Geçti, ama uzun sürdü. Pazarlık konusu ve EFT limiti hakkında hesap açan arkadaşlardan paylaşım bekliyoruz. Benim dönüşüm önümüzdeki ay olduğundan arayıp sormadım.
Printable View
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/709540
hani para boldu..
ytd.
syg,
Bu arada evds'te 10 dakika önce yayınlanan bugünkü likidte açığı 162.6 milyar TL
Ayrıca önemli bir detay daha var, verileriden gördüğüm kadarıyla tcmb son 4 gündür bir nevi likidite sınırlamasına gidiyor.
Likidite 155 milyar TL'nin üzerine çıktığında üst bant fonlamasına yönlendiriyor ve %24 olan politika faizinin üzerinde olan %25.5'lik üst bant koridorundan fonluyor. 5.5 milyar TL'yi %25.5'tan fonlamış yine bugün.
Eğer likidite açığı doğal olarak artması gerekiyorsa (nedenleri ayrıca tartışılır) ve tcmb burayı boğmaya başladıysa bankalar buna da sinirleniyor olabilir.
Zira faiz arttırmak bir şey , hem faiz arttırıp hem de miktarsal üst sınır çizmek çok ayrı şey.
Testi kirilmadan akliniz nerdeydi , isbankasi gibi bir kurum bile aciktan kredi dagitmis , betoncu larla kurduklari saadet zincirini vatandasi kattilar , simdide simarmis oldu.bi isin bedelini zincire direnen vatandasa odetemeyecler
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vallahi kendisi mevduatlar %30 %31 oldu dedi. 2 gündür 1-2 puan düşüş var dedi. Herhalde başka bankadan bahsetmiyordu. Umarım. Çünkü konuşmasında %31 oranını baz alarak bir maliyet yaptı ZK'ları falan ekledi. Verdiği oran kendi bankasının mevduat oranı olmasaydı neden kredi maliyeti hesaplamakta kullansın ki?!?!?!?!
arkadaşlar hesap hareketlerini görmede ( eft havale hesap açma kapatma vb ) zaman aşımı 10 yıl diye biliyorum doğru mu bu ? 10 yıl sonra bankanın bilgi belge verme sorumluluğu düşüyor diye biliyorum ! yanılıyor muyum ?