Tamam abi anladım Cuma kapanışa kadar süre tanıyorsun bize, artık stratejimizi bu yeni kritere uygun şekilde revize etmemiz gerekiyor
Printable View
Ben IMEI diye bir hisse buldum
Onu alacagim
https://twitter.com/yirmiucderece/st...98997952626988
Is a financial turnaround finally taking shape by the Bosphorus?
Turkey returned to the dollar bond market in style Tuesday, selling $2.5 billion of five-year sukuk at an 8.5% yield. Investors placed some $7 billion worth of orders for the securities, the Financial Times relays, allowing the offering to price comfortably below initial talk closer to 9%. Today’s well-timed deal comes as dollar-pay bonds maturing in 2028 have rallied to an 8.1% yield from more than 10% in May, narrowing the pickup over five-year Treasurys to 3.6% from nearly 7% over the same stretch per LSEG data.
Bu haberi Grant's Observer ben de dahil ABD'deki onbinlerce yatırımcı abonesine bu gece gönderdi. Şimşek'in izlediği politika meyve vermeye başladı. Hazinenin 2.5 milyar dolarlık 5 yıl vadeli sukuk tahvili arzına hemen hemen bunun 3 katı talep gelmiş ve yıllık faiz %8.5 olmuş. ABD 5 yıllık tahvilleri ile aradaki spread geçen Mayıs ayında 700 baz puanı iken şimdi bunun yarısına 360 baz puanına inmiş. CDS ler de 360 bp ye indi. Ekonomi toparlanma modunda, yabancılar ilgi göstermeye başlıyor.
TR 2028 vadeli dolar bazlı tahvillerin yıllık getirisi de Mayıs ayındaki %10 dan bugün itibariyle %8.1 e düşmüş yani bu tahviller son 6 ayda ciddi oranda değer kazanmış.
Well done Şimşek.