 ayında olur ya satiş tonajı toplami 23-24 bin ton olursa fevkalade bir bilanço açıklar, tabikide kurun bu seviyelerde kalması gerekir, kurun ziplamasi yada bu seviyelerin cok altina düşmesi her iki durumda şirket için olumsuz olur, en azından son çeyrekte kurların bu seviyelerde stabil kalması gerekiyor iyi bir karlılık için, hayırlı olması dileklerimle,
hepimizi üzdü bakab
yanlız arkadaşlar çok zor bir dönem geride kaldı
anlaşılan kurlarda böyle bir hareket beklenmiyormuş
yılı bekledigimiz kar oranı gelmesi yüksek
4. çeyrek satışları artan karmarjı oranı
dengelenen kur
4. çeyrek ile ilgili önümüzdeki zamanda daha net görüş verilebilir ancak son çeyrekte faaliyet karının 3. çeyrekten yüksek gelme ihtimali yok. Hasılatın da üçüncü çeyrekten yüksek geleceğini düşünmüyorum. Son çeyrekte marjlar düşecektir ancak net kar rakamı yüksek gelecektir.
Burada şirketin bedavadan işlem gordugune dair 10 tane ornek verebiliriz, verdik de..
Son ceyrek finansallarını , piyasadaki şirket satın alım carpanlarına (ki sektörde bolca oldu) uyarlasanız, benim için el değiştirme degeri 25-30 TL aralığıdır.
Ancak biz burda körler sağırlar birbirini ağırlar noktasındayız. BU da bir gercek.
YTD.
Hisse anlamsız fiyatlara doğru gidiyor. Biraz daha gayret ederse bir yıllık Favök değerine inecek.
Alnus bugün show yaptı tavana kilitledi, sonra tavan çözüldü, 4.55 kapattı, Alnus gün sonu 70 bin lot net alımda, tacirler de 46 bin lot net satımda, tacirlerdeki arkadaş verdiği mali koyamadı yerine çünkü 46 bin lot mal almaya kalksa fiyat yine tavana yaklaşır belkide tavan olurdu, onun istedigi alt kademelere birimeri satis yazsin bende yukaridan sattigim mali dusuk fiyattan yerine koyayim bunun hesabını yapıyor ancak bir sen akıllı değilsin gundi, ben Alnusun yerinde olsaydım kapanışa doğru tavana kadar çizerdim, tavan kapatır, sonraki işlem gününde de yine hisseyi yükseltir tavana cekerdim ve tacirlerin malınıda kapardım, tacirlerdeki bu arkadaş her kimse hem karnım doysun hem pastam dursun istiyor ancak yok öyle yedim ayağı, hepi topu 190 bin lot falan mali kalmış, Alnus elinden alacak oyuncağını göreceksin,
Yürü be Alnus kim tutar seni, Alnus sen bizim herşeyimizsin, Taciroglan ver malını bi çektir git artık
Niye gittiği yerde kalmıyor neden hep benzer hareketleri yapmış
https://i.hizliresim.com/ZXN4qg.png
GEnel anlamda yukselislerde satıp düşüşlerde alım yapan kurumları toplasanız 600-700 bin lotu çıkmaz.
Ki ben bu kurumların da 50-100 binden fazlasını bu fiyatlarda sat-al yapacagini sanmıyorum.
Bakab yatırımcısı çok az sayıda ve bu yatırımcı da nihayetinde Bakabda duruyor ise beklentisi sanırım bu seviyeler değil.. yoksa burada işi olmazdı.
Birileri bu tahtaya o veya bu nedenle girdi ise ve mal almaya calisacak ise, bu fiyatlarda almaya kalkarsa çok bekler .. işte Alnus’un alabildiği 90 bin lor onun da alış ortalaması bugünkü kapanışın yüzde 11-12 üzerinde...
benim tahminim bu tahtada örneğin >500 bin lot almak isteyen birinin fiyatı 7-8 aralıgına çekmesi gerektiği şeklinde. Yoksa bu kadar mal beklerse alamaz.
Ytd
Bu ekonomık ortamda bakab gb kağıttan 500 Bn lotcuk alacak babayıgıt olacağı kanaatınde degılım...Yıne Cb ve yakın avanesinin işidir...aldıkları temettulerle el ense cekıyorlar bnce....ytd
bu kur seviyesi bakab yılık karda etkisi ciddi olur
3. çeyrek kaybını karşılar
bence fazla verildi kagıta
kagıta kimse bulaşmaz çünkü dışarıdaki lot sayısı yok denecekkadar az
yılık kar beklentim 45 milyon civarı
bir beklentim var
2005 yılından beri aralıksız tahtayı izlerim şurası bir gerçek geçtiğimiz cuma günü tavan olduğundan beri tahta aralıksız hareketli, galiba bu AlNUS robotla işlem yapıyor, iyide yapıyor. Tahtaya hareket getirdi ama acaba işlem hacmi artıyormu göremediğim için bilmiyorum, inşaallah hacimde artıyordur.:yes:
ALNUS' un robotu galiba yine sigortaları attırdı, devre kesildi...:notr:
Hammadde ve Euro/tl kuru tam da şirketin istediği gibi gidiyor.
Euro/tl kurunda şu andaki 6-6.2 seviyeleri şirket için optimum nokta. Bu seviyelerde kalan kur ile yıl sonu karının sermayesinin üzerinde olması gerekir.
Hammadde fiyatları ise petrol ile beraber düşmeye başladı. Hammaddenin bu sene için etkisi olmaz ama önümüzdeki sene bilançolarında mevcut kur ve hammadde fiyatları ile çok ciddi kar rakamları gelebilir.
Benim gorusum tahtadaki 5-6 kurumdan gerceklesen hareketlerin hacim yaratarak uzuncuların malını dökmeye yönelik oldugu seklinde. ancak bu fiyattan yeterince mal gelmiyor... gelmez... kimse bakabın kahrını 5 liradan satmak icin cekmedi sn spek..
ytd
BAKAB gene sigortalar atmış devre kesici girmiş, hayırdır.
devre kese kese yaptıgı hareket toplamda yuzde 10.. gecen haftalarda 20-30 bin lotla 9.5% düşmüştü.... milyon lotlar yaptı 3 günde aynı yere geri anca geldi... simdi de borsa istanbul cok volatik diye kredili alımı / acıga satısı yasaklamıslar 6 aralıka kadar... zaten bu tahtada bunları yapacak cesarette kimse oldugunu dusunmuyorum.. sayın spek biz sabretmeyi biliriiz... sana bu fiyatlardan pek mal cıkmayacak bosa ugrasma...
sn spekin parası varsa, kagida bu durumda cok bulasan olmayacagi icin enteresan isler yapabilir... al istedigin gibi at kostur...
Kısa vadeciler zaten döküldü, bizim gibi uzun vadeciler kaldı, sayın dermite yazmış zaten 5 TL.den satmak için 5 yıldır beklemiyoruz spek efendi, global yani patronda zaten karışmıyor ne alıyor ne de satıyor, meydan speğindir görebilirse tabi, Alnus girdi oyuna tahtaya renk geldi, bu Alnus ve birkaç aracı tahtayı test ediyorlar, devre kesici yediği anda tahtanın eşleşen işlemler menüsünde tavana 80 bin lot alım yazdı ve sildi, ağa mesajını veriyor imzasını atıyor, kesin Alnus ve helal sana Alnus, meydan spek görsün, yalnız Alnus speği muhterem ağam, biz 5 TL. den veremiyoruz, olsa dükkan senin, Global yani patron zaten satmıyor, mali cukkaladı zaten son 5 yıldır, 1 lot bile satmadı desem yeridir, yani??? Biz yokuz patron yok, o halde??? Anladım sen onu😊
Ünlü Teb Alnus birlikte çalışırsa tacir şeker Ak üçlüsünü perişan ederler nal toplatirlar
Alnus günlükcü değil arkadaşlar belli oldu, A bir kptl. gibi girdiği tahtayı istilacı çekirge sürüleri gibi talan etmedi, birkaç gündür yoğun alımı var, bekleyip göreceğiz, ilk defa bir aracı tahtaya renk getirdi, bravo Alnus