Hocam süperisiniz bızım için yaptıklarınıZ için Allh razı olsun Hakkı'nızı helal edın...çok sereflı Cb nın yaptıkları yanına kar kalmasın ytd
Printable View
Hocam süperisiniz bızım için yaptıklarınıZ için Allh razı olsun Hakkı'nızı helal edın...çok sereflı Cb nın yaptıkları yanına kar kalmasın ytd
Yemın ederım kı sırketın yada Cb nın Ada'mı degılım...istemezseniz forumda yazmamda...Cb nın Ada'mı olabilme ithamı bile en büyük hakarettır....
http://fs5.directupload.net/images/170506/39ottlmb.jpg
aylık alanlar
Bir ara Brisa ve Goodyear da böyle bir durum vardı. İkisinin de hammadde giderleri, üretimleri vs. aynı olduğu halde karlılıkları arasında uçurum vardı. Vergi dairesi Goodyear'ı bir öptü ondan sonra bilançolarını düzeltti. Bu da haberi:
2010 ve 2011 vergilendirme dönemlerine ilişkin Şirketimiz nezdinde gerçekleştirilen vergi incelemesi sonucunda düzenlenen vergi inceleme raporlarında (i) Şirketimiz ile The Goodyear Tire & Rubber Company arasında imzalanmış olan Teknik Yardım ve Lisans Sözleşmesi kapsamında yapılan 2010 ve 2011 yıllarına ait ödemelere ilişkin oranların tespiti amacıyla Şirketimiz tarafından gerçekleştirilen Emsal Karşılaştırma Analizi'nde yer alan oranların T.C. Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Emsal Karşılaştırma Analizi'nde karşılaştırma yapılan oranlarla uyumlu olmadığı ifade edilmiş ve (ii) 2010 ile 2011 yıllarında Binde 5 İhracat Götürü Gider indirim uygulanması eleştiri konusu yapılmış olup, kurumlar vergisi, kurumlar vergisi stopajı, kurumlar geçici vergi ve KDV hesaplamalarına ek vergi tarhiyatında bulunulmuştur. Söz konusu raporlara dayanılarak Maliye Bakanlığı İstanbul Büyük Mükellefler Vergi Dairesi tarafından gönderilen vergi ve ceza ihbarnamelerine göre fark olarak toplam 26.932.509,22 TL vergi aslı tarh ettirilmiş ve 50.862.220,30 TL vergi ziyaı cezası kesilmiştir.
Mesela Bakab'ta holdinge ve Bak-net e ödenen danışmanlık giderleri emsallerine göre çok fazla. Grup şirketlerinden aldığı mal ve hizmetteki kaçakları saymıyorum bile.
Herşey normalse yukarıda alıntıladığım bütün girdi ve çıktıları aynı olan şirketle arasındaki kar rakamı uçurumu nasıl oluyor? Son 5 yılda bu şirketin kaçırdığı kar rakamı tahminimce 100 milyon tl nin üzerindedir.