Bu adam nıye tatilden dondu yahu
Printable View
Bu adam nıye tatilden dondu yahu
HALKB GSRAY ın başına gelen EREGL inde başına geldi/gelecek sanki! umarım bu fiyatlardan alım yapmaz yoksa tahta daha da perişan olur!
Tel Aviv borsası bir kaç gün önce 2133 de tarihi zirvesini yaptı, şu anda 2110 civarı ve tarihi zirvesinin sadece %1 altında.. BİST ise son 3 aydır hep düşüyor. Nominal bazda 3 ayda %21, reel bazda ise %40 a yakın kayıp var endekste. Tüm dünya borsaları son aylarda güzel performans setgilerken BİST tam tersini yapıyor. Bu bir ara trend, normal şartlarda 3-4 ayda ömrünü doldurması lazım.
Ayrıca İsrailin kredi notu da düşürüldü. TR nin ise artırıldı. Buna rağmen BİST böyle bir performans sergilyor ya helal olsun.
3Ç bilançosunu bir görelim hele. Ertelenmiş vergi giderinin net kara katkısını yani bilançodaki yasal makyajlama oranını da hesaplayalım. Ona göre bir hedef alım seviyesi belirleyeceğim.
Ne güzel valla. Ertelenmiş vergi giderini gider değil de net kar olarak dönem karına ekleyip net karı müthiş şişiriyorsun ve bu UFRS'e uygun yani yasal oluyor.
Eğer temel analizci iseniz bu detayı mutlaka denkleme dahil edeceksiniz. Öyle unuttum, valla gözlerim net görmüyor, ay gözlüklerimi takmadan bilançoya bakmışım, kafam iyi idi bu detayı kaçırdım gibi mazeretler olmayacak. Analizinizi düzgün yapın, hakkını verin.
GSRAY benim gözde kağıdımdır. Çok güzel paralar kazandım bundan, nadiren de olsa kaybettiğim de oldu. Bu tahtayı benim manipüle ettiğimi iddia ediyorlar ama gerçekle alakası yok bunun. Yönetimle her zaman yakın olmuşumdur, büyük montanlı işlem yaparım, gerçek olanlar bunlar ama manipülasyon yapma işi yalan. GSRAY PD si 150 milyon dolara yaklaşmalı benim radara girmesi için. Şu an 200 milyon dolar, daha epeyce yolu var.
TR'de yaklaşık 20 bin yahudi var ve bunların çoğu İstanbul'da. Çoğu Selanik kökenli Museviden dönme (ama büyük çoğunluk hala Musevi kimliğini korıyor, sadece dış görünüş Müslüman) Sabetaycılar ise bundan daha fazla. Bu 2 grup yuvarlak olarak 50 bin kişi eder. 86 milyonluk bir ülkede binde 1 bile etmiyor ama bunların çoğu iş dünyasında çok etkin kişiler. Benim çevrem geniştir.
Adam günde 5 vakit namaz kılıyor. İsraile verip veriştiriyor, Yahudileri sert dille eleştiriyor, ismi soyadı Türk ama gelgelelim gerçekte Tevrat'a bağlı, esasen ona inanıyor. Alın işte tipik bir Sabetaycı. Çoğu, evinde her daim boş bir yatak bulundurur, inandıkları Mehdi geldiğinde yatabilsin diye. Bir nevi sizdeki Takiyye olayıdır bu ve dince makbuldür, tehdit altında isen gerçek kimliğini gizleyebilirsin. Sabetaycılar TR iş dünyasında son derece etkindir.
İyi dedin, aynen öyle, veya da öyle olduğuna inanıyor millet. Eh, borsanın temel kuralı Caveat Emptor ' dur. OYUN TEORİSİ ve POKER her daim bu ortamda geçerlidir. Artık para nasıl ve hangi strateji ile kazanılacaksa o stratejiye uygun davranmak zorundayız. İster temelci ol ister teknikçi, oyun teorisini uygulamak zorundasın.
Millet benim ters indikatör olduğuma inanıyorsa taktiğimi buna uygun şekilde değiştirmek hiç zor değil, belki de çoktan değiştirmişimdir ne dersin?
EREGL son 30 dk takası, BofA en iyi satıcıyken alış tarafına geçti ve tahtaya yeşil yaktırdı!
https://i.hizliresim.com/f2oljqf.PNG
Takas ları didik didik etmek ayrı birşeydir onları okumak anlamak ve görmek ayrı birşeydir. Herkes burada MITTAL milyon milyon satarken ve tahta nisbeten diri dururken "satış bitsin siz o zaman düşüşü göreceksiniz" demiştim.
Bu tabi dalga konusu olmuş idi. Halbuki tahtada satış yapan MITTAL bile değildi. MITTAL satışı çoktan tamam lamış bu lotların el değişimi için tahta ısrarla 2.20 dolarlarda dolandırılıyordu. Ne zaman satış bitti dimdirek dalışa geçirdiler zaten tahtayı da.
Bunu o zaman burada dilim döndüğünce anlattım. Dalga küfür hakaret falan tabi gırla.
Takaslar herkese açıktır ama o veriyi herkes okuyamaz okuduğunu da anlayamaz yorumlayamaz. Çünkü işin arka planını pek az adam bilir.
2022 2023 de önce yabancı sonra ortağı mittal in 600 700M lotu tahtaya indi. Halka açıklığın 3 de 1 i. Bu lotlar belli ellerde konsolide edilmeden ciddi bir trend olmaz.
Bu mallar emeklilik fonları borsa fonları cart curt da park ettirildi. Bir kısım KY ile kendini BY sanan açıkgöz ky ye ittirildi. Bunları bir kısmı stop oldu bir kısmı oluyor tahta da başıboşluk hakim.
Bu bazı oyuncuların dikkatini çeker istedikleri gibi çek bırak yaparlar ama belli range ler dahilinde. Mesela 2 doların üstüne sürerse kafasına mal yiyeceğini bilir. Git geller ile zaman geçirirler. TA dediğinde zaten aslında maliyetlenme noktalarıdır.
Bunun zamana ve enflasyona yedirilmiş hali ile de bakanları vardır TA ya.
Niye 5 vakit namaz kılıyor peki amacı ne farklı görünüp bazı gurupları manipüle mi ediyor.
Bu eşleşme takasına rağmen nasıl 6 krş aşağıdan eşleşir anlamak mümkün değil, ben yukarıdan eşleşmesini bekliyordum, KRDMD +%1.8 prim yaptığı günü negatif kapattı!
https://i.hizliresim.com/mjnc30l.PNG
Bir diğer konu da borsa çok yüksek oranda robotlara teslim. Bunu borsayı biraz alıcı gözle izleyen herkes zaten fark eder.
Misal bugün borsa kapanışa yakın alım gelirken eregl 47.60.62 de ısrarla geçirmediler. Geçse yeşil yakacak idi. Geçirmediler. Burada robot devreye girdi. Borsa son dk larda 0.50 0.60 daha atak yaparken ısrarla!!! geçirmediler. Kapanışıda yine 6 kademe aşağıdan yaptılar.
Yarın çok terso bir durum olmazsa eregl de bir çek bırak yapacaklar gibi gözüküyor. Tabi en büyük satıcı yine BOFA olacak.
EREGL günlük, BofA satış tarafından alışa geçti, endeksi +%1 yaptırdı, bu tahtayı pozitif yapamadı daha doğrusu yapmak istemedi! yoksa biliyorsunuz isterse tavana bile kitler!
https://i.hizliresim.com/cwrxe43.PNG
Museviden dönme dediğin zaten sebatayist TH. :) TR deki yahudi sayısının çok daha fazla olduğunu düşünüyorum. Özellikle sefarad yahudileri ve dediğin gibi sebatayistler. Ve bu toprakların sefaradlardan da eski romanyot yahudileri.
Büyük bir kısmı asimile olmuşlar. Çoğu ladino yu falan unutmuş. Büyükleri çocuklarına öğretmek istiyor ama çocuklar artık oralı bile değiller. Aileleri varlıklı aileler. Kültürlü eğitimli ince düşünceli nüktedan nazik güzel çok kalite rafine insanlar.
Takas gibi herkese açık bir bilgi kaynağından yararlanıp strateji geliştirmek bana göre abesle iştigaldir Mathias. BY ler ve kurumlar bu gerçeği bildikleri için milletin görmesini istedikleri bilgileri gösterir, görülmesini istemedikleri bilgileri de gizlerler. Ayrıca algı yönetimi yapmak amacıyla takaslar kullanılır. Bunlara rağmen takasları verimli bir şekilde kullanabilenler varsa bravo der ve onları tebrik ederim.
Skandal halka arzlar ve yaşanan düşüşler Borsa İstanbul’da yatırımcı kaybına neden olmaya devam ediyor.4 ayda 1,2 milyon yatırımcı borsadan gitti.300 milyar tl kayıpları olduğu söyleniyor.
Normalde robotların BİST'teki günlük işlemlerdeki payı %70 iken son zamanlarda %80 e çıktı çünkü katılımcı sayısı düştü. Programları gereği robotlardan alım/satım talimatı gelmesi için tetiği çeken pipeline'daki doldurulmayı bekkeyen aktif emirdir. Bu emirler olmadan robot aksiyon alamaz. Öncelik imtiyazı sayesinde robot pipeline'dakinin önüne geçmek isteyecektir.
TH abim olsa olsa saul goodman tarzı yahudidir. durup dururken ben yahudiyim diyen musevi'yi ben türkiye'de görmedim.
kaldı ki sabetaist... hele ki anonoim forum köşelerinde...
TH abimin mesajlarında inceden sıraladığı israil hikayelerinde ciddi tutarsızlıklar var. TH abim açık köşeleri kapatmasın diye burdan anlatmayalım.
Asimile olma konusunda sana katılamıyorum Mathias, ben bunların içindeyim. Çok kişi öyle sanır ama gerçek farklı. İsrailde yaşayan aynı zamanda TC pasaportu taşıyan 20 bin civarında bir kitle daha var ve bunlar TR ile içli dışlı. Sabetaycılar Osmanlı zamanında 1600 lü yılların sonundan Osmanlı'nın batışına kadar artı TC nin kuruluş sonrası çok önemli roller oynadılar. Mesela İttihat Terakki'de ciddi bir Sabetaycı kitle vardı. TR İş dünyasının önemli bir kısmı bunların elinde.
Olumsuz yorum yazanlar kısa vadede haklı çıkabilirler.Ancak onları bilmediği husus sivasta kaç alanda maden arama ruhsatı var biliyorlari mi?hepsinde demir kesin bir iki tanesinde altın var.Bu sahaya tesis kuracak olan erdemir 2 yıl zarar yazabilir.Ama büyümek için yapılan masraf YTD
Mathias'ın derdi buymuş demek. Beni kıskanmış... :)
O kadar iftira, saçmalıklar, zorbalık, demek ki Fedoramca gitsin, gece gündüz üstelik elinde hisse bile yokken kendi yazabilsin diyeymiş... Halbuki bıraksan bak insan gibi de yazabiliyorsun...
Bu arada kız arkadaşı da yazma diyormuş:) Seni forumdan kıskanıyordur, bak bu kıskançlık aşk için güzel bir sinyal :)
Bu arada kaç yıllık bu kız arkadaş, evlen artık :) Evlen de gelip sana bir takalım çeyrek :)
TRENDHOUND'a sakın anlatma -seni akıllı sanır zira- bisti ve aldığım hisseleri nasıl (açığa satış, viop, xviop, yviop, repo, ters repo vs vs ) Shortladığımı, nasıl deli gibi para kazandığımı, eminim senle bir daha görüşmez...
Sen hisse al da o hisseyi aldığın gün %50 düşürmüyor muyum ben bak görürsün :) Tepene çakacağım.
Neyse derdim tartışmak değil ama senin terbiyesizliklerine de susmak istemiyorum.
5'de 1 Aefes, kalanı fonlardayım. Bu yukardaki zaat PARANOYAK MANYAK olduğu için inanmıyor ama güvendiği birine forumdan ve benden özür dileyecekse video bile çekebilirim, hiç sorun değil. Bir şey ispat zorunda da değilim gerçi.. Yine de hodri meydan, telefondan her şey net ortaya çıkar...
Bir gözüm Ereğli'de... Aldığımı verdim, verdiğimi aldım, Haziran'da iyi para kazanıp onu da geri verdik, şu an hala 400 bin civarı gerideyim Ereğli lotlarıma yaklaşmaya...
KAfa kafaya gelsem, EReğli'leri tekrar almayı düşünebilirim. Evet burada da acı var ama dışarda da var. Bu saatten sonra faiz de haram bize!
Mathias yazmadan yazayım, evet neredeyse 3 yıl boşa kürek çektik gibi, dayak yedik, öğrendik vs vs... Sağlık olsun, buna da şükür!
Ereğli lotlarını tekrar alma isteiğimin psikolojik nedenleri aldığım bu derslerle çatışsa da biraz farklı, uzun uzun kafa ütülemek istemiyorum. Buraya yazarken çekine çekine yazıyorum hatta...
Bir de arada yazıyroum ki, kaçmadım buralardayım demek için! Ayrıca eskisi gibi de takip etmiyorum, elimde Ereğli'de yok vs vs..
Kalın sağlıcakla...
Not: Mathias cevap yetiştirme lütfen, ortamı bozmayalım ama güvendiğiimiz ortak bir kişiye hesaplarımı açarım o yazar FEdoramca doğru mu diyormuş yalan mı... KAbul edersen her sn varım...
Siz yenisiniz tabii, sanırım altın hadisesinden sonra yazmaya başladınız.
Çok çekti bu yatırımcı, hala da öyle... Kısa vade derken, 3-5 yıl bu enflasyonda mücadele etmek çok zor... Hatta 3-5 ay bile zor.
(Dostlara acır gibi olmasın da, kendime acıyorum :) )
Seçimlerin bittiği ortamda en doğru şey borsadan kaçmakmış ama onu yapamadık.
Sivas'ta yandaşın birine 13 milyarlık bir maden yatağının (dolar da olabilir) bir kaç milyara verdiği ile ilgili bir haber vardı geçen X'de görmüştüm, burada da belki bahsedilmiştir.
O bölgede baya maden yatağı var gibi.. Umarım Ereğli bir gün bunları gerçek anlamda fiyatlar... YTD yanlış anlaşılmasın.
Yine Ereğli pazarlamaya geldi denmesin de. Felek vurmuş bir de bunlarla uğraşıyoruz sonra :)
Kalın sağlıcakla.
Muhtemelen pek çok kişi usd/tl'nin değerini 45 olarak kabul ediyor. Motorlu taşıtlar gibi ithal ürünler satanlar hatta marketçiler bile 45'miş gibi hesaplıyor. İnternetten alış veriş yapıyorsanız 1-2 ay önce aldıklarınızın şimdiki fiyatlarına bakabilirsiniz, ülkede iktisatçılar haricinde ekonomik programa ve hükümete inanan yok gibi. İstediğiniz herhangi bir şeyin bir veya birkaç ay önceki fiyatına bakın? Yumurta, kira, motosiklet, kulaklık... değerli TL'yi göz önüne aldığımızda biz de zirvelerden çok uzak değilizdir belki.
Ben yeniyim ancak çoğu kişinin bilmediği bilgileri bildiğim için yazıyorum.80 kişilik ekip çalışıyor ve rezerv 10 km doğusundaki Bakirtepe den daha güçlü 2 kat.demiri söylemiyorum.koyde kamulaştırma için tapular istendi.
Not:Benim hisse yok.5 yıl içinde biloncoya yansıdığı zaman uzun vade alanlar kazanirYTD
Ben hissenin tekniği grafiği destek direnç hiçbiri şeyi ile ilgilenmiyorum...uzun vadede olumlu olabileceğini ongoruyorum.500 bin ile bir oda alamazsın ama 5 -6 yıl içinde sürpriz olmaz.sirket 1-2 bilanço zararı da verebilir.YTD
Ben boş yazmam bu sitede 10 yıldan bu yana yazmıyorum eski nickimin şifresini unuttum.Kimsenin boş umut verip zarar etmesini istemem.Herkes kendisi bilir