Miami gayri menkul piyasasina bu pencereden bakmamistim. Verdiginiz bilgiler epey faydali oldu....
Vanda 6-7 yillik birikmis bir taleb vardi. Belediyeye Kayyum ataninca yillardir bekletilen ruhsatlar hemen verildi. Harclar makul. Kayyuma ragmen belediyede yine rusvet isleri donuyor. Ama istanbuldaki ilce belediyeleri kadar degil.. Artik ruhsat almak icin muttahitler Feraşin deki PKK nin kir mahkemesine gidip pazarlik yapmak zorunda da kalmiyorlar....
Devletin varligini her yerde hissediyorsunuz artik...carsi pazar Iran turistleri sayesinde adeta balayi yasiyor....Oteller %100 dolulukla calisiyorlar. ...sadece yatip yiyip icmiyorlar. Bavul ticaretinide yapiyorlar....LC wakiki, Defacto gibi magazalara dalip bosaltiyorlar...Gecenlerde Tekzen yapi marketine gitmistim. Orda bile alis veris yapan iranli turistler vardi.
Guzel bir golu ve sahilleri var ama dogru durust Plaj yok. Guzel plajlar ve birde gol cevresinde atik aritma sistemleri kurulursa burasi ilerde yilda 1-2 milyon iranli ve irakli turist ceker.
Burda yapilmakta olan insaatlarin cogu kentsel donusumlu oldugu icin dairelerin % 60-70 zaten eski sahipleri. Onun icin burda kiralik daire bulmak icin vatandaslar emlakcilara gidip isimlerini siraya yaziyorlar. Kiralik 3+1 bulmak cok zor. Kiralar son bir yilda %50 den fazla artti.
Burdada 1+1 ve 2+1 trendi basladi. Kimi muttahit 1+1 leri toptan iranli acentelere kiraliyorlar.....
muttahitlerle daire karsiligi is yapan betoncu, kalipci, dogramacilarin elindeki satilik daireleri takip ediyorum. Bunlar nakite ihtiyac duyduklari zaman Bitime 3-4 ay kala ellerindeki dairelerin bazilarini satiuorlar. Bunlardan alacagin daireleri 3-4 ay sonra %20-30 karla satabiliyorsun.