ARK/USD biraz yatırımladım.:cool:
Printable View
ARK/USD biraz yatırımladım.:cool:
Akbank @Ripple üzerinden Santander UK bankasına sterlin transfer etme hizmetini, müşterilerine sunmaya başladı.
İlerleyen günlerde kripto dünyası DASH ın bu düşüşünü çok konuşacak.(bence)
Aklıma takılan bir konu var , fiyatı devamlı değişken bir ürün ile nasıl transfer yapılacak ? Örneğin 30 usd gondereceksiniz 100 xrp / 0.30 cent Fakat diğelim ki xrp birim fiyatı o an ani bir dalgalangalanma yaşadı ...Tenik olarak bu kadar volativ bir ürünle transfer olmaz el mecbur 1 usd = 1 xrp denilecek ve durumda elde ürünler otomatik menkul kıymet olarak kabul görücek şahsi kanatim bu durumda elde ki ürün coin vasfını yitirecek
Şu şekilde :
Normalde eft zaman alıyor değilmi. 24/48 saat ?
Buradan oraya 30.000 dolar göndermek istiyoruz. Ve acelemiz var. İstiyoruz ki 1 saatte gitsin ve içinden 500 dolar da alınmasın 50 dolar masraf yeter diye bakıyoruz.
Karşı banka 1 milyon XRP gönder yeter diyor. Bu xrp gidince karşı taraf 30.000 doları oradaki öğrenciye veriyor.
Sonra buradaki gönderen banka (akbank) gün içinde doları yavaş gönderi ile gönderip (belki 1 hafta) xrp leri geri alıyor. Tabi burada alım garantisi verilmiş olması lazım.
Her iki bankada XRP anlık fiyatına bakmıyor. İsterse fiyat 1 saat içinde zıplasın veya çöksün. O 24-48 saatliğine aralarında fixliyorlar.
Sonra 50 doları belki 50% 50% paylaşıyor da olabilirler. Günde bu şekilde dünyanın çeşitli yerlerine 50 transfer yapsalar banka başına 1250 dolar temiz kalır.