Aksen de gecen sene kasim sonu ve aralikta bir cok KAP gelmisti yanlis hatirlamiyorsam. Ozbekistan haberleri zaten bekleniyor ama bu sene de aynisi olur temennisiyle herkese hayirli haftalar bol kazanclar dilerim.
Printable View
Aksen de gecen sene kasim sonu ve aralikta bir cok KAP gelmisti yanlis hatirlamiyorsam. Ozbekistan haberleri zaten bekleniyor ama bu sene de aynisi olur temennisiyle herkese hayirli haftalar bol kazanclar dilerim.
"Yapı Kredi Yatırım, Aksa Enerji için hedef fiyatını 12,40 TL olarak belirledi ve hisseyi "al" tavsiyesi ile inceleme kapsamına dahil etti."
Buradaki ortaklar çok sessiz :) Daha dolar bazında kazanmadık. Yolumuz uzun inşallah. Hayırlı kazançlar. Ytd..
Şu an 10 lira olsaydık dolara yenilmezdik(son 3 ay) :(. Maalesef şu an mağlubuz.
Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2 Yıldır buradaydım, 2 yıl daha buradayım inşallah. Belki de daha uzun. O zaman ki gelişmelere bağlı.
7-8 Yıl önce Yataş da idim. Maliyet 1,8 Liralarda idi. 2 Yıla yakın bekleyip İşYatırım 5.7 hedef verdi diye 5,5 liradan vermiştim. Oysa 1 yıl daha bekleseymişim 25-30 liraları görebilecekmişim. En büyük pişmanlıklarımdan biridir.
Sürekli yatırım yapıp cirosu ve karı artan hisseyi uzun beklemek de yetmiyormuş. Çok daha uzun beklemek gerekiyormuş. Hektaş Egeen hep aynı şekilde karla sattığım halde uzun vadede pişmanlığım olan hisselerdir.
Aksen nin de yolu bence uzun olacak. Bu nedenle 2 yıl tuttum, daha da tutacağım.
Yatırımlar devam ettikçe, büyüme ve karlılık devam ettikçe tutacağım inşallah.
Hissenin dolar bazında durumu da enteresan. TL olarak iyi prim yapmasına rağmen USD bazında grafiğini buraya bırakıyorum.
https://i.hizliresim.com/ghnskhi.PNG
Yapı Kredi 12.50 TL fiyat vermiş ama;
2021'de
FAVÖK : 2300 mnTL
NET KAR : 1036 mnTL
2022'de de
FAVÖK : 3332 mnTL
NET KAR : 1485 mnTL
Yani beklentilerinde favök(2021 hariç) ve net kar beklentilerinde Deniz Yatırım gibi bayağı yanılacağa benziyor. Bakalım yanıldığını anlayınca hedef fiyatını yükseltecek mi ? Boşuna demiyoruz TR'de enerji alanında düzgün, iş bilen bir analist maalesef yok. Sınırlı bilgileri ile sallıyorlar maalesef. Küçük bir örnek vermek gerekirse; bilançomuzun küçük bir kısmını oluşturan GÖYNÜK'ün bile seneye ki FAVÖK'ü 600-800 mnTL civarı olur gibi(hepsini spottan satarsa) :). Kar rakamına hiç girmiyorum bile. Yani içerik olarak bayağı boş bir rapor... YTD.