Bu ileri zekalılar sanırım Dolara long girdiler başka izahı ne olabilir ki.
Pay değeri 210,342,478.67 1.309735 bugünde düşmüş yada faizler artıyor bu yüzden olabilir mi ?
Printable View
Bu ileri zekalılar sanırım Dolara long girdiler başka izahı ne olabilir ki.
Pay değeri 210,342,478.67 1.309735 bugünde düşmüş yada faizler artıyor bu yüzden olabilir mi ?
Durum çok daha karışık. bizimkilerin yaptığı hiç bir şey yok esasında filler tepişir çimenler ezilir hesabı. Bu portföy erimesinin izahı şöyle oluyor;
Normal şartlarda dolar yükselirse faizler de yükselir ya da dolar düşerken faizlerde düşer bizim pozisyonumuz da bu şekilde korumalı yani dolar ve faiz yükselirse dolardan kazan faizden kaybet dengeli olsun ya da tam tersi olur.
ancak MB'nin swap kısıtlaması bu durumu değiştirdi bu hafta hem dolar düştü hem faizler yükseldi. Bunun sebebi dolar alıp açık TL pozisyonu alanlar (bunlar büyük fonlar yurt dışı kaynaklı) swap kısıtlamasından dolayı TL bulamadılar. TL sağlamak için bono ve hisse senetlerini sattılar. bu durum da faizler %28'e yükseldi, borsa 87.000 e düştü. Tabi doları yükseltmek için açık pozisyon alanlar terste kaldı ve büyük zarar yazdılar. aldıkları doları çok daha düşük fiyattan vererek TL açıkları kapattılar.
Özet geçersek MB TL çok sıktı doları durdurmak için piyasa normal işlemiyor. Bu durum geçici olacak diye düşünüyorum. faizler %24 seviyesine geriledi doların daha fazla düşeceğini sanmıyorum.
CDS dediğimiz Türkiye risk pirimi doğrudan eurobond fiyatlarını etkileyen bir puandır. Ağustos ayında 350 den 550'ye kadar yükseldi yani dışarıda eurobondlar riskli görülüyor ve fiyatları düşüyor, dolar da düşüyor, faizlerde çıkıyor sonuç portföy %5 eriyor. bugün CDS 481 (ne kadar düşük o kadar iyi).
Bu iş nasıl tersine döner? bir kere ABD bize saldırmaktan vazgeçmeli, yoksa bu ülke risk puanını etkiliyor, yatırımcı uzak duruyor.
inşallah bu belayı da savuşturacağız.
temettü konusunda rahat olun diyeceğim ama durum hiç de parlak değil. yıl başında %30-35 getiri hedefiyle bu hisseye girdik. Şimdi karlılığın düşmesi hatta zarar açıklanması durumu var. temettü mutlaka verecektir (zarar bile etse temettü verir politikası bu şekilde) en az 10 kr temettü gelecek ama bu bir derde deva olacak mı şimdi onun hesabını yapalım.
diyelim ki bu yılı 0 kar ve 10 kr temettü ile kapattık bu durumda temettü sonrası .74 fiyat oluşmasını beklerim. 10 kr. temettü de karımız olur. buna da kar denmez ama yaramıza merhem olur.
sonuç olarak beklentisi yılbaşına kadar 0 kardan daha kötü olur zarar yazar diye düşünenler bu fiyattan işyat'ı satsınlar. yok bu tersine döner abd ile durum daha kötü olmaz diyenler bu fiyattan al ya da bekle yapsınlar.
Ben kasım ayında yapılacak abd seçimlerinden sonra bu süreç terse işler diye düşünüyorum ve bekleyeceğim, ilave yapmayacağım.
umarım haklı çıkarım yoksa zarar büyür.
73 kuruş artık hayırlı olsun herkese. Bir ara 72 bile yakmış. Diyorum ya bir Lot bile almam artık diye bu yüzden. Daha kimbilir nerelere düşeceğiz.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
Merhaba. Haftalık yayınlanan Portföyü nasıl görebiliriz? Kap bildirimlerinde yayınlanan format çok düzensiz gibi ( görsel olarak)
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.