Originally Posted by
horhoti
Ne kadar güzel paylaşımlar Allah hepinizden razı olsun ben borsayı pasif ve aktif olarak 2000 yılından beri takip ederim iktisat mezunuyum sırf borsa yi öğrenmek için iktisat okudum diyebilirim çünkü borsa ile ilgilenmek benim ufkumu aciyor benim için sadece fiyat değil olay ülke gündemi dünya gündemi ni takip ediyorsun bir nevi bilincleniyorsun aslında borsa da her yatırımcının kendi ne has bir tarzı vardır mesela benim yatırım tarzım küçük ölçekli ama büyüme potansiyeli yüksek hisseler bulmak örneğin bir eggen logo gibi çünkü her şirketin belli bir büyüme potansiyeli vardır sonsuza kadar büyüme potansiyeli mümkün değil maalesef o yüzden benim için öncelik büyüme potansiyeli şirketin kendi potansiyelinin üstüne çıkması ha bu yerel piyasada olur hada global piyasada olur farketmez mesela Petkim yerel piyasada çok büyük firmadır ama global piyasada ki ağırlığı nedir o yüzden petkimi degerlendirirken global piyasa olarak bakmak gerekir diye düşünüyorum firmaların içsel büyümeleri çok önemli belli bir potansiyelin ustune çıkmak için ar-ge ye ne kadar önem veriyor bunlar önemli kriterler diye düşünüyorum