Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VII
O sistemin açığı var .
Asgari ücretle bir eleman alıp tahsilatçı o olsun .
Diğer zamanlarda sizin işlerinizi görür getir götür
Sizde gezin tozun
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VII
Alıntı:
Originally Posted by
hkm
Para kazanmak başka bir şey mutlu olmak başka.Benim başarı kriterim mutlu olmak.İnsan doğasına uygun bir meslek yaparsa yaptığı iş onu mutlu eder.Zaten yeteneklerine en uygun işi yapıp bir de para alıyordur.O işi sevme olasılığı diğer işlere göre daha fazladır.Yoksa para kazanmak bambaşka bir şey.Ha yaptığın iş hiç para etmiyorsa o da tatsız tabi.Arkeoloji veya tarihe meraklısınız diyelim arkeolog olmak tarihçi olmak maddi tatsızlıklar, araştırma imkanlarınızın sıkıntılı olması ve diğer konular nedeniyle memleketimizde hüsranla sonuçlanabilir.Bu meslekleri tesadüfi seçtim meslek mensupları varsa beni bağışlasın ,negatif bir vurgu kesinlikle yok.Maalesef yeme içme barınma ısınma ve sağlık gibi temel insani problemler için ömür tüketilen biz benzeri toplumlarda meslek seçimi de insanın kendine bırakılmıyor.Genelde ne para ediyorsa ona yönelim oluyor.
Yaptığı işten keyif almak önemli, ama bir adet pasta yapmanın keyfiyle, aynı pastadan her gün 100 adet yapmanın keyfi aynı olmasa gerek.
Bu nedenle iş sadece geçimi sağlamanın yoludur. Daha fazlası için kendinden ödün vermek doğru değildir. Bu nedenle kendini lükse kaptırıp paranın kölesi olmaktansa, mütevazı ama özgür bir yaşama daha iyidir.
Bazı meslekler, bazı insanlar bu kapsamın dışındadır. Bilim adamları, mucitler, zanaatkarlar vs için iş para kazanmaktan fazlası olabilir. Onlar her gün karşısına çıkan meydan okumaları yenmekten hoşlanırlar onları için iş herşeydir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi