*çin'de chinext fiyat endeksi %0,5 düşüşle 2163,37 puandan açıldı
Printable View
*çin'de chinext fiyat endeksi %0,5 düşüşle 2163,37 puandan açıldı
Bugünkü Siyasi ve Ekonomik Ajanda
26/11/2024 06:00:00
26 Kasım 2024 Salı
07:00 Kırgızistan Merkez Bankası(NBKR), faiz kararını açıklayacak.
09:00 Müsiad Expo 2024 Uluslararası Müsiad Ticaret Fuarı İstanbul'da başlayacak.(29 Kasım'a kadar)
10:30 İsveç Merkez Bankası (Riksbank) Başkan Yardımcısı Anna Seim, nötr faiz oranı kavramını ve Riksbank'ın bunu nasıl gördüğünü tartışacak.
11:00 BMS Çelik Hasır'ın Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
13:00 Finlandiya Merkez Bankası Başkanı Olli Rehn, parlamentoda kamuoyuna açık oturumda konuşacak.
13:00 Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadyr Japarov'u kabul edecek.
16:00 Nijerya Merkez Bankası (CBN), faiz kararını açıklayacak.
16:00 Alman Ekonomi ve Enerji Bakanı Robert Habeck, Solar PLUS Forum'da konuşacak.
16:20 Kanada Merkez Bankası (BoC) Başkan Yardımcısı Rhys Mendes, Greater Charlottetown Ticaret Odası'nda konuşma yapacak.
17:00 Lesotho Merkez Bankası(CBL), faiz kararını açıklayacak.
22:00 ABD Merkez Bankası (Fed), 6-7 Kasım tarihli FOMC toplantı tutanaklarını açıklayacak.
23:59 Moğolistan Borsası "Kurtuluş Günü" nedeniyle kapalı olacak.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Borsa İstanbul’da İşlem Gören Şirketlerin Genel Kurul Tarihleri
26/11/2024 06:00:00
26 Kasım 2024 Salı
11:00 BMS Çelik Hasır'ın Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
29 Kasım 2024 Cuma
14:00 Sekuro Plastik'in Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
2 Aralık 2024 Pazartesi
10:00 Katılımevim'in Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
14:00 ATP Yazılım'ın Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
3 Aralık 2024 Salı
14:00 Bor Şeker'in Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
5 Aralık 2024 Perşembe
13:00 Tureks'in Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
9 Aralık 2024 Pazartesi
00:00 Ufuk Yatırım'ın Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
10 Aralık 2024 Salı
09:30 Turca Petrol'ün Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
11 Aralık 2024 Çarşamba
15:00 Selçuk Gıda'nın Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
12 Aralık 2024 Perşembe
11:00 Zedur Enerji'nin Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek
13:00 Işıklar Enerji'nin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek
15 Aralık 2024 Pazar
11:00 MMC Sanayi'nin Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
16 Aralık 2024 Pazartesi
11:00 DAP Gayrimenkul'un Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
17 Aralık 2024 Salı
10:00 Çan2 Termik'in Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
18 Aralık 2024 Çarşamba
10:00 Odaş Elektrik'in Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
11:00 Logo Yazılım'ın Olağanüstü Genel Kurul toplantısı gerçekleştirilecek.
12:00 Söktaş'ın Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
13:00 Sur Tatil Evleri'nin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
20 Aralık 2024 Cuma
11:00 Altınkılıç'ın Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
24 Aralık 2024 Salı
14:00 Ülker Bisküvi'nin Olağanüstü Genel Kurul toplantısı gerçekleştirilecek.
25 Aralık 2024 Çarşamba
11:00 Kervan Gıda'nın Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
11:30 Çimentaş'ın Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Soner Özbey, Kardemir A Grubunun %5,36'sına sahip oldu
26/11/2024 06:20:30
İş insanı Soner Özbey, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları’nın yeni ortağı oldu.
Özbey, 2021 yılında KARÇİMSA’nın Sabancı Grubuna ait yüzde 51 hissesini satın alarak Karabük’teki yatırımlarına başlamıştı.
Bey Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Özbey, bugün itibariyle KARDEMİR Yönetim Kurulu’nun 11 isminden 4’ünü seçen A Grubunun da yüzde 5,36’sına sahip oldu.
KARDEMİR özelinde bundan sonrada yatırımlarına devam edecek olan Özbey’in önümüzdeki günlerde şirket yönetiminde aktif rol alması bekleniyor.
KARÇİMSA Yönetim Kurulu Başkanı Soner Özbey, şirkette kapasiteyi artıracak ve kar marjını yükseltecek yatırımlara devam ettiklerini belirterek, "Biz üretirken, şehrimiz ve ülkemizde kazanacak. Bu şehirde kazandığımızı öncelikle bu şehre, sonrada ülkemize hizmet etmek için kullanmaya hazırız. Hedefimiz önümüzdeki yıl KARDEMİR kadar olmasa da ona yakın bir vergi ödemek” dedi.
Aile olarak geçmişte olduğu gibi bundan sonrada sosyal sorumluluk projelerine imza atmaya devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Özbey, “Elbette ki şehrimize ve insanımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Safranbolu Belediye Başkanımız Elif Hanımın ricası üzerine bir hayır çarşısı inşa ettirdik. Yine dönemin Belediye Başkanı Rafet Beyin ricası üzerine yapımı devam eden camimize 14 milyonluk beton bağışında bulunduk. Geçenlerde Karabük Belediye Başkanımız Özkan Bey aradılar, bizden bir kreş yapmamızı rica ettiler ve kreşe de ismimizi vereceklerini ifade ettiler. Seve seve yapacağımızı ancak benim ismim yerine kıymetli eşimin isminin verilmesinin daha uygun olacağını ifade ettim. Çünkü buralı olan o, ben değilim. Ayrıca Safranbolu’ya da dar gelirli vatandaşlarımızın ekmek ihtiyacını karşıladıkları bir Halk Ekmek Fabrikası sözümüz var, inşallah onu da kısa sürede ilçemize kazandırırız ve biz kazanırken şehrimizde kazanmaya devam eder” diye konuştu.
İHA
Avrupa Yatırım Holding, Ege Karma Kauçuk'u 68 milyon TL bedelle satmaya karar verdi
26/11/2024 06:21:00
Avrupa Yatırım Holding, Ege Karma Kauçuk'u 68 milyon TL bedelle satmaya karar verdi.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Şirket Yönetim Kurulu bugün (25/11/2024) şirket merkezinde toplanarak,
Şirketimizin %100 oranında bağlı ortaklığı EGE KARMA KAUÇUK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ İ'nde sahip olduğumuz şirket sermayesinin %100'ünü temsil eden 6.000.000 TL nominal değerli hisselerin tamamının pazarlık usulüyle 68.000.000 TL tutar üzerinden Yusuf KAYA'ya satılmasına karar verilmiştir.
Satış bedelinin 8.000.000.-TL peşin, kalan 60.000.000-TL'nin 12 eşit taksitle aylık olarak düzenlenen 5.000.000.-TL'lik senetler karşılığı tahsil edilecektir. İlk taksit ödemesi 24.01.2025 olarak, son senet tarihi ise 24.12.2025 olarak belirlenmiştir.
Alıcı şahıs ile Şirket ve bağlı ortaklıklarımız arasında denetim ve sermaye bakımından dolaylı veya dolaysız bir ilişki yoktur.
Söz konusu şirket hisselerin satışı sonrasında Ege Karma Kauçuk Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nde payımız kalmamıştır."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Avrupa Yatırım Holding bağlı ortaklığı üzerinden ALS Yenilenebilir Enerji kurulmasına karar verdi
26/11/2024 06:21:30
Avrupa Yatırım Holding bağlı ortaklığı üzerinden ALS Yenilenebilir Enerji kurulmasına karar verdi.
"Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 25.11.2024 tarihinde yapmış olduğu toplantısı sonucunda;
Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından, Afyon'da Güneş enerji tesisi satın alıp işletilmek için %100 bağlı ortağı olduğu Avren Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin %100 sahip olduğu ALS YENİLENEBİLİR ENERJİ A.Ş. ünvanlı 20.000.000 TL sermayeli şirket kurulmasına, şirketin kuruluş işlemlerinin yürütülmesi için resmi makam ve mercilerden gerekli izinlerin alınmasına, oybirliği ile karar verilmiştir."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Avrupa Yatırım Holding Romanya'da şirket kurulmasına karar verdi
26/11/2024 06:22:00
Avrupa Yatırım Holding Romanya'da şirket kurulmasına karar verdi.
"Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 25.11.2024 tarihinde yapmış olduğu toplantısı sonucunda;
Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından, Romanya'daki potansiyel yenilenebilir enerji & güneş enerjisi proje yatırımları ve projeleri için %100 bağlı ortağı olduğu Avren Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin %100 sahip olduğu Bulevardul Natiunile Unite Numarul Opt. Bl. 104 Sc. 3 Et. 8 Ap. 64 Bükreş/Romanya adresinde 50.000 EURO sermayeli SUN EUROPELECTRIC INVEST S.R.L. ünvanlı şirket kurulmasına, şirketin kuruluş işlemlerinin yürütülmesi için resmi makam ve mercilerden gerekli izinlerin alınmasına, oybirliği ile karar verilmiştir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Mega Polietilen, AFLOOW adıyla yeni bir marka oluşturdu
26/11/2024 06:22:30
Mega Polietilen, AFLOOW adıyla yeni bir marka oluşturdu.
"Hazır giyim sektöründe yeni bir dönemin kapılarını aralıyoruz! Şirketimiz, dinamik vizyonu ve sürdürülebilir üretim anlayışıyla hayata geçirilen yeni markamız AFLOOW'u sizlerle buluşturmanın gururunu yaşıyor.
AFLOOW, modern tasarım çizgileri, üstün kaliteli kumaşları ve ulaşılabilir fiyat politikasıyla, modada fark yaratmayı hedefliyor. İlk koleksiyonumuz, hem günlük yaşamın konforunu hem de şıklığını bir arada sunarak, tüketicilerimizin beklentilerini aşan bir deneyim vadediyor.
Markamızın üretimleri, Adıyaman Besni'deki modern üretim tesisimizde gerçekleştirilecektir. Bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sunarken, yerel iş gücünü destekleyerek sorumlu bir üretim anlayışı benimsiyoruz. Bu yaklaşımımız, hem markamızın değerlerini hem de sürdürülebilirlik vizyonumuzu yansıtmaktadır.
AFLOOW, yenilikçi tasarımlarıyla sektöre yeni bir soluk getirirken, yatırımcılarımız için de sürdürülebilir büyüme ve güçlü bir marka değeri yaratmayı hedeflemektedir.
Markamızın detaylarını ve gelecek planlarımızı siz değerli paydaşlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz.
Birlikte büyüyelim, birlikte başaralım."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter