sevgili hobolo,
seçimleriniz ve attığınız adımlar acemi şansı değil, bilinçli bir yatırımcı olduğunuzu gösteriyor...zaten iyi başlayan genelde iyi devam ediyor...bu noktada tebriği hak ediyorsunuz diyebilirim.
nacizane tavsiyem şu...portföy oluşturmaya başladığınızda, elinizdeki bir hisse %50 prim yaptığında mutlaka x lot hisseye, x lot daha eklemek...hatta bu her %25 atışta da yapılabilir...ama para duurmları her zmaan ayarlanamayabilir, bu nedenle en geç %50 artış sonrası x lot daha alın derim...şahsen maliyetim 3 tl olan bir hissede ben de 10 tl den ek alım yapamazdım.
benim yöntemim şu....bir hisseye 10x tl para ayıracaksam...alımlarımı 10 parçada yapıyorum...her %10 luk yukarı ya da aşağı harekette x lot alım yapıyorum...aşağı yönlü 3x alım yaptıktan sonra alımlarımı kesip kal- ya da çık kararını veriyorum.
yani, 10 tl den ilk alımımı yapmışsam..11 tl, 12 tl, 9 tl, 8 tl, 7tl den alım yaptıktan sonra...6 tl ye düşerse artık alım yapmayıp kal-çık kararını vermeye çalışıyorum....ama yukarı yönlü 11-12-13-14-15 her seviyeden alım yapıyorum...yani zarardayken paçalı mutlaka bir seviyede kesmek lazım...yukarı yönlü paçalda sorun yok, sonuçta maliyet aşağıda kalıyor.