Link dedim dedim
Al tavana gidecek
Sans baska bisey degil
Printable View
Link dedim dedim
Al tavana gidecek
Sans baska bisey degil
bu sabah gaplı bir açılış yaptılar...bu gapın dolma ihtimali var...ama neredeyse tüm aracı kurumların yayınladıkları raporlarda bu gelen bilanço olumlu görülmüştür...topikte bir çok arkadaş eksili açılacağını düşünürken sabah %4 lük bir prim ile açılış yaparak herkesi şaşırttı...
bundan sonrası daha önce bilanço riskini almayıp dışarıda kalanlar uygun yerlerden tekrardan hisseye girmeye çalışacaklardır...tahminlerime göre hafif hafif hissenin çıkması gerekiyor...
Banvitte koru korune baglan...
Sans kismet... Tavuktan zehirlendik
en kötü çeyrekte dahi 37 milyon kar yapmayı başarmıştır...cirosu arkadaşların dediğine göre önceki çeyrekler ile paralel gelmiş....şirket biraz da piyasaya sözünü geçirmek için fiyatları kırmıştır...ama şu anda piyasa düzene girmiştir...ismi konulmamış bir anlaşma olacaktır piyasada...
her piyasada bunlar oluyor...işi çığrından çıkaran bazı küçükler büyüklerce zaman zaman sopaya çekiliyor...bu ilk etapta karın azalmasına neden olabiliyor ama orta ve uzun vadede fiyatlarda bir istikrar oluşturuyor...zaten fiyatın 6,5 lardan 8,5 a çıkması öyle bir düzenin kurulduğunu gösteriyor...kırmızı et ve balık zaten pahalı ..ekonomik durum da bellidir...demek ki vatandaş bu yıl tavuklara çok yüklenecektir...bana göre bu yıl bambaşka bir yıl olacaktır..güzel bir kar bu yılı bekliyor bence...
ciro 645 milyon olmuş...net kar marjı tıpkı birinci çeyrekteki gibi %6 olmuş...yurtdışı satış miktarı üçüncü çeyrekteki gibi 95 milyon olmuş....
dikkat çeken bir şey yabancı para pozisyonunun 45 milyondan 108 milyona çıkasıdır...vede finansman giderlerinin azalmasıdır...inceledikçe burada paylaşırız dostlar...
ciro ben 550 milyon bekliyordum ciro beklentilerimin çok üzerinde geldi..dediğim gibi biraz da piyasaya hakim olabilmek adına ve piyasayı düzene koymak adına fiyatları düşürmüş olabilirler....artık düzen de sağlandığına göre iyi karların gelme ihtimali çok yükseliyor...bunu nerden anlıyoruz ?? elbette tavuk fiyatlarından...son olarak %30 luk zam söz konusudur...
bir de yakın geçmişte üreticilerine %20 lik zam yapmışlardı buda banvite yıllık arkadaşımızın deyişi ile 70 milyonluk bir yük getiriyordu...buda cironun %12 si kadar...bu son yapılan zam ile ekstradan %10-15 aralığında karlılıkta artış olacak...buda net kar marjını tekrardan %6 lardan ,%17-20 aralıklarına çıkaracaktır...
bu veriler banvitin artık çeyreklerde 100 milyon kar yapabileceğini gösteriyor..ama piyasa üç aylık bilançoları ne zaman satın almaya başlar bilemem...şu bilanço havası bir dursun piyasa gereğeni yapacaktır..
Daşgeli arkadaşın halkla ilişkilere sorduğu her şey doğru çıktı.
Oradaki bilgi verenlere ve daşgeli dostumuza doğru bilgiler için teşekkür ederim.
sektörün içindeki arkadaşımız ssregitoss dan da bundan sonra daha sık bilgi bekliyoruz. Vereceği bilgiler çok değerlidir.
ssss
İyi de keko bu kağıt 22 küsürdeyken de yok şöyle yok böyle hisse karlı şirket brf aldı katar aldı diye diye öve öve aldığının sbh ı sattın şimdi kağıt 19 olmuş blanço gelmiş öve öve bitiremiyosun o kdr herşey güzel blanço güzel methediyosun niye çıkmıyor bu hisse niye tepki vermedi p tesi stop oldum dersen hiç şaşırmam çünkü yazdıkların samimi değil samimi değilsin kusura bakma kardeşim okey bu kdr iyi bi hisse ne ile çıkacakmış bakayım 1 çeyrek 2-3-4 kaçıncı çeyrek gelip geçecek
Bir hisse bilançosu ile ve bu bilanconun gerektirdiği temetü ve bedelsiz ile kisacası cebimize girecek para beklentisi ile hareket ediyor. Borsadaki tum çıkışların temeli cebe girecek paradır...çünkü borsanın dayanağı budur..
Açıkçası ilk önceleri benim de kar beklentim yuksekti...her çeyrekte aynı karları yapabilecegini saniyorduk...ama hisseyi inceledikçe aslında en cılız çeyreğin son çeyrekler olduğunu öğrendik...bir de aralık aylarında marketlerde tavuk fiyatlarının düştüğünü de öğrenince banvitteki ilk satışımı yapmak zorunda kaldım..
Nisbeten cılız bilanço bilenler tarafından fiyatlandı....ne yazık ki bizim haberimiz olmadı..
Tavuk fiyatlarina yapılan zamları bilmezseydim şimdilik sizden daha çok bagırırdım...ama açıkçası her ne kadar yüksek beklentilerimizi karşılamazsa da ben yine de gelecek adına iyimserim..