Ben wasap imi baska tilifona gurdum
Yillar evveli
O da bi cozum
Essah telefon temiz
En azindan
Ehveni ser de derler
Printable View
Ben wasap imi baska tilifona gurdum
Yillar evveli
O da bi cozum
Essah telefon temiz
En azindan
Ehveni ser de derler
Evet önemli bir güvenlik açığı. Doğrulama kodunun başka türlü yapılması lazım.
Telegram eskiden mail hesabı ile aktive edilebiliyordu, kaldırdılar. Para 3 ncü parti yazılımlarla verileri paylaşmakta. Telegram Rus menşeli açık kaynak kodlu lakin, server'i Rusya'da değil, o anlamda Whatapp'tan farkı yok, ahali yanlış biliyor.
Geçenlerde yazdım, karambolde kayboldu gitti, bu anlamda güvenlik aranılıyorsa, Bip ve ChatIn'de...Signal verinin aktarılmasında farklı bir yaklaşım olarak vurgulanıyor ama, mümkünatı yok veriyi paylaşmamasının.
ABD'de meşhur davalar var, tarihi. Kanunlarında ülke içinde 'terör suçları hariç' dinleme, takip yapılamayacağı öngörülüyor, ülke dışının adı bile geçmiyor. Bunlardan mesela bir diğeri 11 Eylül davası, algoritması paylaşılmadığı için eski 'gmail' in sahibi Zimmerman yargılandı, El Kaide'nin oradan haberleştiği ortaya çıktı. Sonra el değiştirdi gmail.
Bedava mailbox, sanal veri yedekleme tahsis alanı, ücretsiz program, ücretsiz facebook sosyal medya, yok böyle bir şey. Paraya değer tek şey var, sizin verileriniz...milyonlarcasının oluşturduğu big data..
Bip..ChatIn...ya da sallayın gitsin..
Sanki kişisel bilgilerimiz büyük bir itinayla korunuyormuş gibi abarttı insanlar.
Bir ürünün garanti belgesi için verdiğin numara Bulgaristanlı dolardırıcılara ulaşırken '' aman CIA bilgilerimi alacak, KGB'ye geçelim, olmadı Turkcell 'e geçelim. ''
La yavrum senin gizli bir bilgin yok ki zaten neyi korumaya çalışıyorsun, yok hassaslık kasıyorsan telefon, internet denen zımbırtıları kullanmaman gerekiyor.
Ha abartma kısmının da diğer firmaların gaza getirmesi olarak görüyorum ya neyse .
İnternette tekel tröst yarattılar, finansman işini borsayla hallettiler. Yoksa facebook, messenger, whatsapp site ve programlarının zilyon tane alternatifi var. Bu bir tür moda gibi. Yıllarca bol paça pantolonla dolaştık, sonra birisi bunun çirkin olduğunu söyledi dar paçaya geçtik, şimdi de kısa pantolonla geziyorlar, hafif kısa, ayak bilekleri açıkta, çorapsız tumberland tarzı ayakkabıyla.
Akım yaratıyorlar, herkes kapılıyor, kimisi Justin Bieber için, kimisi Trump'ın direk yazdığını direk okumak için, kendini mecbur hissediyor. Telegram Whatsapp'ı 8 le çarpar 10 a böler, ama Whatsapp dedi erenler, herkes bir anda yarış yaptı yüklemek için.
Bireysel olarak veri güvenliğinin bazıları için evet o kadar anlamı olmayabilir. Şifresi 1234 olanların da öyle. Ama ileride para transferi işine kalkışıyor bu Whatsapp mesela, o zaman daha da değişir işin boyutu. Busines olanı mesela, hepsi soru işareti.
Konu devlet olunca iş değişiyor esasen. Twitter kendi ülkesinde farklı, diğer dünya ülkelerinde farklı etik standartlara sahip. Siyahi olaylarında gördük, karartmaları, yavaşlatmaları, hashtag düşürmeleri, örtbas etmeleri..Ee bizde farklı mı? Bizi zaten geçin, biz tarihi medeniyetler beşiği olmaktan mütevellit henüz birşeyin beşiği olamadık. Evrensel doğrulardan yürümek lazım, yoksa konu muğlak.