1.13/14 şaka gibisin sen şaka
Printable View
1.13/14 şaka gibisin sen şaka
Bedelli başarıyla tamamlandı sonunda,son prosödür olarak kullanılmayan paylar satılacak,140 milyon tl kaynak Söke’yi ciddi anlamda rahatlatır,yeni fabrika tahminim ancak bu hafta tam randımanlı hale gelmiştir,uzun vadeli borç için korkulacak bir durum yok,yıllık ödemeler çok dengeli,gurubun 1 milyon tonluk kontratlı ihracatı büyük oranda Söke’de üretilen kilinkerdan yapılacaktır,ayrıca yapılan bedelli sermaye artışlarından dolayı azımsanmayacak bir vergisel avantajda elde edildi,yönetmelik ve uygulama belli,konuya hakim olan birisi varsa tam hesabı yapabilir...
Fiyat konusuna gelirsek,ben şahsen Söke ile ilgili bir dertleri olduğunu sanmıyorum,tahtada yönetim ve Tarman dışında kimse yok sayılır,ancak sıkıntı Batıda yapılan manipülasyon dan dolayı burada bir süre daha baskı olabilir,zira sermaye artışlarından sonra Söke 400 milyon sermaye ve 72 milyon Pd’ye ulaşınca buradaki fiyat artışı Batıdaki manipülasyonu sıkıntıya sokar (Batı Pd liman,enerji,Söke hepsi içinde 80 milyon usd) o yüzden burada olan mantıksız işleri bunları hesaba katarak değerlendirin derim,ancak bu işi her kim yapıyorsa sona gelindi gibi,d*****n kuyruğu iki tarafdada yakında kopar...İhracat konusundada duyumlarım Aliağa Nemrut körfezi toz duman altında,gerek Batı gurubu gerekse Çimentaş gurubu yükleme yapıyor,3. Çeyrekde beklediğimiz ihracat rakamlarına ulaşılacak gibi,sadece biraz daha sabır.
İki bedelliden şirketin kasasına giren para 322 milyon tl,Şu an Pd kaç 460 milyon,elindeki Batıçim payları,Hes iştiraki ve yeni 1 milyar tl ye mal olan fabrikada içinde,tam mal pazarlıyacak kıvama gelmiş!!!
Biz kaç senedir bekliyoruz sıkıntı yok,sonuna kadarda bekliyecez,bu saatten sonra problem cebinden milyonları kasaya koyan Tarman ve patronların problemi,düşünmesi gereken de onlar,merak etmeyin iki tarafın parasıda çok kıymetlidir yakında gerekeni yaparlar,bu tahtada ky zaten yok denecek kadar az,kimse üç beş ky yi takmaz,sıkıntı Batı tarafında dönen tilkiler.
Artık bu fiyatlardan bedelli çıkmaz
Belki batıcim borçları için bedelli yapabilir.
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bedelli yapıyorsan. parayı buyumede kullanacağını ikna edeceksin sırf söylemekle olmaz...bedelli yapan d.........a bakın...şirket butun bedelli parasını nerde kullanacagını açıkladı ikna da etti ki cuma günü pozitif etkisini gösterdi...
Sayın iberata zaten yapacakları bedelli için spk başvurusunda gelecek parayı yatırım için yaptıkları borçlanmada kullanacaklarını beyan ettiler
Kredi ana para ve faiz vede tedarıkçi borçları ödenecek bedelli ile75/65 milyon
Rüçhanları bitti
Alan belli mi acaba
Oyak ve teb 1 milyon artıda
Yavaş yavaş acelemiz yok...
Bugünkü hisse hareketini özetleyebilecek bi arkadaş var mi? Ne oldu da 1.18 1.19 1.20 den aldiklarini 1.15 1.16lardan geri bastilar? Kim bu alip satanlar? Teşekkürler simdiden
SM-A9000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de bu alan satanları merak edenlerdenim. Pasta paylaşacak olan varsa sevinirim
Alan tep 1.000000. Oyak 1.000000. Aldı 700000 sattı 1.15 kadar verdi
LG-H635 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...813e4f2f69.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...302a35f699.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...396df338bc.jpg
MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
mına köyünün çocukları....
Elinde olmadığını satarlar... alırlar... satarlar...
Irıspılık parayla değil... bedava....
Şeref yanlarından yörelerinden geçmez...
Teşekkürler sayın atekin75
Yarına yön ne olacak bakalim
Haftalık grafikte,
1-) Yatay kanalın alt bandına çok yakın ,
2-) Dirençten desteğe dönüşmüş olan seviyelerde,
3-) Göstergelerle fiyatlarda uyumsuzluk ,
4-) Düşen takoz formasyonu oluşumu.
Ek 20144
Bedelli öncesi ya da sonrası farksız bir hisse. Müthiş istikrar...
Dün 1.20 bugün 1.13 maşaallah ulan bu bedelliden gelen para artı 2 fabrika fare dağı yemiş haberimizmi yok
Bugün de dünkü gibi. Tek fark yüklü alim yapmadılar. Yine 1.16/1.17 den alıp 1.14/1.13 e verdiler. Dilerim ki sayin mummum69 un yazdığı gibi grafikte düşen takoz formasyonu için yapıyorlardır
Ne formasyonu yaparlarsa yapsınlar,,,bu hisse burada durmaz,,,hatırlayın çimentoların en hızlı olduğu yıllar enflasyonist yıllardı,,,zira heray zam olur fiyat artardı,,,ama bu çimentoların hammadeleri taş toprak yani dağ ama orada fiyat artmazdı,,,ve çok kazanırlardı,,,,şimdi yine yavaş yavaş aynı ortama giriyoruz,,,çimento 4 ayda %40 zam gördü,,,peki hammadde yani dağ orad zam yok ,,,yani kazanç çok ,,,ondan oraya gelmiş buraya gitmiş önemli değil buradan alabildiğin kadar al kenara at çıkar 1-2 yıl içinde bak ne kazanmışsın,,,,
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Ama çimento şirketlerinin en büyük girdisi enerji maliyetleri. Doğalgaz ve elektrikdeki zamlar kârları düşürecektir, ancak burada kendi elektriğini üretebilen bir bsoke avantaj sağlar diye düşünüyorum. İhracat dedikleri gibi yapabilirlerse ki yapabilirler dünyanın halen en ucuz çimentosunu üretiyoruz, dövizdeki yukarı hareketin oluşturduğu dezavantajı avantaja çevirebilirler.
aynen öyle en önemli maliyet enerji o da bizde ucuz....
BATISÖKE SÖKE ÇİMENTO SANAYİİ T.A.Ş.
BSOKE
Açıklamalar
Yatırımcılardan gelen yazılı ve sözlü talepler üzerine, Şirketimiz ile ilgili bilgi ve beklentilerimiz aşağıda sunulmuştur;
- Şirketimizin, 1.650.000 Ton/Yıl kapasiteli entegre klinker ve çimento tesisinin devreye alınması ile birlikte ihracatımız Haziran 2018 ‘den başlamak üzere hız kazanmıştır.
- Bağlı ortağı bulunduğumuz Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş. ile birlikte 2018 yılsonuna kadar yaklaşık 40 milyon USD ‘lik ihracat bağlantısı yapılmış olup, 2019 yılı ihracatının ise yaklaşık 60-70 milyon USD aralığında olacağı tahmin edilmektedir.
- Yatırımlar nedeniyle Şirketimizin uzun vadeli kullanmış olduğu döviz kredilerinin yıllık anapara ve faiz ödemelerini ihracat gelirleriyle karşılayabileceği öngörülmektedir. Dolayısıyla döviz borçları kısmen hedge edilmiş olup, ihracatın artırılması yoluyla bu konuda önlem alınmaya çalışılmaktadır.
- İştirakimiz Batıçim Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin enerji üretim ve satış faaliyetleri hidroelektrik santralleri ile ilgili olup, hem üretim miktarındaki artış, hem de son dönemde elektrik fiyatlarında meydana gelen artış iştirakimizin enerji faaliyetlerini olumlu yönde etkileyecektir.
- Şirketimizde atık ısıdan elektrik üretim tesisi olması nedeniyle, son dönemde elektrik fiyatlarına gelen artışların maliyetlerimizi kısmen olumsuz yönde etkilemesi beklenmektedir.
- Ayrıca 2018 yılsonuna ilişkin normal koşullar altındaki diğer beklentilerimiz;
Satışlar : 350 - 400 Milyon TL
Brüt Kar Marjı : 35-40%
FAVÖK Marjı : 30-35%
Kapasite Kulanım Oranı : 90-95%
Kâr beklentisi batı grubunun mu yoksa sadece bsoke beklentisi mi acaba?
Yarın en az yüzde 5 bir karşılığı olur diye düşünüyorum
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu batısöke beklentisi batıçim beklentisinde geldi ....o da 1150 ciro 35 favök,,,,çok çok iyi gerikiside bu yılın hisseleri olacak
Dünkü haberler ilk seansta BatıSoke'den ziyade Batı Çimento'ya yansıdı. Hatta BatiSoke'de alistan çok satış yapılmış vaziyette. Bakalım ikinci seans nasıl olacak...
Koşullar oluştuğu ilk fırsatta Bsoke ile Btcim şirket birleşimine giderler ve sonrasında ise bir bedelli sermaye artımı yaparlar diye düşünüyorum.
Sonuçta ana ortağın konsolide finad borcu 800 milyon civarındaydı ve dövizin yükselmesi ile bu borç bayağı yukarı uçmuştur. Flnasal rahatlama için bir dış fon şart gibi görünüyor..
Sadece tahmin.
Son yollar artan talebe göre yeni fabrikalar kuruldu kapasiteler artırıldı ama şimdi İnşaat sektörü düşüş trendinde buda iç tüketimi azaltır ve çimento fabrikaları arası rekabeti kızıştırabilir. Daha çok ihracat potansiyeli yakalayan şirketler karlılık oranını koruyabilir
Bsoke ve Baticim için iyi haber.
Gelen habere de tepki vermedi.
Yarın benim için veda vaktidir.
Kalanlara Allah sabır versin.