Sn ErsoyDelta;
Yazınız ya da analiz deyelim, tümüyle BİST ile ilgili.
Başlıkla bir ilgisi yok.
Ardından gelen onyüzbinmilyon grafik yerine adam gibi (işe yarayan, yormayan) bir tane dolar grafiği koysanız.
Ne kadar iyi olurdu değil mi?
Printable View
Sn ErsoyDelta;
Yazınız ya da analiz deyelim, tümüyle BİST ile ilgili.
Başlıkla bir ilgisi yok.
Ardından gelen onyüzbinmilyon grafik yerine adam gibi (işe yarayan, yormayan) bir tane dolar grafiği koysanız.
Ne kadar iyi olurdu değil mi?
Ersoy Bey, bu grafikler icin zahmet etmeseniz.
Aradaki korelasyonu gösterebilmek adına Bir kaç Ana trend hissesi
Amerikan borsası grafiği
alman borsası grafiği
XU100 grafiği koymak gerekli
çünkü ekonomide her Grafiğin bir biriyle mutlaka ilgisi vardır.örneğin
XU100 dolar bazlı nerelere gelebilir ? diye bir yatırımcının görebilmesigerekli ki DOLAR'ın gidişatını anlayabilsin.
kimileri kısa grafikelr ekliyor 1 aylık bilemediniz 3 aylık ben elimde imkan olsa 50 yıllık eklerdim ama imkan yok.
çünkü GLOBALler ekonomik planlarını nerdeyse 10 yıllık yaparlar.
yoğun grafik paylaşımları görüyorum, kendi içinde iyi olabilir ancak ne kadar anlam lı? sorusunu da sormamız gerekiyor. ya da tam olarak neyi gösteriyor. zira dolar/tl yi etkileyen bir çok riskli durum var, ve rasyonel yönetim olmaması dolayısıyla öngörülebilirlik çok çok az.
bu nedenle özellikle bizim gibi ülkelerde grafiklere bakarak hareket etmek riskler içerebilir. yatırımcılar buna çok dikkat etmeli. grafik mesela kısa vadeli aşırı satım ve alım bölgelerini gösterir, mesela son 10 yılda nerden nereye gelmiş onuda gösterir, ama ülke ekonomisini, enflasyonu, cari açık gibi noktaları düşünerek makro planlar yapmak ve bunlara göre pozisyon almak yatırımcının işi. özellikle para birimlerinde temel ekonomik parametreler, faiz kararları, dış ticaret dengesi gibi noktalar sürekli takip edilmesi gereken şeyler.
dolar/tl de bence TL nin orta uzun vadede zayıflamasına yönelik dinamikler ve öngörüler değişmiş değil, zira dış borç, işşizlik, enflasyon, cari açık gibi bir sürü olumsuzluk olduğu gibi duruyor.
Hayal aleminde gezinmeyi bıraksınlar,
Önce aşağıdaki kazığın hakkından gelsinler.....
Türkiye tarihinin en büyük kredisini alan Türk Telekom 290 milyon dolarlık Eylül 2016 taksidini ödeyemedi.
Hükümetin 2005 yılında yüzde 55'lik hissesini blok satış yöntemi ile satarak özelleştirdiği Türk Telekom'un ödeyemediği borçlar, panik yarattı. Türk Telekom'un ana hissedarı konumundaki Suudi Arabistan merkezli Saudi Oger Grubu'nun hakim ortak olduğu Oger Telekom, Türkiye'deki borçlarını ödeyebilmek için 2013 yılında çektiği 4.6 milyar dolarlık refinansman
kredisinin eylül ayı taksidi olan 290 milyon dolarlık borcunu ödemeyerek, gecikmeye düştü.
07tt
Aralarında Deutche Bank, Citi gibi yabancı bankaların da yer aldığı konsorsiyumda Garanti Bankası ve Akbank gibi Türkiye'nin iki büyük bankası da dikkat çekerken, sektörde 1.6 milyar dolarlık kredi ile Akbank'ın Türk Telekom'daki en büyük alacaklı konumunda olduğu iddia ediliyor. Bu bankalar, kredi sözleşmesine göre alacaklarına karşılık olarak Türk Telekom hisselerini rehin alabilecek durumda. Saudi Grubu'nun yurtdışındaki bazı şirketlerinde iflas etmesi ile birlikte, krizin Türkiye'deki piyasaları da ciddi sıkıntıya sokabileceği belirtiliyor. Kredinin kullanıldığı tarihte 1.8560 lira olan doların dün itibarıyla 3.0800 liraya yükselmesi şirketin mali yapısını zorlayan önemli bir faktör oldu. Mayıs 2013'te borcu 8.5 milyar lira olan Telekom'un kredi borcunun kur farkı dolayısıyla dün itibarıyla 14.1 milyar liraya ulaşması geri ödeme sürecinin yönetilmesini iyice zorlaştırdı.
Niye 3 değil, 5 değil, 10 değil de 120? Atmanın da bir adabı olur arkadaş. Bunların kitleleri 3-5 i beğenmiyor herhalde minimum 100milyardan açıyorlar kapıyı :evil: